Například jepičí život měla cache [cache]GC1591P[/cache] - nikdy nebyla nalezena, jedno DNF, aktivní byla jeden den a po pěti dnech byla archivována. Tematičnost cache pominu ![]()
Jaké další "zajímavé" osudy keší vás zaujaly? ![]()
No, dost podobny osud mela cache [cache]GC11R10[/cache], autor ji deaktivoval okamzite po zverejneni a nikdy uz se k ni dal nevyjadril…
[cache]GC12RB3[/cache] moje první cache dopadla podobně 
Borec založil dvě keše asi 230 metrů od sebe u jedné skládky odpadu, co na tom, že se jedna ztratila a je archivovaná. Druhá (založená až po ztrátě té první) funguje dobře a hlavně Mione: Díky za upozornění, toto mě láká a asi si naplánuju nějaký výlet do Břeclavi, pokud to nevyjde dřív, tak minimálně při Burčáku se tam stavím.
Škoda, v Sharmu kešky citelně chybí, opět musím kostatovat, že v tomhle směru - zákazu zakládání "dovolenkových" krabiček v rozvojových zemích by měl Groundspeak trochu ubrat.
souhlas, bojoval jsem za ní asi týden s reviewerem a stejně jsme se neshodli. Mají prostě své špatné zkušenosti s Hawají a nic jiného slyšet nechtějí.
Bohužel ale má cache nakonec nešla zářným příkladem, spíš naopak :@
Docela je škoda, že se např. nepovedla cache [cache]GCX5VB[/cache] na Ztracených kamenech. Taky nebyla nikdy nalezena, možná ji naposled při ukládání viděl sám autor, následně už ji v moři kamenného pole nikdo neobjevil. Byla by to skvělá horská cache, jen to umístění chtělo lépe vykoumat.
Dodatek: možná je tam ta cache někde dodnes - kdyby někdo udělal FTF na této dlouho archivované keši, byla by to bomba
Třeba se někdo pokusí na GeoJeseníkách ![]()
[cache]GC13NTG[/cache] chlapec založil, disabloval a měsíc poté našel 1.kešku
Zajímavý osud má krabička sloužící dnes jako [cache]GC12A5D[/cache]. Původně to bylo mrtvě narozené dítě [cache]GCZ3V0[/cache], cache nebyla nikdy zveřejněna. Krabička na místě přezimovala a na jaře jsem si ji odvezl a pokusil se ji umístit dost netradičním způsobem u Staré Jizery, mrtvých ramen Jizery u Brodců. Technické provedení se ukázalo nerealizovatelné a tak cache našla místo tam kde je dnes.
To jsou furt nejaké krátkodobé nebo ztracené. My jsme tu u nás na horách [cache]GCMDDE[/cache] měli v na jaře na jedné keši souběžně dvě krabičky. :o Nálezci se logovali na střídačku.
To je toho, to se stalo i behem CGC zavodu na [cache]GC10EJB[/cache] :D:D
Na spoustu hezkych a zajimavych kesi nikdo nechodi. Me se povedlo jedno FTF v severni Italii na [cache]GCYE0G[/cache] - po deseti mesicich od zalozeni a od te doby tam vubec nikdo nebyl, a jak to vypada, tak do pristiho leta ani nebude. Pritom to je na moc hezkem miste a zase ne tak daleko. To uz fakt pripomina tu Hospodu na mytince ;)!
Přidám příhodu, která se stala na mé keši před 14 dny a dodnes je pro mě obestřená záhadou.
V polovině srpna si přes logy nálezci stěžovali na vykradení keše Javorka GCX643. Šel jsem tedy zkontrolovat její stav. Nalezl jsem polovykradenou krabici. Kupodivu ale některé hezké věci zůstaly. Co zmizelo byl logbook. Smířil jsem se s tím a plánoval obnovení keše…
…až posud by to byl zcela obligátní osud mnoha kešek ale…
… po několika dnech mi přišel email že geocacher S&V nalezl logbook z keše Javorka. Zajímalo mě, kde se našel, tak jsem mu napsal.
… a teď to příjde…
Logbook nalezl náhodou u keše vzdálené 5 km od původního umístění. Ne v keši, ale poblíž druhé keše… Je to opravdu záhada jakým způsobem se logbook dostal na místo, kde vůbec neměl být.
Původní polovykradená krabice v Javorce byla na svém místě. Kdyby další kačer našel logbook mohl ho vložit zpět do keše. -> Na internetu se ale nikdo nelogoval… Proč logbook nevložil do druhé keše, ale jen poblíž? Pokud to byl kačer, kdo přemístil logbook, proč mě nekontaktoval?
… a závěr? S&V logbook vzal a kontaktoval mě. Plánuje je návrat starého logbooku do nové keše.
Nebo jednou se ztratila keška lavka majlont [cache]GCWW63[/cache], tedy z maloměřické lávky nad nádražím a pak se zase úplně náhodou našla jinde, až v Líšni, viz log http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=0d4fd455-7cbe-48bf-9ead-d4be5d19db7e
Na něco podobnýho se dá narazit i tady: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=568ed938-b32c-4dd1-8e2f-a69a20843d80: asi 10m od skutečné cache se na nápadném místě odpovídajícím hintu zalézá zavařovací sklenice s papírem "toto není cache, hledej pořádně!" řada kačerů to považuje za vtip a na ten papír loguje. Taky jsem nejprv našel ji, pak jsem si ale uvědomil že jsem na eventu něco takového slyšel přímo od autora a radši jsem hledal pořádně… B)
(sakra, jak sem dostanu klasický hypertextový odkat??? <a href="…"> </a> mi nefunguje
)
JJ tam se dějou věci. Krabka se ztratila dvakrat a pokaždy se našla na zajimavem mistě uplně někde jinde. Holt je tam asi patogeni zona ![]()
Mám zajímavý zážitek z keše Top of Dolomite v Grazu v Rakousku (http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCKGD5). Když jsme ji našli, byly tam dvě krabičky, ale jen v jedné byl logbook. 14 dní nato ji našli další kačeři, ale napsali, že tam byla jen jedna krabka. Sice jsme večer předtím pili, ale ne až tak, abychom viděli dvojmo :D. Tehdy jsem tam vložila Smanuv coin, tak jsem se bála, že zmizel i s krabičkou, dlouho se nehýbal. Ale naštěstí byl asi v té správné krabičce B)
No, ovšem při čtení příběhu této keše mě napadlo, že určitý smysl to má, aby byl autor schopen keš na místě zkontrolovat, na místo se dostat /třeba alespoň prostřednictvím někoho/.
Navíc, možná není od věci zkusit si založit i najít víc keší v Česku, než se do toho notabene pustím v zahraničí.
A pak taky, hlavně nevyměknout po dvou DNF ![]()
Další zajímavý osud: [cache]GC121QV[/cache]… no aspoň jedno FTF a současně LTF, aneb keška pro jednoho cachera. Ale pořád lepší, než pro žádného ![]()