Hypotetický příklad: jedu na dovolenou do Nepálu, chci tam založit kešku. Doma si připravím nástřel listingu (nějaký název nastřelím, na internetu základní informace zjistím, z casch mapy zkontroluju kolize), dostanu registrační číslo kešky, připravím krabičku. Na dovolené vyberu umístění, uložím krabku, shromáždím dostatek informací. Doma pak udělám finální listing, doplním souřadnice a pošlu ke schválení. Perfektní…má to jenom jednu drobnou chybku. Vím, že se o kešku už NIKDY v životě nebudu moct postarat (napíšu to i do listingu i reviewerovi). Máte s tím nějaké osobní nebo převzaté zkušenosti? Co na to reviewer ?
http://wiki.geocaching.cz/wiki/Založení_cache-doporučení_od_reviewerů
2) Že máš v profilu své domovské souřadnice (aspoň přibližně) - použij tento link. Reviewerům se pak snáz odhaduje, jestli máš cache dostatecně blízko domova, abys o ní zvládl pečovat. Pokud jí dáváš dále než 150km od domova (což ti při tvé tvé první raději nedoporučuji) hned napiš jako reviewer note vysvětlení (např. že o ní zvládneš pečovat, protože tam máš např. babičku, za kterou pravidelně jezdíš) Je to slušné a ušetříš reviewerovi práci s tipováním tvého akčního rádiusu.
Tohle vím…díky…;). Tohle téma mě napadlo při lustrování některých typicky turistických oblastí a listingů kešek, ze kterých bylo jasné, že se tímto pravidlem určitě neřídí.
Me by spis zajimalo, zda je po predchozi domluve mozne cache v zahranici nechat schvalit ceskym reviewerem, kvuli jazykove bariere?
Pokud vím, tak je explicitně stanoveno, že dovolenkové keše jsou nepřípustné. A dokonce i když máš domluveného někoho místního, že se bude o krabičku starat, tak to nemusí nic znamenat. Takže odpověď na tvoji otázku je jednoznačně negativní.
btw: Earthky můžeš zakládat víceméně libovolně právě proto, že není potřeba žádná údržba.
A když chci založit kešku 500km daleko, ve spřáteleném zahraničí, ale v té oblasti, kde by měla být, bydlí moji rodiče, takže krizový servis by byl zajištěn, já se tam dostanu tak 2x ročně. To by se dalo? Díky za info či názor.
Co jsem tak bloumal kešmapou, tak v Chorvatsku a Bulharsku je docela dost keší založených čechy. Nějak to tedy udělat jít musí. Nebo alespoň muselo ![]()
Co takhle konzultovat rovnou s rewieverem?
Ja jsem zakladal kesku v Chorvatsku, ale na miste, kam se dav urcite nepozene. Takze udrzba 1x za 2 roky by mela byt dostacujici. Ale urcite je treba se predem domluvit s Rewieverem, ktery ma tu lokalitu pod palcem.
Zakládejte earthkeše, není jich tolik jako normálních a máte jistotu a čisté svědomí, že vaše keš je v pořádku. Dokud Taliban neodstřelí tisíce let starou sochu Buddhy ![]()
Dalsi jsou na Ukrajine a v Rumunsku ale treba i na Altaji, takze nejak to jde. Asi teda hodim dotaz primo kovarovi … ![]()
Ahoj nedávno geokolega patmat založil kešku na dovolené na kubě tak se ho pokuste kontaktovat a zeptat přímo jeho .![]()
Máme keš v Chorvatsku na místě, kam se často vracíme, ale protože jsme už při jejím "spontánním" založení tušili, že reviewer bude (vcelku oprávněně) pochybovat o naší schopnosti ji udržovat, domluvili jsme se s místní rodinou, že základní údržbu v případě potřeby provedou oni. Schvaloval ji reviewer z Anglie a právě tohle byla jeho hlavní obava, nakonec se naštěstí nechal přesvědčit a keš se už druhým rokem těší plnému zdraví. Nicméně založit fyzickou keš na místě, o kterém vím, že se tam nikdy nevrátím, a tudíž o ni nebudu moct pečovat, je opravdu proti pravidlům - viz Listing Guidelines (Pokyny pro Geocaching)
Tezko se mi to pise - vetsina lidi zna muj nazor na ten typ kesi
- ale pokud uz musis na dovolene v Nepalu zakladat kes, zaloz tam Earthku.
Je to bezudrzbove reseni a pokud jich tam nebude nas***o na kazdym rohu jako u nas, kdy navic spousta EC duplikuje existujici tradicky, tak to myslim nikomu vadit nebude.
Zakladani tohoto typu kesi (dovolenkove) je proti pravidlum a tudiz by ti nemelo byt povoleno. Jen me napada otazka, co bys mel z kesky pres pul sveta na miste, kam zajde kacer dvakrat do roka?
Treba chce ukazat zajimavy misto?
Mam dojem, ze takhle nejak to kesovani puvodne vzniklo… ![]()
Myslis, ze kese treba v Antarktide jsou navstevovany davove? :D:D:D
No jasný. Co by tam všichni ti tučňáci asi dělali jinýho?
Vždyť to jsou taky skoro kačeři, jenom jim umrzly křídla.
Typický pětkový terén na eventu (kdyby někdo potřeboval do tabulky)… Pygoscelis antarctica event
edit: Mizerný smajlíci. Místo vyplazeného jazyku tam má být dvojtečka a velké P
Řeším momentálně podobný problém.Uložil jsem jednu keš na jednom pěkném místě, leč 200km vzdáleném od mých HC.Ted tam teda bude viset na stromě a vlát jen tak do větru a nebo bude dělat kačerům radost do doby než jí objeví nějakej mudla-houbař a šlohne jí.Pak teda bude muset třeba i pár měsíců počkat další kačer než se dostavím na místo a osadím novou.Na ono místo jezdím pravidelně 2x do roka minimálně.Chtěl bych znát váš názor co je tedy lepší řešení v současném stavu věcí. Nechat vlát ve větru a nebo publikovat.
Když ti jí ten reviewer nechce publikovat, zkus oslovit nějakého ownera nejbližších kešek, jestli by nesouhlasil s eventuální naléhavou údržbou.
Pak by, myslím, mohl reviewer souhlasit
To už jsem udělal, čekám na odpověd.