Nevím, kde je chyba? Při zakládání listingu používám html zdroják MS Front Page, ale ve finálním přehledu chybějí fotografie umístěné v textu, zobrazí se pouze zálohovaná plocha ve velikosti daných pixelů, ale fotka ne, ačkoliv ve zdrojáku je cesta, velikost,… Co mám blbě nastavené, děkuji za radu.
Tak předně, pracovat s FP je ten největší problém ze všech ![]()
HTML nutný pro vytvoření listingu není absolutně vůbec složitý, stačí si projít rychlokurz např. na http://www.jakpsatweb.cz a máš to za chvíli - hlavně přestaň používat FP :o
No a proč se fotky nezobrazují? Může to být např. tím, že je načítáš z tvého počítače místo z netu…
…jo, jo díky za tip, Sutešku, když všechno selže, přečti si návod, jak říká klasik..
Dostal jsem se do smyčky a opakoval stejnou chybu, už je to v poho… Díky za manuál.
jj http://www.jakpsatweb.cz je super,pri tvorbe listingu u moji kese mi taky moc pomohl,mel jsem obdobny problem jako pat a mat,po precteni navodu na jakpsatweb problem behem 5 minutek vyresen.![]()
Osobne vsem HTML zacatecnikum doporucuji jednoduchy freeware Easy HTML editor stazitelny napriklad zde. Je jak uz jsem psal free, je maly ( stahnete jen 1MB ) a snadny na ovladani-neni pak nutne psat tagy rucne, ale pouziji se standatni nastroje pochopitelne z listy nastroju pri praci pod zalozkou Design kazdemu. No a vysledny HTML kod (zalozka HTML) neobsahuje zbytecnosti.
Jinak ale Frontpage taky generuje kod dobre, nesmi se mu ale dat zalozit novy HTML, pak generuje hlavicky a jine blbosti. Kdyz mu ale podstrcite nejaky (i prazdny) HTML soubor, umi bez zbytecnosti i FrontPage svou funkci dobre…
Jinak na zaver-toto vlakno se netykalo komunikace s reviewery, cili jej odsouvam ze skupiny Reviewer do Obecne.
Je to tak, FP v tom asi bude nevině. Větší peklo je napsat text třeba ve Wordu a pak to zkonvertovat do HTML. To je teprve maso!
Ono prasárna nejvyššího kalibru je oboje… FrontPage opravdu důrazně doporučuji nepoužívat.
Pro psaní listingů na GC.com podle mne ani není HTML editor potřeba, ale tak pokud někdo nutně potřebuje WYSIWYG, tak určitě bohatě postačí PSpad nebo zmíněný Easy HTML editor (shodou okolností jeho autorem je můj spolužáka na VŠ
).
Ano FP je prasarna, ale ja ho pri psani listingu pouzivam :). Hlavne kvuli jeho pohodlnosti - pohodlne napisu text, vlozim obrazky … Nakonec se kouknu na html kod a co me nejvic pali do oci to poupravim.
V jiném jednoduchém WYSIWYG editoru by to snad nebylo tak pohodlné?
Samozřejmě, že pokud použiješ Adobe (dříve Macromedia) Dreamweaver, tak to tak pohodlné nebude, páč to je profesionální a hodně komplexní program, takže také poměrně složitý. Nicméně takový program na toto není vůbec potřeba. Jednoduché WYSIWYG editory jsou stejně pohodlné jako FP a přitom generují víceméně validní HTML kód, ne FP prasárnu.
Resite celkem zbytecnosti, pri odesilani HTML pres formular GC.com se aplikuje HTML tidy, tj. odstrani se to co GC.com nepodporuje (skripty…) a take se odstrani hlavicka HTML, pokud to tam nakopiruje i s ni (ponecha se jen cast BODY). Cili zase neni tak nutne se pozastavovat nad horsim kodem z Frontpage. Z Wordu je to ale problem, ten tam generuje v hlavicce styly pisma jako tridy a tim, ze hlavicka je urezana, pak v listingu jsou styly nezname a listing hrozny-cili Word a jeho ulozeni do HTML opravddu NEE!
…stáhnul jsem si doporučovaný Easy Editor a proti MS Front Page je to opravdu pohodička, s čím jsem se včera trápil celý večer, jsem v tomhle editoru měl za pár minutek. Opravdu děkuji za cennou radu. Připravuji mysterku docela náročnou na obrázky, ale s tímhle to jde opravdu samo…
Jestli tomu dobře rozumím, tak při psaní listingu, resp při vkládání obrázků je nutné ty obrázky umístit někam na net? Nedají se nahrát spolu s listingem na GC.com? Díky z odpověď
Ano bud si to nahrajes nekam na svuj web (nebo ja pouzivam rajce.net) nebo ho nahrajes pod listing. Do hlml kodu pak davas odkaz na ten obrazek.
Já ještě na obrázky doporučuju GFX upload. Výhoda je, že když tam nějaký obrázek nahraješ, rovnou ti to vygeneruje html tag, takže se s tím nemusíš dělat ručně - stačí to do listingu jenom zkopírovat ![]()
Ahoj. Skladování obrázků do listingů jde udělat ještě dvěma dalšími způsoby přímo na geocaching.com.
Buď jde obrázek nahrát do svého profilu (na stránce se změnou avatara dát upload image… dá se jich tam dostat hodně), pak stačí obrázek zobrazit, zkopírovat URL a šoupnout do listingu.
Další možnost tu už byla částečně uvedená… nahrání obrázků přímo do listingu. Občas ale může vadit, že pod listingem je pak obsáhlý seznam obrázků. Sice jsem to ještě nezkoušel, ale prý funguje (používá myslím Dorcadion) následné smazání obrázku z listingu. Fyzicky by měl zůstat na původní adrese, ale nejde se k němu už dostat kliknutím. Adresu je samozřejmě potřeba nejdříve opsat ![]()
jj ten Alkesom pouzivany sposob funguje (delete obrazku), tiez ho obcas pouzivam