Záloha mapy Evropy (při koupi nové GPS pouze v přístroji)

Ahojte,

neměl někdo zkušenost se situací, kdy prodejce dává předinstalovanou mapu Evropy s klíčem k jedné aktualizaci a když chci k této mapě přidat např. turistickou, anebo ATLAS Czech, tak tím bych si tuto v přístroji smazal.
Tak jestli existuje nějaká cesta, jak si tuto mapu zazálohovat. Např. stažením do MapSource? Anebo jinak?
Díky za případné info.

přejmenuj soubor gmapsupp.img ,a něco jiného. Při nahrání nové mapy se ti nepřepíše a zůstanou ti tam mapy obě.

Takže stačí přímo v Garminu přepsat název a tím se to zachová jo? Anebo si to odsypu na HDD (pro jistotu). A když bych to chtěl vrátit zpět, tak zase jen v Garminu přepíšu ten soubor zpátky… To zní dobře :slight_smile:

No a kdybych chtěl nakombinovat TOPO+ATLAS Czech+Evropu, tak to by šlo taky? Abych si pak v GPS přepínal mezi map. podklady… Např. tím stažením z Garminu do MapSource (tj. opačná cesta, jako když nahrávám mapy do Garminu)?

těch souborů .img tam můžeš mít kolik chceš a pak si je v navigaci libovolně zapínat/vypínat (nezapínají se soubory, ale mapy, v jednom souboru jich může být i víc, ale to je detail). Jediná věc na kterou je třeba dát pozor je, že při nahrání z mapsource se vždycky soubor pojmenuje gmapsupp.img, takže když si ho nepřejmenuješ, při nahrání další mapy se přepíše.
Prostě si je nahrávej postupně a přejmenovávej na topo.img, atlas.img atd. Zazálohováním toho původního na disk samozřejmě nic nezkazíš :slight_smile:

Jo takhle to je. Takže Garmin umí zvládat i více *.IMG souborů najednou B) Tak to jsem absolutně netušil – jsem měl vždy za to, že se všechny "chtěné" mapy musí narvat do jediného unikátního *.IMG soubor.
Takže jestli je to tak… super :slight_smile:
Díky moc za radu!

POZOR - záleží na tom, jaký přístroj to je! Někde to nejde!

Aha aha… tak to prubnu a uvidím, jestli to zvládne. Anebo pak např. updatovat firmware/software toho Garmina a pak bych to mohl třebas zvládat.

Já mám stařičkého Oregona 300 a mám uvnitř asi 8 img souborů… včetně uživatelské orthofoto a všechno funguje. Jen doporučuju mít zaplé pouze ty mapy které aktuálně používáš, páč víc zaplých map zpomaluje překreslování.

no a že bys třeba jako napsal, co konkrétně máš, aby ti někdo konkrétně poradil…ach jo

Jo to bych napsal, ale teď to nevím – nemám ho u sebe :frowning:

Tak zkus aspoň podle obrázku na garminním webu. Stačí modelová řada.

Tak už to mám – je to nüvi 1390LMT a co jsem se díval do adresářové struktury, tak v adresáři s mapami jsou soubory jako gmapbmap.img, gmapprom.img a GMAPTZ.IMG.
Čili kdybych použil nějaké mapy z MapSource, tak by nemělo dojít k přepsání těchto map (Evropa).

EDITED: V krabici je ještě kód k odemknutí map TOPO a ATLAS (odemknutí z webu), tak snad to bude nějaká instalace přes MapSource, anebo kdyby to jelo nějak z webu přímo do GPS, tak by se mohla přepsat ta stávající Evropa, ne? Toho se trochu bojím…

EDITED: Tak to prošlo, předinstalované mapy si Garmin vede naprosto v jiném adresáři než mapy z MapSource :slight_smile: