Problém je v tom, že nestačí vidět N keší, je potřeba vidět několik povedených keší.
Je trochu rozdíl nalovit 30 keší na Praze 1, 2 a 3 a nebo vyrazit na Kokořínsko a najít 30 keší tam.
Problém je v tom, že nestačí vidět N keší, je potřeba vidět několik povedených keší.
Je trochu rozdíl nalovit 30 keší na Praze 1, 2 a 3 a nebo vyrazit na Kokořínsko a najít 30 keší tam.
To bys mě musel znát:DJe to taky možnost,ale tak jsem se hrál dlouho,až bylo místo v …o hodinu!!!
Velmi se těším na další tvoje kousky, zvláště obě tvoje mysterky jsou velmi povedené a moc se mi líbily.
Je skutečně vidět že o počtu nalovených keší to rozhodně není. Spíš o nápadu a invenci.
Ne ze bych neco takoveho chtel zakladat, ale zajima mne to a nemuzu to nikde najit - je povoleno zalozit cache ve verjne pristupne budove? (tzn. je pristupna vsem mimo dobu kdy je samozrejme zamcena - noc).
V budovách všeobecně bývá obvykle problém se signálem..
problém se signálem bývá, ale dovedu si představit tu srandu, třeba hint:
2. patro, čekárna lékaře, pod lavičkou ![]()
no a ještě prosba v listingu:
hlavně se chovejte nenápadně!
a hlavně pozor na kamery
MobilMania.cz – O mobilech víme vše
Tahle keška [cache]GC1911Q[/cache] je celá založena na vtipu navigace v uzavřených prostorách bez signálu GPS. Dobře jsme se bavili… ![]()
Pro případné připomínky předem podotýkám, že si o ní opravdu nemyslím, že by byla komerční. Jen optimálně využívá vhodné prostředí. Kde jinde takové prostory najdete? ![]()
Prosim o radu.
Zalozil jsem novou kes, mam ji pripravenou, jen jsem ji jeste nedal na misto ani ji neposlal ke schválení a to z toho důvodu, že než kešku uložím, tak do ní musím dát geocoin a travel bug, který mám, ale nevím, jestli je již teď mohu do kešky zalogovat, když není aktivní…
díky, nějak to spáchám ![]()
Můžeš, ale není to vhodné, jelikož to dělá paseku v generování ujité vzdálenosti TB/GC v případě neschválení kešky nebo posunu souřadnic a v případě že se keška ztratí dřív než ji někdo najde (a stává se to), tak to majitel TB/GC nepotěší. Takže když chceš vložit GC/TB do nově zakládané kešky, pak jedině v případě, že máš jistotu že bude schválena na daných souřadnicích a jsi si jistý, že ji nikdo neukradne…
My jsme s bráchou udělali taky tu chybu, že jsme zakládali hned na začátku. Skončilo to tak, že jsme změnili tradicionálku na multinu a svou multinu jsem pro změnu změnil na tradicionálku. ![]()
Až teď, kdy jsem se přehoupl přes stovku, jsem s kešulkama spokojený. Mám 2, chystám se na 3…
Nejlepší by bylo, kdyby začátečníci dělali cache až dosáhnou 100 cache. To víte, čím více keší, tím více zkušeností (možná to tady někdo někde zmiňujete).. Jako nechtěl bych, aby to dopadlo nějak takto: [cache]GC1F6KM[/cache]
To myslíš, že od 100 nalezených keší nejde udělat překlep v souřadnicích?
Navíc, třeba 100x Pražská mikro není dostatek nálezů a zkušeností …
Celé je to o zodpovědnosti autora, ne o počtu nalezených keší !!!
Docela by stačilo kdyby se cacher poté co cache umístil ještě jednou zamyslel a sám sebe se zeptal: "Měl bych radost kdybych něco takového našel?"
Když si vzpomenu kolikrát jsem u své první cache všechno kontroloval aby nebyla blamáž…
Jenže na tuto otázku se už dnešní cacheři moc neptají (spíš vůbec). Abych pravdu řekl, dneska jde jen o to, že chtějí mít v statistice napsaný bod založené kešky a je už pak jedno, co se stane s ní, či nikoliv.
Obdivuji začátečníky, kteří:
Např. mají sice 5 cachí, ale udělali 1 svoji, která je moc hezky provedena. U takových si dělám v duchu "+" …
Pocet nalezenich kesi je spis orientacni zalezitost. My na tu nasi prvni cekame, uz tak nejak tusime, co bude jeji tematikou (byla jsem prekvapena, ze ji jeste nekdo na nasem mistecku nezalozil, neb je opravdu stare a krasne
), ale nejak potrebujeme domyslet "formu". Narvat plastovou krabicku do prvni diry, co se namane, se nam nechce.
Tak jestli to bereš z téhle stránky, tak máš pravdu. Já osobně tvrdím, že ten, kdo má více keší (ať už je v Praze nebo támhle v zapadákově), tak ten je zkušenější, protože navštívil dost keší na to, aby (pokud bude zakládat keš) se mohl inspirovat a aby např. věděl už dopředu, co by tam mělo být, jak by měla vypadat, jaké téma, jestli místo kešky není už obsazené apod…
Takhle to vidím já…
No, clovek, co nalezl 100 kesek v plastove krabce, zahrabanych pod korenem v dire, nevi, co vsechno geokacer dokaze pri zakladani. A nevim, jestli z nej vypadne neco lepsiho, nez sam videl. Nekdy je lepsi kvalita nad kvantitou. Nas treba naprosto dostala tato keska (vrele doporucuji) http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=569135a8-2c60-414f-9b28-652c76e2127b, skvele zpracovani, zanechala skvely dojem. Zadani, vsechno vypada obycejne, ale konec prekvapi. I o tom je podle me geocaching, nejenom o lovu, o zajimavych mistech, ale i o zpracovani kesky jako takove. ![]()