Jakým způsobem zjišťujete vhodnost místa pro uložení keše? Založil jsem novou cache na místě kde ve vzdálenosti několika kilometrů žádná jiná není (podle mapy). Potom jsem ji chtěl publikovat a od Reviewera mi přišlo že na tom místě má již někdo keš rozdělanou. Dá se někde zjistit jestli na zamýšleném místě již někdo keš nepřipravuje? Nebo je třeba se vždy nejdřív dotázat reviewera? Podle návodu z těchto stránek stačí zkontrolovat umístění keší na mapě GC.com tak nevím.
Nee, mapa ti bohužel nepomůže. Zrovna na tebou vytipovaném místě může už být finále či mezizastávka nějaké multi či mystery cache, což pochopitelně z mapy nezjistíš, to ví jen ten, kdo danou cache našel, dále její vlastník a revieweři. Navíc pokud si někdo danou cache ve stejném místě už připravuje (tj. vytvořil základ listingu před tebou), tak máš taky smůlu, pokud se ji daný cacher rozhodne i dokončit. Máš tedy 3 možnosti:
- asi nejlepší možnost, pokud si nejsi jist volností lokality - vyhlédnout si místo, najít si pokud možno všechny multi+mystery v okolí (i to nemusí pomoci, existují i hodně dlouhé multi, které mohou končit na tebou vybraném místě), vytvořit pro místo listing s danými souřadnicemi (prozatím bez fyz.uložení cache-tj. nezaškrtávat Yes, listing is active ve formuláři) a pak se dotázat některého reviewera (odkaz na ně najdeš např. na wiki-článek Reviewer) mailem, zda není místo pro tebou vytvářenou cache (napsat waypoint GC…, o jakou jde) obsazeno/blokováno-tímto postupem (založením listingu) si totiž vytvoříš "blokaci" na místě sám, pokud je volné a zároveň nemusíš odnášet již položenou cache v případě, že volné není-blokace ale dle reviewerů v praxi funguje jen řádově na málo týdnů (2, max.3), do té doby musíš cache dokončit a předat k publikaci- blokovat nejde pochopitelně donekonečna.
- můžeš se dotázat reviewera na volnost místa předem před vytvářením listingu, ale riskuješ, že ti pak někdo místo "vyfoukne", než listing vytvoříš (i když byla původní odpověď reviewera, že je zatím volné)
- cache i založíš, dáš ji k publikaci (tj. ve formuláři zaškrtneš Yes, listing is active) a pak ti reviewer sdělí, že je obsazeno a je třeba ji posunout. Pak ji tedy dle doporučení posuneš, i když třeba nové místo nebude tak atraktivní.
Bohužel jinak to nejde, nekonečné blokace a tím protěžování zakladatelů není dost dobře možné, stejně jako vyzrazení souřadnice finále té "jiné" cache, kterou jsi zatím nenašel…
Díky za obsáhlou odpověď. Žádná mysterka ani multina tím místem neprochází, všechny keše v okolí mám odloveny, takže to bude mít někdo blokované pomocí toho nepublikovaného listingu. Zkusím tedy vyčkat dokud to rewiever v takovém stavu nechá, nebo než to dotyčný publikuje.
Bezne sa toleruju dva tyzdne, niekedy i viac. Tomu sa neda vyhnut, ze sa rozhodnu dvaja zalozit cache na jednom mieste naraz. Uplny extrem bol, ked sa mi vo fronte objavil jeden hrad a cache boli od seba 2 metre, oba listingy skvelo pripravene s historiou a obrazkami. Jednoznacne stanovisko je, ze prednost ma ten, co ma nizsi GC kod. Niekedy sa ale dvaja dohodnu a moze to byt aj naopak.