Setkal jste se někdy někdo se zamrznutím Oregonu 300 ( fw 2.80 ) - a to buďto v okamžiku připojení Oregonu k PC, nebo jen při zapnutí přístroje v případě, že jste PŘED tímto připojením nebo zapnutím do paměti zkopírovali GPX větší než cca. 5 MB ? Oregon má evidentně potíže potíže s načtením takto obsáhlého GPX v případě zapnutí…
p.s. 5 MB je jen orientační údaj, GPX pod 5 mega problém nedělají, nad 6 a více pak ano…
Ja si nhravam z GSAKu všechny neodlovený keše v okolí bydliště radius 36Km.. cca 750 keší, GPX má velikost skoro 15MB a ještě ani jednou nezamrzl. sice občas chvilku trvá než se spustí, ale jinak pohoda myslím B)
Problém s kousnutím Oregona - no, velikost souborů nevím zda má vliv, zkoušel jsem 15MB a šlo
ALE - měl jsem problém s paznaky v názvech keší a ownerů, u některých GC se mi naběhnutí Oregona vždy kouslo bez ohledu na velikost.
V Geogetu šlo vyřešit jednoduše - ořezat paznaky, např. úpravou pro každý datový prvek.
cdata(UtfToGps(GC.Author))
Ano. Stává se to.
Nahrávám si kešky do 50 km na dva GPX soubory. V jednom kešky s normálními souřadnicemi ( cca 1000-cca 25MB ), ve druhém keše s vypočtenými souřadnicemi ( cca 100-kolem 1MB ) a při prvním načítání se tak v jednom případě ze tří kousne. Vyndám baterky, znovu pustím, někdy tam kešky jsou zcela určitě nekompletní, někdy to vypadá, že jsou všechny.
Pro jistotu po zamrznutí nahrávám ty samé soubory znovu a při opakovaném nahrání stejných souborů se mi ještě nekousnul.
Rozhodně to není záležitost firmwaru 2.8. Kousalo se to i předtím a kouše se to i s 2.85 beta.
Ja osobne mam GPX soubor neco kolem 15 az 20 MB jak kdy.
Obcas se to taky kouslo, to kdyz sem stim moc laboroval v GSAKu. Ted uz jsem to vychytal a beha to v pohode i s temi 20 MB ( je fakt ze tomu clovek musi dat vice casu nez se to nahraje, ale zatim se to vzdycky nahralo ).
Mam GPX jen pixly ( bez child waypoints, ty si ukladam jako POI )
takže podtrženo, sečteno - verze fw zřejmě nebude mít na popsaný problém žádný vliv, ( zapomněl jsem v úvodu napsat, že stejný problém Oregon měl i s v. 2.60 ). Add waypointy nepoužívám, tzn. že v GPX je opravdu " jen " 500 keší, tzn. 500 bodů, nic víc. Problém by mohl být v počtu logů, kdy samozřejmě vícemegový GPX má víc logů, textu, informací, atd., což samozřejmě není problém v GSAKu upravit…
Jde tedy o klasické kouzlo ala Garmin, kdy sto stejných přístrojů se stejným fw bude vykazovat sto rozdílných problémů:-).
Problém "vyřešen" rozdělením jednoho GPX, respektive jedné PQ, do dvou po 250 keších, tím pádem mám dva cca. 2 až 3 MB soubory a je to…
Zatím se opravdu potvrdilo jediné - pokud v GSAKu nic neupravuji, tak pak problém není. Pokud upravuji, tak problém je… Takže problém možná nebude velikost, ale editace ( jak souřadnic, tak i poznámky ) v GSAKu. Ještě prověřím…
Pouzivam cca 20 MB fily (cca 1800 kesi) a naprosto v pohode. Jednou mi zamrznul Garmin do brutus stavu pri aktualizaci firmware. Pri patrani ve forech jsem zjistil, ze to dela pravidelne pri slabych bateriich. Vzhledem k tomu, ze jsem nad opravou stravil cely vecer, tak baterie pravidelne pred zapojenim do kompu menim
Garmin Oregon 300 (2x - ja a pritelka) fw 2.80, nahravam exporty z GSAKu
Přepisuješ pravidelně celý soubor GPX po předání nových kešek?
Zajímalo by mě zda když u nalezených vymažu "listig" zda to mám vliv na rychlost načítání v oregonu, protože tím redukuji velikost dat. Nemá m ještě tolik nalezených…nevím jak se to pak Oregon bude chovat.
u GPX, které neprojdou GSAKem, bez ohledu na velikost, problém není nikdy.. V GSAKu měním jak souřadnice, přidávám poznámky, někdy mažu listingy, prostě vše podle potřeby. Pak problém občas je. Vždy samozřejmě přepisuji celý soubor.
Aktualizace : čím dál tím víc se potvrzuje, že problém nebude ve velikosti GPX, ale možná ( kromě editace v GSAKu ) tím, že nejdříve původní GPX v Oregonu smažu a pak kopíruji nový a TO S NOVÝM NÁZVEM tohoto GPX, respektive novým číslem - pak je občas zamrznuto. V případě, že kopíruji GPX se stejným názvem, problém není, jako kdyby si Oregon " pamatoval " název primárního GPX a neskousával nahrazení tohoto GPX jiným. " Počítačově " je to blbost, ale stává se to…
Ja kopiruju do Oregonu GPX z GSAKu, taky vsemozne prepisuju a poznamkuju ale generuju vzdycky soubor s tim stejnym nazvem a tim potom v Oregonu prepisu ten starsi. Od zari ani jeden zasek.
Ahojky.
Ja generuju do Oregonu *.gpx z Geogetu, taky prepisuju a poznamkuju ale generuju vzdycky soubor s tim stejnym nazvem a tim potom v Oregonu prepisu ten starsi. zamrzl me jednou, kdyz jsem se pokousel do nej nahrát celou databázi CR, jinak v pohode.