Nejdříve bych rád poděkoval za tento super program.
Měl bych jeden dotaz. Občas se stane, že jednu již dříve nalezenou keš si po jejím znovuobnovení na jiném místě, ale pořád pod stejným jménem můžeš logovat znovu. Nevím ale jak ten druhý nález zapsat do GeoGetu. A pokud tam zapsán není tak pak nevychází správně statistika. Díky Tommu
Set found jde nastavit i u libovolného waypointu, tak si k tomu založ třeba waypoint s novým umístěním a dej ho jako nalezený.
Zkusil jsem to, ale bohužel do statistiky se to nezapočítává.
Waypointy prejimaji nalezeni od sveho materskeho bodu. Tudy cesta nevede. Na moznost opakovaneho nalezu stejne kese to proste neni stavene. Jde to ocurat jen tim,z e se prida ne waypointm, ale cela falesna keska s nejakym smyslenym kodem, treba GCXXXXX1 (diky o jeden znak vetsi delce by jeste dlouho nemela vzniknout duplicita s nejakou skutecnou keskou. ;))
Tudy cesta taky nevede, mělo by to vydržet bez zásahu u starších kešek třeba do konce světa. Bude to proti tomu, když se dá místo GC třeba GD?
a nejjednodussi cesta je vykaslat se na druhe loveni kesi
radsi vyraz nekam, kde jsi jeste nebyl, kese jsou ted vsude.
Presne tak… jeden kod - jeden nalez.
Nikdy mi neslo do hlavy, proc kdyz nekdo predela kesku do takove podoby, ze chce uznavat znova nalezy, proc na to neudelal novou kesku a tu starou nearchivoval… Asi chteji, aby v tom byl co nejvetsi zmatek. ![]()
Třeba kvůli stáří keše. A nebo proto, že takovou keš už nejde znovu povolit, jde jedině zachovat tu stávající.
ja ti nevim, ale:
- stari kese jsem nejak nepochopil
- a pokud kes nejde znovu chvalit, tak je to proto, ze porusuje nejaka pravidla. Je jen ustupek, ze takova keska muze dozit, ale drzet ji na zivu za kazdou cenu, to mi prijde divne.
Slyšel jsi něco o Grandfathered keškách?
800. příspěvek za zády…
Existuje i jiný důvod logovat 2x a to v případě, že autor dává tuto možnost za splnění nějaké podmínky. Např. [cache]GCTKFK[/cache] Romeo a Julie / Romeo and Juliet.
V tomhle případě jsi ale nenašel dvě kešky a v rámci GG statistiky tedy není co řešit…
Prekvapive slysel… ale porad nevidim zadny rozumny duvod k tomu, aby se logovaly znovu.
Jo, ale pak nesouhlasí GC statistika (počet nalezených se tam zvedne o jednu) s GG statistikou.