Zarizeni

To je preci jednoduche … predstav si, ze dohledavas cache, na display navigacni sipka ukazujici ke kesi. Uz ses blizko, stojis na miste a rohlizis se … a ted prichazi ten zasadni rozdil mezi kompasovou a nekompasovou gps … pokud ten kompas mas, tak pri tom stani na miste a otaceni se kolem dokola sipka stale ukazuje smerem ke kesi … pokud ho nemas, tak sipka pri tom otaceni se ukazuje porad puvodnim smerem, i kdyz udelas napr. celem vzad, sipka se nehne(nevi, ze kes je ted za tebou, nema kompas) … takze aby si zjistil, kterym smerem ta cache momentalne je, musis kus popojit aby si gpska mohla vypocitat smer ke kesi … takze kus popojdes (nekdy i velky, podle sily signalu) a +/- vis, kterym smer hledat … a takhle tam behas porad jak trubka … :wink:

Me se pomerne dobre osvedcila metoda obejiti par trojuhelniku, ktere se postupne zmensovali az ke cache. A rozhodne bych nerekl, ze clovek beha jako trubka, bylo to vzdy otazkou dvou tri metru.

Pro tyhle situace mam obyc buzolu a uz trubka nejsem :slight_smile:

k cemu ti je buzola ? mas nakou inteligentni, ktera vi, kde je kes co hledas ? :wink:

Ja nerikam, ze to bez kompasu nejde … taky to ted (musim) pouzivat … jen ze je pohodlnejsi, kdyz ta sipka ukazuje porad tam kam ma bez ohledu na to jestli jdes, stojis, opilecky se potacis, stojis na hlave ci cokoliv jineho ? :slight_smile:

ne, ale gps mi ukazuje azimut, kterym se mam vydat. A protoze nemam potrebu kupovat novou gps s elektronickym kompasem, tak se mi buzola hodi. A nejen pri dohledani. Uz na ceste v mistech s mizernym signalem, pomalym postupem, kde navic neni jednoduche udrzet primy smer, je nekdy spolehlivejsi pouzit buzolu, nez spolehat na to, co mi zlutasek ukazuje.

Tim myslim, kam ukazuje sipka. S udajem ukazujici ciselne smer k cili problem nebyva.

jasne … ja to pochopil … a taky se nikoho nesnacim presvedcovat aby zahodil vse co ma a kupoval neco jineho … jen rikam, ze mit el.kompas primo v pristroji je velice prijemne … a jelikoz puvodni otazka tohoto threadu byla Co koupit?, uvadim el.kompas jako velmi prijemny doplnek hodny zvazeni pri koupi noveho prostroje … prave proto, ze, jak pises, se na gps kompas neda moc spolehat, obzvlast pri slabsim signalu …

Ano, pohodlnejsi to je, ale za cenu 17 tisic ? To je trosicku ulet, nemyslis ?

Tomu rikam genialne jednoduche. Diky za tuhle radu, koupim buzolu za par kacek a nemusim resit nic za x tisic.

To je otazka priorit a zdroju … uznavam, ze to neni malo ale ulet to neni. 17 tisic je bez problemu akceptovatelna cena … pro me. Za slusny PDA dam 12+ tisic (Loox 7xx, Axim x51), za BT GPS 3 a pul, TomTom me bude stat 6 tisic, rastrove ToPo50 (pokud budu chtit vsechny) 8 tisic, ostatni softwerky 2 tisice … kolik, ze to je dohromady ? O pomalych PDA kombech typu Loox N5xx ci Acer nebo Yakumo neuvazuji. Takze myslim, ze to cenove nakonec vyjde tak na stejno … zadny ulet se nekona …

[quote]

i já používám PDA ve spojení s GPS BT modulem a mám stejný problém s výdrží. Proto mne zaujalo Tvoje řešení s bateriovou nabíječkou. Můžeš prosím sdělit k této bateriové nabíječce nějaké podrobnosti.
Dík

Já se neorientuju podle šipky, ale podle stopy která za mnou zůstala na displeji, to mi připadá přehlednější.

…kdyz ta sipka ukazuje porad tam kam ma bez ohledu na to jestli jdes, stojis, opilecky se potacis, stojis na hlave ci cokoliv jineho…

A což zkusit u cíle - cache (plus mínus 5 metrů) nekoukat na šipku ALE NA MĚNÍCÍ SE SOUŘADNICE! Taky sem votrocky furt chodil za šipkou (je tam tak asi vteřinová prodleva, takže v začátcích jsem si připadal jako blb, co jse dopředu, dozadu, úkrok vlevo… atd), ale teď jdu (!blízko cíle!) výhradně podle souřadnic a hle, funguje mi to bezchybně.

Teda to mně - trubku nenapadlo:-( Bezva tip - hned v sobotu to zkusím:-)
Taky jsem si připadala jako blázen, když jsem pobíhala zmateně v okruhu 6ti metrů od cíle sem a tam…

Ehm, co je na N5x0 pomaleho? Mel jsem Loox 720 + 339 a sel z domu a v konkretne TT je N500 rychlejsi.

[quote]

Jedna se o reseni od Koracellu, vice snad napovi toto:
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=53857

V pripade zajmu ho muzu sehnat za 1700 uplne novy.

… nice … ma to v tech redukcich i “USB/miniUSB konektor” ?

Abych rekl pravdu, tak netusim, ale spise ne. Ja pouzivam hlavne ty jacky.

ja pouzivam uplne jednoduchou krabicku na 4 AKU baterky v cene 250,- coz je asi nejlevnejsi reseni a funkcni