Zatoulaná PQ

Poslední dobou se mi nějak ztrácejí PQ resp. nedorazí na mail. Např.: dnes jsem měl 5 PQ na GC.COM/POCKET mi píše, že 4 odešly ve 12:06am a jedno ve 3:13pm jejich času. A ke mě dorazily 2 v 9:06 a jedno ve 12:14 našeho času, což je OK. No jo mámo, ale kde je pak ta čokoládová koule? Vlastně ta 2 PQ?
Tak se chci zeptat jestli je to jenom u mě anebo se to stává i někomu jinému? Mail je na Atlasu.

Ted jsem zadával 4 PQ a všechny soubory mi dorazily.

Hmm. Asi bude problém v Atlasu. :frowning:

Teorie:
e-mail muze zmizet beze stopy, kdyz ho chytne spamfiltr.
V ostatnich pipadech (neexistujici majl, plny box, pretizeny server, server neakceptujici dasli spojeni) se generuje upozorneni odesilateli o nedorucitelnosti e-mailu, coz samozrejme robot neprecte, nicmene odesilaci server se stale snazi e-mail dorucit, mam dojem za standardni timeout je okolo 48 hodin, pak teprv e-mail vyhnije jiz na zdrojovem serveru.

Praxe:
Majly mizi a/nebo se spozduji. S tim nikdo nic neudela, pouziva se totiz protokol, ktery je pres 30 let stary a nikdo nikdy nepocital, ze bude existovat neco jako nevyzadana posta.
Pricin je hromada - od antispamu, pres pretizene servery, spatne nebo vypadle zaznamy v DNSkach, proste je asi 1001 duvod, proc majl nedorazi.
Nikdo nikdy vam u e-mailu nebude garantovat doruceni, protoze garantovat doruceni proste nejde.

Jedina sance jak minimalizovat ztraty/spozdeni e-mailu je vyber takoveho mailserveru, ktery ma nejmensi potize.

Z toho co jsem napsal, zcela jasne vyplyne, ze nekde se spozdi majlu vic, nekde min, urcity pocet se ztrati, ale zadne pravidlo v tom neni.

Atlas umírá… osobně jsem už dávno odešel na gmail. Atlas byl na prodej, nikdo o něj nemá zájem resp. jen živoří a tím pádem je to mrtvá služba. Na gmailu se mi ještě nestalo, že by email nedorazil včas a v pořádku.

Včera jsem si zaplatil členství a vygeneroval si PQ, ale do teď mi nic nepřišlo a je to už 12 hodin! Mail mám na seznamu, tak mě napadlo, dát si v nastavení mailovou adresu geocaching.com do povolených. Napište mi prosím přesně z jaké mailové adresy vám přicházejí ty PQ??

PQ chodia z adresy [email protected]. Osobne, ked vytvaram PQ tak si v tabulke kliknem aj na PQ preview a skontrolujem ci som to nastavil spravne.

V nastaveni PQ odporucam skontrolovat ktoru z moznosti mas zvolenu:
Choose how often your query should run:

• Uncheck the day of the week after the query runs
  • Run this query every week on the days checked
  • Run this query once then delete it

Totiz castou chybou je, ze ludia zvolia prvu moznost a nevsimnu si co ta veta znamena :slight_smile: