Mám takovýto problém:když nahraju kešky stažené přímo z gc.com do oregona(stahnu si soubor do počítače a potom nahraju do oregona) tak se mi stane,když vyrazím do terénu na kešky a zapnu oregona,že tam nic není,žádný soubor s keškama(to dovede vždycky nasrat).Přitom když připojím znovu oregon k počítači tak ten soubor tam je,když jsem v terénu tak se to tváří oregon,že tam soubor není.
Taky se mi to stává. Ve čtvrtek dokonce zatuhl úplně (tj. nenastartoval).
Po připojení na počítač jsem odmazal polovinu fotografií a zas běhá v pohodě - takže jestli to není přetečením nějaké operační paměti (laicky řečeno).
Pratele, jen jedna technicka, kdyz se ptate na nejake otazky nebo mate nejake pripominky, uvadejte vzdy presny typ vaseho pristroje a nejlepe i verzi FW, lepe se na to potom reaguje.
A dalsi vec, existuje uz tema kam patri i tento dotaz: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=8786
@ok5ab] nad timhm si taky v jednom threadu posteskl a resenim je gpx hazet na kartu a v pripade, ze zacne oregano stavkovat, tak kartu vyndat, nastartovat oregona, vypnout, kartu vratit a pustit ho znova (ne na zem, i kdyz bys to asi udelal hrozne rad:)
A příčina takových vytuhávání ? Uvažuju o tom, že bych si to mejdlo koupil, ale když pak čtu takové příspěvky, chválím svůj starej HCx. To kdyby se mě stalo v terénu, tak bych měl chuť ten stroj zašlapat do země…:D.
To tady nikdo moc nepíše, jen že zapnul a vypnul nebo vyndal, zamdal kartu nebo prostě smazal a znovu nahrál do navigace…
… když se ale podívám, kolik lidí s tím mělo problémy a kolik je asi celkově Oregonů v oběhu, tak je to zlomek a hned bych kvůli tomu Oregon nezavrhoval. Já osobně vždy když nahraju keše do navi hned doma pustím, nechám načíst a hned vím, že je vše OK. Ta minutka na ověření nikoho nezabije…
Bohužel tady nikdo nepíše typ oregona, firmware a jak tam to gpx dostává…
Ono kolikrat to muze udelat, kdyz ma clovek napriklad plnou pamet waypointu a snazi se pridat rucne dalsi, ci rucne nejaky odmazat. To je doslova spolehlivy "killer" GPX souboru
Dalsim problemem muze byt nevalidni XML. Tzn. pred nahratim do navigace doporucuji otevrit cele GPX v libovolnem prohlizeci internetu a kdyz to nezobrazi chybu, tak je to v pohode.
Pokud me napadnou nebo zjistim dalsi duvody zasekavani, napisu.
vono to bohuzel dela i kdyz je to gpx v uplnym poradku a pameti vsude tolik, ze se da prehazovat vidlema. ale nedela to casto.. jen se vetsinou trefi do ty nejmin vhodny chvile
hele, mě se minule - byl jsem MIMO rozsah svých aktuálních GPX a měl chvíli volno, tak jsem chtěl lovit podle POI celé republiky. Vím jistě, že vždycky fungovaly (na mapě se přeci překrývají s GPX, ikony keší myslím, tak vím, že tam jsou a lze je rozkliknout…) - ale najednou ne! Byly v mapě, ale NEŠLY NAJÍT DOTYKEM!!! – takže jsem se nedostal k informacím. Tedy dostal, ale přes wap v mobilu.
Tak tohle tam nemám - ale dobrej nápad, Kam vést -> Moje POI by mohlo zabrat (teď to neověřím, páč TED vše funguje, ale propříště si to budu pamatovat).
Ale stejně je to divné chování… (restart tehdy nepomohl).
Citecka: a ja mel vcera uplne opacnej problem. Neuvedomil jsem si, ze mam v GPS export pouze kusu jihu Prahy a Berouna a nemit v POI celou CR, tak bych byl uplne nahranej. A nejlepsi na tom je, ze jsem si to ani neuvedomil, ze to ta mam v POI. Doslo mi to v momente, kdy jsem se blizil k jedne kesi a na displeji navigace mi naskocilo upozorneni. Az potom mi to docvaklo, ze jsem zachranen
S474N: já mám vždy v Oregonu nahrané cache určité oblasti, kde předpokládám, že se budu pohybovat, abych si je mohl označit Found it. Jenže můj rádius pohybu je někdy těžko předvidatelný a tak mě často POI zachrání. Mimo to mám ještě v záloze Desire a C:geo
f-roman, Šejtán: no však. Mám to přesně a taky z těch důvodů jako vy. Ale právě teď v tom Tejně (nad Vltavou) se mi prostě ty POI zachovaly takhle divně… a mě by zajímalo PROČ (dneska zase šlapaly jak nový… jediná změna, novej soubor s GPX…)
Pamatuji si, že jednou se takto Oregon choval, když jsem testoval nové exportní makro a soubor byl příliš velký… gpx prošlo jako validní, ale v navi bylo sucho…