Zima je tu!

Tak nevím jak u Vás, ale u nás na Vysočině už lze hledat cache tak maximálně s lopatou nebo sněžnou frézou.Loni v zimě jsem nehledal nic (to jsem ještě nebyl tak zapálenej do GC) jenom sem byl obhlídnout jednu blízkou cache.Tak mě zajímá jak v zimě lovíte Vy a jak se třeba těšíte na jaro?

Když zakládáš nové téma, je dobré se podívat, jestli to neudělal už někdo před tebou :D.

Zimní čas je tu (antitralala)!
Zimní geocaching

Hledat se dá i v zimě

A nebo tady?
http://www.geocaching.com/seek/gallery.aspx?guid=a4dae530-f924-4353-8567-10a03edcc51a

V Praze se snad zimni GC da zvladnout, ale na jaro se tesim.:slight_smile:

Zimní geocachimg jsem si už trošku užil před více jak měsícem v Dolomitech. Tam to bylo ale chvilkama dost o tlamu: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=06d49cc1-faab-4698-8e87-18c66d689ebb
… ale i tak se těším na kešování v zimě v Krušných horách a okolí.

byli jsme v mariánských lázních kde napadlo 40 cm sněhu daly jsme tam 4 keše+ jednu multi ovšem tu za obrovského větru, deště, zimy a sněhu brrrr:o

Kešovat se dá i v zimě. V Praze a okolí to jde docela dobře. Kešky které jsou hledatelné v zimě by měly být označeny i v atributech, takže se dají vyfiltrovat v PQ…

No já si dám asi zimní pauzu. Neuním si představit jak hledám kešku pod 30 cm sněhu. :stuck_out_tongue:

Dneska jsme to zkouseli, snehu teda bylo asi jen 10 cm a vzali jsme si napovedu, takze nalezeno v pohode. Zimni pauza urcite nebude, jen treba nevyjedem 2x za vikend. Loni zima nebyla tak slo loveni krasne i v prirode.

Umrzaly mi prsty, ale dneska mám 3 body. :]

Já hledám za každého ročního období, protože si myslím, že některé kešky např v zimní krajině jsou naprosto neopakovatelným zážitkem:)

No mozna to sem uplne nepatri, ale jakej je vas nazor na to, ze jsem si rikal, ze bych uipravil hint pro zimni kesovani…jakoze by to vedlo primo na misto ulozeni kese "5 metru od stromku smerem tam a tam, na kopecku pod kamenem" nebo je to blbost?

Sám moc radosti z "vyhrabávání" kešek ze sněhu nemám - často hledači kešku ledabyle ukryjí pouze sněhem a po prvním tání je vidět. Stopy hledání jsou také ve sněhu velmi nápadné a často přitahují pozornost nežádoucích mudloelementů… Navíc mnohdy chodí zbytečné DNF logy, protože se hledači neřídí pokynem o zimní nedostupnosti cache (můj Ještěd, který je v zimě velmi těžko dostupný je toho zářným příkladem).

Takže doporučuji při sněhové pokrývce mnohem víc pečlivosti při zametání stop a dobré zpětné ukrytí cache. A u keší, kde je upozornění na nevhodnost zimního lovu, respektovat autorovo varování…

V létě umí hledat každej :D;)
Stačí doplnit geobatoh o potřebné vybavení (zimní rukavice, lopatka … :)) a jde se. Hlavně to chce číst listing a používat mozek. B)

V loňské zimě mi nějaký dobrák prorazil kešku lyžařskou hůlkou, když ji chtěl vyhrabat :frowning:
Ale já keše na zimu nechávám v provozu.

urcite pomoze pribalit si aj plamenomet :smiley:http://cs.wikipedia.org/wiki/Plamenomet

Jo, to by mohlo pomoct. Kdyz je vytesanej napis na kameni zalitej a zmrzlej, vetsinou tolik horkych tekutin nikdo pri sobe nema. A ty 36 stupnu teple… Asi neee. Ale jeste je dobra montajzna na zamrznuty kanaly. No a obecne je trebas zabalit do baglu, ci do dvou druhou pulku garaze:D Ale uz se tesime. Loni to nebylo ono.

Jo, to jsem byl já, propíchl jsem Stammelovu smrt :frowning: a byl jsem za to poprávu vytahán za uši, holt ta mladická nerozvážnost… spofaplast v batohu přišla vhod, ale zkušenost to byla k nezaplacení :slight_smile:

Tak těch 20 čísel ještě není taková hrůza, o to veselejší jsou ve sněhu prošlapané geodálnice :slight_smile: