Tak mám za sebou docela smutný víkend. Ještě na začátku září jsem měla krásné kolo Cube docela dobře vybavený. No, nebylo nejnovější, ale i po pár letech to byl kousek, po kterém se všichni ohlédli. Dala jsem ho do servisu , aby mi opravili prasklou duši. Ale bohužel mi při opravě odmontovali i zadní diskovou brzdu. Dávám teď dohromady fotky a účty pro policii, ale moc si od toho neslibuji, asi to majiteli nikdo nedokáže.
bubbu: takze jestli to dobre chapu, tak si dala kolo do servisu a vratili ti pouze puvodni ram + nejake shit cizi komponenty?
EDIT: asi bych tyhle zkusenosti napsal i k nim na "firemni" Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Wide-bike/313852081204
No, prostě vyměnili diskovy brzdy Shimano za takový ty normální s gumou Magura, ozubený kolečka za úplně jiný, ráfky, vidlici za těžkou ocelovou… Já si toho všimla až doma, protože mi to naložili na auto, pršelo a já spěchala. Fakt to zní neuvěřutelně. Chlap by si toho asi všimnul hned. A to mi ten servis doporučili kamarádi.
Ani se mi nechce věřit! Nebyla to nějaká "skrytá kamera"? Tohle si umím představit v nějakým garážovým servisu s autem, kde se záměna dílů neobjeví až tak snadno!
To s4t4n:on mi ten příspvek na facebooku vždycky hned smaže.
No s tim fejsbukem to neni spatne, ale pokud tvuj prispevek maze, tak bych udelal novou FB stranku, kde bych to popsal, k nemu hazel jen odkaz a zaroven to rozeslal vsem pratelum…
A jeste me tak napadlo - jak se k tomu stavi majitel servisu? Dela mrtvyho brouka nebo te poslal do haje?
Usmívá se a dušuje se, že jsem se musela splést. Jako že si spletu diskový brzdy s normálníma? U kola, který jsem měla pět let?
Najdi si fotky kola, kde je vidět že má diskové brzdy atp, udělej fotky kola v nynějším stavu, ideálně vytiskni, sepiš si předem vyměněnou výbavu kola, zajdi na policii a podej trestní oznámení.
Čím déle to budeš odkládat, dím je pravděpodobnější reakce policie "ale to jste měla přijít hned jak jste to zjistila". Pokud je ta prodleva krátká, tak jsi prostě hledala důkazní matetriály. Ideálně účtenky: od kola, od výbavy, atp.
Osobně by mne v životě nenapadlo, že si někam dám kolo na servis a vrátí mi zcela něco jiného.
A až to podáš u policie, tak se klidně zastav u pána v servisu, a sděl mu, že jsi záležitost předala policii včetně důkazního materiálu… uvidíš jak se bude tvářit.
Popř to prober ještě se svým právníkem.
Přeji hodně zdaru.
Taky preju uspech - a dej pak vedet jak to dopadlo…
Předlož všechy důkazy co k tomu najdeš, účtenky, fotky, případné svědky a podej trestní oznámení. Tohle jim nemůže jen tak projít.
Ono to kolo bylo z bazaru, takže na účtence je jenom suma. A fotky nejsou nic moc.
No, majiteli jsem řekla, že fotky mám, tak se mne začal ptát, kde jsem to kolo měla předtím v servisu. Je docela otrlej.
Díky za podporu, trochu jsem si postěžovala. Fakt se na něm skvěle jezdilo. Nějaký čas se asi na nic takovýho nevzmůžu. Chjo.
divej, máš dvě možnosti, bud uděláš maximum pro to, aby mu to neprošlo, tzn i to podání u policie
nebo
se na to vyprdneš a budeš chodit pěšky a bude tě žrát to, že si na tobě někdo nabalil kapsu a ještě z tebe udělal debila
No tak to je huste. To bych teda necekal… Tak preji, at se Ti povede to dat tomu smejdovi poradne vyzrat.
Nicmene me dost zarazi, ze sis toho nevsimla na miste - kotouce, vidlice, to jsou preci dost velky veci na to, aby si clovek vsiml. Za pet let musis znat svoje kolo nazpamet, ni?
Na druhou stranu je fakt, ze i kdyby sis toho vsimla na miste a zavolala policii, tak vysledek nebude pravdepodobne vubec zadny. Bylo by to tvrzeni proti tvrzeni.
- obešli touto informací různá bike fóra na netu; obrň se, že budeš u spousty lidí trochu za exota, kdyz davas opravu pichly duse do servisu, ale čím víc lidí o tom bude vědět, tím líp… možná napsat i do nějakého místního deníku? treba je takovych lidi vic a klučíkovi stoupa sebevedomi a drzost…
- je to asi ptákovina, sám tomu nevěřím, ale můj kamarád z trutnova, kterému to samé co tobě provedla stavební firma pohrozil krom policie okamžitým předáním celé záležitosti všem těm pořadům jako je obcanske judo nebo tak nejak na různých televizích, a to prý zabralo víc jak policie..
- každopádně bojuj, esi je to tak jak říkáš , tak je to fakt brutus , i kdyz mi to prijde specielni i ze strany toho obchodnika - musi mit asi silnej pajšl riskovat povest pro par sice znackovejch, ale bazarovejch dilu…
No teda to me nadzvedlo ze zidle! Kdyz ten svuj pripad napises na http://www.bike-forum.cz/ bude je to zajimat, mozna se zjisti ze pres ten servis chodi kradeny kola jak pres pracku. Na B-F ti daji rady jak postupovat.
vidíš… Černé ovce, to je nápad, popř napsat do redakce iDnes.cz, novinky.cz atp.
No, doufám, že to máš pořádně podložené, protože tohle sdělení je na hranici žalovatelnosti ![]()
Jinak ten krámek samozřejmě znám a občas tam něco nakupuju a kolo jsem tam už taky měl. Ale většinou chodím na servis a nákupy jinam.
Po přemontování kotoučovek, obzvláště vzadu, by musely zůstat stopy na rámu a podobně, neprohodil omylem dvě kola ? Postřehl jsem, že s evidencí oprav a bazarovek si moc hlavu nedělá …
Ráda bych tohle téma už ukončila. Nakonec to vypadá, že se dohodneme.