No, právě jsem si otevřela geocaching.com a nestačím se divit. Tak šupky sem (na GC.CZ) a už tady čtu, co se dějě a také to vidím!!
A souhlasím s Autackem, co napsal. Taxem ihned skusila vytisknout listing keší a výsledek je nepoužitelný:o. Vlastně jinak, než on-line nezjistím, kde je která keška, samozřejmě, že je mám v GPS, ale tištěná forma mapy se seznamem keší byla mnohem praktičtější, tahat s sebou PC nebo PDA se mi nechce.
Ti, co bydlí v méně hustě obydlených lokalitách, např. v BrdechB) holt toho na mapě moc neuvidíme a když už něco vidíme, tak nevíme, co vidíme. Nová mapa je prostě interaktivní, bez popisů, na všechny informace se musíme proklikat:(:( a na tištěný papír zapomenout. Aha, ona není až tak moc interaktivní, když kliknu na keš na mapě, akorát mi napíše její název a ten si pak musím v listingu hezky najít. No a když chci na mapě zjistit, kde je konkrétní keš, tak musím hezky proklikat jednu po druhé, aby se mi schovka povedla. Ano, je to hra.
Nevím, přoč jsou v různých oknech použité různé velikostí fontů a tím se přehledy kešek stávají nepřehlednými, předpokládám, že to opět sjednotí.
Počkám, snad doladí některé chybky a paxe uvidí.
Takže zatím jsem neměl moc času mapu podrobněji studovat, ale oceňuji:
1/ možnost zaškrtávání typů kešek
2/ klik na ikonu hned nabídne mj. možnost bookmarku a logu + základní info a teprve pak si můžu rozmyslet jestli chci vidět celý listing
3/ možnost schovat nalezené a založené kešky
Nepraktické se mi zdá:
1/ pro tisk jak bylo výše napsané, není už poznat která cache je která, takže pomůže tužka a číslování, ruka mi neupadne
2/ Není potřeba samozřejmě proklikat celou mapu abych zjistil která cache se jak jmenuje. Stačí podržez myš u ikonky, ikdyž ani to není nějak praktické.
3/ 2krát se mi mapa kousla, ale to je možná problém teď u mě
Pořád jsem přemýšlel proč admini GC.CZ tak touží mít vlastní mapu, když GC měl až do včerejška ultimátní přehlednou od Googlu mapu se vším všudy…ale co z toho udělali na GC.COM je hnus. Velmi mi vadí že oddělali sloupec jmenného seznamu kešek. Líbilo se mi že jsem si najel na položku a na mapě se keška rozvítila. Chjo, každá změna je k horšímu
Navíc to padá při velkém oddálení a načítáním keší (FF2.0) nevím jak vám ale já tam právě teď mám zase starou mapu.
Hmm a mám tam zas jen prázdné šedé pole a tisíc chybových hlášek. Ach jo a mně se zrovna ta nová dost líbila. Naopak na staré mapě mě přílišná velikost bublin přímo ser…
Ten seznam je ale celkem fajn, mohli by udělat nejaky kompromis…
Jsem rada, ze se tam dnes zase vratila ta puvodni mapa, mela jsem rozpracovany plan s mapkou na vikend a vcera jsem z toho byla uplne nestastna.
Jednak zlobilo zoomovani, ale hlavne bez toho seznamu kesi po strane si to k tomu musim psat vsechno rucne a hlavne neni na prvni pohled, vlastne ani na druhy, videt, zda je keska funkcni. Teprve az kdyz se proklikam na stranku s listingem, tak se dozvim, ze je unavailable, a to je pro pripravu dost klicove. To mi prijde jako nejvetsi nevyhoda.
Proti nove mape nic nemam, myslim, ze zas tak spatna neni. Vyvoj jde proste dopredu Chybejici seznam kesek na strane zas neni az takovy problem, protoze uprostred prave casti obrazovky se vyskytovala polozka "View Listing" (nebo tak nejak) a po klepnutí na ni se ten seznam zobrazil. Co me prekvapilo, ze odskrtavatko na vyrazeni vlastnich kesek fungovalo i pro BM, i kdyz je to ve sloupecku pro PM
no je sice pěkný že tam byla položka view listing, ale když nevím ke které cache ten listing patří tak je to celkem zbytečný. Vycházej z toho že jsou i lidi co si to na lov tisknou!
po kliknuti na tu polozku se zobrazilo okno, kde byl seznam vsech kesek v aktualnim pohledu - razeni podle waypointu, samozrejme ale i s nazvem kesky
Takze nejdriv si vyberu ze seznamu a pak vim, ke ktere kesce to patri
Hm, jeste me mrzelo, ze u nalezenych a zalozenych kesi jiz nebyl poznat druh kesky… ten listing schazi…
argument, ze muzu nove zalogovat kes primo z mapy, aniz bych si cetl, resp. musel stahovat listing je uplna blbost, zaprve, se snad nic nestane, kdyz se listing zobrazi znovu,a dokonce si jej clovek i precte, a pokud jej nekdo nechce cist, nebo ma problem s mnozstvim dat, necht pouzije wapovy pristup…
A co je to vubec za mapu ta prvni v te volbe map ? Proc neaktualizuju tuto, prahistorickou, co asi nikdo nevyuziva.. tam lze typy zobrazenych kesi taky navolit…