Zničenej monitor po shlédnutí filmu :-(((((

Přátelé, kamarádi

Je možný, že po sledování filmu 100% jas a 100% kontrast, sem zničil monitor?

19 palcovej, klasickej ten velikej (ne LCD) 

V místě, kde nebyl obraz (širokoúhlej film) došlo k tomu, že je všechno nafialovělý na stramě vlevo na hoře a v pravo nahoře, zatimco vlevo dole je všechno do zelena a v pravo dole do modra.

Sem z toho dosti nasrán a rád bych věděl, jestli se to už někomu stalo. A jestli se s tim náhodou nedá něco dělat.

Díky

Pokud neni nejakej modernejsi a nema demagnetizacni polozku v menu, tak ho vypni ze site a pockej do rana. A zas bude mit obraz jako obrazek [:)]

Díky zkusim to [:D]

Tak, tak...  Buď použij funkci odmagnetizování (Degauss), nebo ho odpoj a nechej pár hodin odležet (u starých monitorů dokonce doporučovali obrazovkou k východu [:D] .

A taky si dej dál možné příčiny, jako nestíněné repráky, napájecí zdroje, zdroje od lampiček, nebo sbírku magnetek... [:P] .

Tohle se mi taky na CRT monitoru stávalo, vždy asi po hodině to zmizelo bez nutnosti restartu monitoru.

To o tom otáčení k východu jsem ještě neslyšel.  Ale možná směrem k Černobylu by to pomohlo. [:D]

Kdysi jsem omylem položil elektrickej šroubovák poblíž obrazovky monitoru a pak jsem ho těžko zbavoval barevnýho fleku. Degauss už na to moc nestačil. Pomohlo tak nějak ten flek rozleštit magnetem, ale to bych dnes radši nezkoušel. Snad jedině elektomagnetem střídavým proudem.

Já taky ne, ale je to takové legrační a poetické :-) 

Rozhodně by měl Groula vyndat buzolu a zorientovat si monitor.

A příště si nepouštěj filmy, ze kterých se červenají monitory :-) 

Jojo. Taky jsem si rikal, co to zas v ktery cachi nasel za dvdcko. [:D] 

S tím východem si fakt srandu nedělám, našel jsem to někdy před 15 lety v manuálu k monitoru a uvízlo mi to v hlavě. Tehdy jsem se dokonce ptal kolegy - fyzika a ten mi potvrdil, že by na tom mohlo něco být - vzhledem k magnetismu země...

A nejsem sám, kdo podobnou okultistickou radu našel: http://www.techwr-l.com/techwhirl/archives/9508/techwhirl-9508-00763.html

Pokud nepomuze degauss ani delsi vypnuti ze site, tak zajdi do opravny tv a rekni ze potrebujes odmagnetizovat monitor. Meli by mit na to takovej specialni elektromagnet ve tvaru kruhove obruce. Pri pouziti to vytvari takove silene barevne kreace, az ma clovek strach co se stane, ale funguje to vyborne.

Díky všem za rady. Pomohlo hned to první, tedy nalezení odmagnetování v menu monitoru.

Trochu sem se vyděsil, když sem po shlédnutí filmu viděl tu spouš, ale tentokrát to žádnej lechtivej film nebyl. Brácha mi pučil DOOMa, že prej je to kravina, tak sem na to čuměl, jeatli má pravdu a mále mi z toho lehnul monitor :-)