tak trochu si pohrávám s urwigo a ta funkčnost a možnosti mě uchvátili natolik, že se pokouším vytvořit první cartridge... Chci to udělat tak, že cartridge bude jen medium pro navigaci v terénu - bude obsahovat několik skrytých aktivních zon, kde se po vstupu do zony zobrazi informace, která navede do další zony a tak dále až do finále.
Nicméně narazil jsem na první problém.Zprávy po spuštení fungují bezproblému, odvypráví příběh a vyšlou vas hledat zonu do lesa. Po nalezeni a vstupu do zony se ma automaticky objevit zprava s informací pro nalezeni další zony.
Problém je ze se pri vstupu do zony zadna zprava nezobrazi zkousel sjem chodit sem tam několikrát vstoupit a zas odejit a nic, takze třeba spatny signal GPS to není, podle mapy jsem v miste kde by se zona měla nacházet...
Zony jsou, skryte a aktivni zprava při vstupu je nastavena, když to zkusim v emulatoru, ze posunu puntik na mape do zony tak se zprava normalne zobrazi, ale když cartridge vyexportuji, nahraji do telefonu a du ji vyzkoušet do terenu tak funguji jen ty zprávy při spusteni, když je proklikam a dojdu do mista kde jsem zonu vymezil tak se ale nic nestane... navíc kdyz zony zkusim dat jako viditelne, tak opet v emulatoru se zobrazi, na telefonu to pise ze zadne nejsou...
Problém je ten ze ja ty zony vubec v telefonu nevidim ani když je dam jako viditelne.. pise mi to stále 0 zon. Uz jsem to jednomu cloveku co se zeptal posilal a ten odpovedel ze tam v podstate nic spatne nastaveneho není takze ja uz to asi uplne prestavam chapat. Vecer nahodim kdyztak screenshoty
Odeslano... jinak telefonem na kterem to testuji to urcite není... na ozkouseni jsem si stahl jinou wherigo kesku a ta zony normalne ukazuje... edit tak mam podezreni ze to mozna telefonem je... :D ještě to ráno ozkouším..
Tak jenom update... Nakonec se potvrdilo, že to celé bylo telefonem, nějak blbl GPS signal, navíc vlivem špatného počasí a tím že zona byla mezi stromy se zřejmě nedokázal řádně ustálit. Když jsem to zkoušel s jiným tak se zprávy objevily prakticky ihned. Takže díky za veškerou pomoc, která mě dovedla ke zjištění, že mám na***no telefon :D
Tak hlavně že se to vysvětlilo. Mně to napadlo už hned, jak jsi tenhle dotaz psal, ale když jsi tak vehementně tvrdil, že ti to na mapě ukazuje správnou pozici... ;)
To jsem si myslel no, jelikož jsem ten telefon používal ještě předevčírem na odlov keší a žádné větší problémy s tím nikdy nebyly. Ale asi se to nějak sešlo, teď mi GPS nefunguje prakticky vůbec... Když zapnu navigaci tak mi poloha but stojí na místě a každá aktualizace trvá přes minutu, a nebo poskakuje sem tam třeba i o 100m... Asi budu muset pořídit nový telefon...