Našel jsem v kterési keši TFTC samotné TB v zeleném plastovém obalu. Jedná se o ten druhý, náhradní kus (COPY). Nic k němu nebylo připoutané. Při pokusu o zalogování mi to hází, že dosud nebyl aktivován. V keši byl ještě jeden travel bug (k tomu něco bylo přivázané, ale ten jsem tam nechal). Neposlal někdo TB na cesty BEZ AKTIVACE? TB vypadá jako úplně nový.
To vypadá na úplného začátečníka, který neví, jak TB funguje - ten sem asi chodit zatím nebude. Asi pomůže jedině prohlídka logbooku v té keši, kdes to našel.
Ja mam taky jeden divnej kousek a nevim co s nim. Pred casem jsem nasel cerveny auticko s pripnutym trackovacim cislem. Akorat ze cislo nebyla original plechova znamka, ale papirovy stitek s napsanym cislem privazany provazkem. Totez cislo je napsany fixou na aute. Auto samo o sobe bylo rozbity a slepovany. Tak jsem si rikal ze ho asi postihla nejaka katastrofa, prislo o stitek, tak nekdo vyrobil nahradni. Odnesl jsem si to domu a kdyz jsem ho chtel zalogovat, ukazalo se ze cislo neexistuje.
Napada nekoho co s tim? Udelal si nekdo srandu a podstrcil do kese fake s vymyslenym cislem na kterej jsem naletel? Nebo to muze mit jinej duvod a TB je opravdovej? Nerad bych vyhodil opravdovej TB. Taky to muzu nekam dat do kese, ale zas pokud je to fake tak nema smysl aby si s tim lamal hlavu nekdo dalsi kdo to najde.
no nevim, ale ja jsem nedavno nasel toto TB15CZ7 . jelikoz je to taky cervene auticko, nemuze to nejak souviset? (a nebo je to taky proste jen blbost…)
taky to může být trackovací číslo z jiného systému, třeba http://geokrety.org/, nebo některých dalších
Ahoj, co mě tak napadá, tak by se mohlo jednat o quick log - odkaz na hlavní stránce na sloupečku vlevo). Napiš První 2 písmena, který kód začíná - QL = http://cz.geotrackables.com/
TB = travel bug
Nebo něco jiného (nevím co) = www.geokrety.org.
první dvě písmena by měly nastínit stránku na které lze zalogovat.
Tracking code je normalne sestimistny, prvni 2 znaky jsou PD, pak jsou jeste dalsi 4 cislice/pismena. Cili vypada uplne normalne. Geokrtek to neni, ani quicklog, ty jsem oba zkusil. Na tom papirovym stitku je z druhy strany napsano "TRACKABLE ITEM m.geocaching.com". Jeste se po kesich potuluji pathtags, zrovna jeden mam, ale ty maji uplne jiny format trackovaciho kodu. K autu je jeste pridelany ten puvodni kovovy retizek na kterem byva normalne ten plechovej stitek nebo jinej trackable item, ale na retizku nic neni. Pokud je to z nejakyho jinyho systemu, tak teda netusim z jakyho a nechapu proc by na to psali ze je to trackable na GC.
PD by mohlo vec identifikovat, ale nevim co to znamena. Kouknete se jestli nekdo nahodou nemate trackable co zacina PD.
Jo a blesk to neni, je to Porsche 911 Carrera, rocnik 1996, tezce bourany na predek, SPZ ani VIN nema, stav tachometru neprectu
Viz foto. Nechal jsem tam i cast kodu na boku, je napsany z druhe strany stitku.
Mazu fotku, dal jsem tam moc velkou a rozhodi to format stranky, tak at to tu neprekazi. Kdo se chce podivat tak ji najdete na listingu k TB1GQ86.
to Modrak:
Naše FRPSP Charity Geocoins mají čísla začínající PC… To je jen o písmenko vedle.
Bingo!!! Tys to trefil. Dal jsem tam PC misto PD a funguje to. Dik za hint. Je to TB1GQ86. Ma dost nestastnej osud, chudak. Teda me napadlo ze treba nejakej znak je blbe, par variant co by sly lehce zamenit jsem vyzkousel, ale tuhle ne. A abych zkousel vsechny moznosti treba i jen s kodovou vzdalenosti 1, tak to bych delal do smrti. Tak jsme udelali dobrej skutek, uz ma novy "papiry" a jde zpatky do obehu. To mam radost :D:D:D
Stejný problém jsem měl teď s želvou nalezenou na Geoskořápkovém eventu, nemohl jsem ji tady najít podlé kódu a přitom na té cedulce u ní je napsáno, že je třeba logovat na geotrackables.com ![]()
A potom že to je hra o ničem … jste borci! ![]()