kamarad pracujici v UHULu (Ustav Hospodarske Upravy Lesu) se pta, jestli je toto nejaka nova kes. Pripadne pokud nevite co by to mohlo byt jineho?
Je to umistene dost na ocich a bez vedomi majitelu, ci spravcu lesa, kteri jsou z toho nervozni. Pripadnemu ownerovi mohu predat kontakty, aby se domluvil a nedoslo ke zbytecnemu odstraneni jeho prace.
Puczmeloun: Jsi si tim orientakem jisty? To je nejaky novy typ, ktery neznam (orientak jsem behaval)? Proc by mely byt ty tyce kvuli orientaku v lese natrvalo a v rozestupech 20 metru?
Nesetrna mozna nebylo to spravne slovo. Hlavne je to do oci bijici, bez souhlasu a vedomi majitelu a je to v lese dlouhodobe.
Vypadá to spíš jako vymezení prostoru pro nějaké měření nebo pozorování.
Neprobíhá tam nějaký biologický průzkum? Sice je zvláštní, že by o něm na UHULu nevěděli, ale informační šum udělá občas své.
Navíc ten průzkum může být dílkem nějakých nadšenců.
Orienťák - orientační běh - to nebude. Za 1. aktivně provozuju a nikdy jsem na závodech nic takového neviděl. Za 2. oficiální závody mají vždy souhlas majitele lesa a další povolení.
Jediná podobná věc, kterou mi google vyhodil, jsou tyhle dokumenty k nějakým geologickým výzkumům: http://adsabs.harvard.edu/abs/2007AGUFM.T41A0384H
např.: "In the southwest region, the high angle bed formed by D1-a is bended from NE-SW trend to N-S by D1-b. D2; NW-SE trending normal fault and left lateral strike-slip fault. "
Ty značky mi připadají podobný, nemůže to být třeba nějaký geologický průzkum?
Ozval se nekdo, kdo na tom spolupracuje: zkusné plochy výzkumného projektu - Vliv způsobu lesnického hospodaření na biodiverzitu lesních ekosystémů v kontextu globální klimatické změny (MZP)
MŽP ne, to pouze poskytlo finance na výzkumný záměr. Řešitel výzkumu by si měl samozřejmě obstarat veškeré potřebné souhlasy, výjimky a pod. Bývá také dobrým zvykem, že se na lokality umístí informační cedule pro veřejnost, aby bylo zřejmé co se tam děje.