a zase likvidování hodnotného obsahu cache...

Jen malý a bezmocný povzdech… holt lepší už to asi nebude :expressionless:
Škoda, že takto z této cache už zmizely minimálně dva CWG zcela bez nahrady :@

Tady je něco podobného http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=780882ab-72d6-4def-bc93-7c659b8f8899

Ne, to bohužel opravdu lepší nebude, spíš naopak :frowning:
Já jsem např. už dávno vyměňování vzdal, po nálezu jenom prohrabu krabičku, zda tam není nějaké CWG na výměnu za mé a jinak se obsahem nezabývám.
Když zakládám vlastní keš, také se už moc nesnažím o kdoví jak hodnotný obsah - v papírnictví nakoupím nějaké ty blbůstky typu magnetů na ledničku a dalších věcí, co sice nejsou nijak zázračné, ale přesto se alespoň trochu hodí, a kašlu na to - nemám přeci zapotřebí nakupovat drahé věci, aby po prvních 10 návštěvách tam zbyl stejně jen kindrbordel. Z toho už jsem vyrostl :@

Asi jsem mimo, CWG nesbiram, ale musim je menit? Co kdyz je nekdo sbira, musi mit i sve na vymenu? Je to nekde dano, ze to tak je, nebo je to nepsane pravidlo. Take jsem si kdysi jedno CWG vzal, nebot se mi libilo, ale to uz je safra davno.

Pokud vím, tak vždycky existovalo pravidlo, že když si něco vezmeš, tak za to něco dáš! Jedinou vyjímkou jsou putovní přeměty stylu GC a TB.

CWG je v kesi predmet jako kazdy jiny. takze kdyz si jej beres, mel bys tam zanechat predmet obdobne hodnoty. idealni je jine CWG, protoze to bude mit urcite stejnou hodnotu. Neni to ale podminkou. Pokud si pamatuju, tak obecne se hodnota jednoho CWG povazuje nekde kolem 25Kč. Takze neco v podobne hodnote, a neni s vymenou problem.

Tak nikde není psáno, že za CWG můžeš měnit jen další CWG.
Ale když už měníš (cokoliv), tak by měl mít vložený předmět objektivně-subjektivní hodnotu předmětu vyjímaného :slight_smile:

Od pana Kavalíra spíš tak 10 Kč/ks, z obchodu 12,5 Kč. Alespoň podle aktuálních cen, bráno dle ceny za 100 ks.Pokud vím, tak žádné nepsané pravidlo o směně CWG jen za jiné CWG neexistuje.

Ano, to zachovavam, ja jen jestli se musi striktne CWG-CWG.

Oke.

No spis tak max 15Kč.

Ale jedna vesela historka. Když jsem v létě s GC začal, tak jsme na CWG narazili poprvé u Velhartic na vyhlídce. Cedilo, kolečko se nám líbilo, a trošku jsem doufal že je to nějaký zvláštní cestovní předmět a že si ho budeme moct na chvíli vzít. No vylovil jsem tablet a pod deštníkem studoval co že to je. Chvilku jsem dumal zda tam místo něj nenechat TZ, ale nějak mi to na tý slabý GPRS lince a malym displey přišlo, že se spíš mění CWG za CWG a tak jsem ho tam s těžkým srdcem nechal. A od té doby tak přemýšlím co by se asi tak vyjímalo na mém CWG a bojuju stím, že je to další blbina kterou bych s sebou musel tahat a doma skladovat. :slight_smile:

Ja jsem sice jen uplny zacatecnik ale jeste jsem nevidel nic, co by stalo za to si vzit a proto jsem se se sebou uz tak nejak dohodl, ze nic brat nebudu a hotovo. Vyjimkou jsou pouze GC. Primarne mi jde jen o poznani zajimavych mist …

Jediné místa, kde se dá dělat kvalitní trade je u supertěžkých cache, kde se předpokládá, že nálezce nebude kombajnér… Ale taky to není pravidlem :frowning:

Nechtělo by to nechávat u předmětů v keši cenovku?

Kdyby všichni měnili jednodílné kindrfigurky, tak tu takovéhle hovadiny věčně neřešíme !!!

Ja na jedne z Vlecek u Srb nasel v kesce pocitacovou mys rozmerove akorat tak k notasu na cestovani. Zrovna jsem neco takoveho schanel ale bohuzel jsem nemel nic ekvivalentniho na vymenu takze tam zustala. Pravda je to vyjimecne, ale poklad nemuze byt kazdych par km to da rozum. :slight_smile:

Kombajneri se tradovanim nezdrzuji, jejich TNLN bych i veril, nejhorsi budou rodinky s detmi, kdyz si dite umane ze neco z cache chce a rodic vyprazdni uzmoulany obsah kapes - treba tady

si zive predstavuju: "no dobre, tak si to drevene kolecko vem, ale musis za nej nakreslit aspon obrazek".

Já nedávno vyměnil CWG za kinderfigurku (tátovi chyběla v sérii :)). Ale obecně se má měnit něco zněco, takže jen vybírat hezké věci bez náhrady by se stávat nemělo. Jsme ale v Čechách… (i když vlastně netuším, jak je to ohledně tohoto ve světě)

Moc to hrotíte. Stejně nářky na fóru nikoho k ničemu nepřinutíte…

Presne… je to smutne, ale bohuzel je to, jak to je - u svych kesi se snazim alespon obcas o doplnovani zajimaveho obsahu…

a ted jsem nasel na jedne cache toto:
January 11 by asirka (4 found)
Objeveno v pohode. Diky za peknou prochazku.
out: pamet. karta
in: TB Raymonda

i kdyz to neni v me cachi, stejne mi to nedalo a napsal mu pravidla smeny. Budu doufat, ze to obcas nekomu pomuze a da si vetsi pozor… IMHO by takouhle osvetu mel delat kazdy owner, kdyz mu dojde log o takovehle vymene…

Ach ta dnešní mládež… To je snad vina těch rodičů. Pokud jdu kešovat s dětma, tak doma zkontroluju, co si vzali na výměnu. Pokud vím, že jsou tak lakomí, že se nakonec s tím vlastním haraburdím nebudou chtít rozloučit, tak vezmu něco sama a pokusím se to do keše nenápadně vložit místo dětí…

Jinak díky za kinderbordel. Nedávno jsem vzala 5-tiletého synovce na jednu kešku a uvnitř 5 přívěšků na klíče, z toho 2 rozbitý, 1 špinavý, že jsem se ho štítila vzít do ruky a ty zbývající 2 sice nový, ale pro děcka absolutně nezajímavý… Chudák synovec z toho byl dost zklamanej.