Zdravim underground!
Link na archivalii me ted zrovna nenapada, ale spis mam k tomu nejake komentare.
Nevim do jake miry je treba prejit do ilegality pred revs. Me prijde ze u nich az takovy problem neni, je fakt ze sem tam neco zamknou, ale ve spouste pripadu (samozrejme nevim duvody vsech zamku) to delaji za situace kdy je o to bud pozada owner archivalie, nebo kdy se tam kaceri chovaji jak dobytek a jinak nez zamkem to resit nejde. Tim myslim nektere ty pripady kdy se na mista archivalii necitlive davaji nove pixly, kdy se po archivaci zverejni v listingu mysterky umisteni jeji finalky a podobne. Musim rict ze jsou pripady kdy bych kvuli temhle zverstvum zamykal listingy taky, a to jeste driv nez to udelaji revs.
Podle me verejny provozovani archivalii tak jak se to dela v posledni dobe je za unosnou mezi, protoze proste v masovem meritku a s bezohlednym pristupem zucastnenych nelze delat totez, co mohlo fungovat v malem, s par rozumnymi ucastniky. Takze ja vidim problem spis ve existenci verejneho Trhacova bookmarku, ktery je na prvni pohled pekny pocin, ale v soucasne dobe je kontraproduktivni a archivalie poskozuje. Reakce revs. pak uz jsou jen dusledek, protoze preci jen to jsou uredni osoby a na nektere veci nemuzou nereagovat, i kdyz si myslim ze obecne archeocachingu skodit nechteji.
Kdo ma o archeokesing skutecny zajem, muze si je nachazet i podle project-gc. S trochu vetsi pakarnou, ale muze. A tohle je podle me ta spravna cesta, vratit to do faze ze to bude vzacnost, kterou si kacer musi sam najit. Verejny bookmark je pruser, a poloverejeny undergroundovy thread je sice podstatne lepsi, ale principielne take neni uplne to prave. Moje predstava ilegality, undergroundu a konspirace je v tomhle pripade jeste mnohem hlubsi :-)