Archiválie - obecná diskuse, filosofování a (mravné) návrhy

Zdravim underground!

Link na archivalii me ted zrovna nenapada, ale spis mam k tomu nejake komentare.

Nevim do jake miry je treba prejit do ilegality pred revs. Me prijde ze u nich az takovy problem neni, je fakt ze sem tam neco zamknou, ale ve spouste pripadu (samozrejme nevim duvody vsech zamku) to delaji za situace kdy je o to bud pozada owner archivalie, nebo kdy se tam kaceri chovaji jak dobytek a jinak nez zamkem to resit nejde. Tim myslim nektere ty pripady kdy se na mista archivalii necitlive davaji nove pixly, kdy se po archivaci zverejni v listingu mysterky umisteni jeji finalky a podobne. Musim rict ze jsou pripady kdy bych kvuli temhle zverstvum zamykal listingy taky, a to jeste driv nez to udelaji revs.

Podle me verejny provozovani archivalii tak jak se to dela v posledni dobe je za unosnou mezi, protoze proste v masovem meritku a s bezohlednym pristupem zucastnenych nelze delat totez, co mohlo fungovat v malem, s par rozumnymi ucastniky. Takze ja vidim problem spis ve existenci verejneho Trhacova bookmarku, ktery je na prvni pohled pekny pocin, ale v soucasne dobe je kontraproduktivni a archivalie poskozuje. Reakce revs. pak uz jsou jen dusledek, protoze preci jen to jsou uredni osoby a na nektere veci nemuzou nereagovat, i kdyz si myslim ze obecne archeocachingu skodit nechteji.

Kdo ma o archeokesing skutecny zajem, muze si je nachazet i podle project-gc. S trochu vetsi pakarnou, ale muze. A tohle je podle me ta spravna cesta, vratit to do faze ze to bude vzacnost, kterou si kacer musi sam najit. Verejny bookmark je pruser, a poloverejeny undergroundovy thread je sice podstatne lepsi, ale principielne take neni uplne to prave. Moje predstava ilegality, undergroundu a konspirace je v tomhle pripade jeste mnohem hlubsi :-)

Jakmile bude jaro, rád bych se některý víkend vydal prozkoumat zbytky archivované "kosočtverečné" série (výjezd z Prahy). Něco z těch keší je ještě funkční jak potvrzuje výprava kterou popsal Chytrák ve svým článku. Neměl by někdo chuť? Případně odlovit i něco kolem samozřejmě. Tady se to nemusim bát zveřejnit :ph34r:

Obecnou diskusi přesunuju sem, aby vlákno na keše nebylo moc zaneřáděné.

a co se vlastně děje v tématu uvítáni? :smiley: spojil bych je dohromady :slight_smile:

Jak udělám abych po rozkliku "Perličky" viděl všechna obsažená témata? Já stále po rozkliku vidím jen

Zpráva IP.Board - nemáte oprávnění prohlížet tuto skupinu :(

Add Modrák:

V něčem bych souhlasila, v něčem ne. Je jasný, že humusoidní zaokapovka plná zmáčenýho papírovýho slizu se nestane drahocenným pokladem jen proto, že se owner vybodl na údržbu a revírník ji poslal do archivu. Lovit archiválie jen kvůli bodu navíc taky nemáme zapotřebí, aspoň ne my, co bydlíme v Praze a k další neodlovený tiktakovce na dopravní značce nám zpravidla stačí popojet pár stanic metrem. A rozhodně už mě teda nezajímají fake archivní krabky, který někdo vpašoval na místo ztracený keše, aby měl další bod.

Na druhý straně nemam zas až takový ambice vyhrabat ze země nějakou zcela neznámou dávno pohřbenou geoamfóru čistě jen pro pocit, že jsem našla něco, co nikdo jinej nenašel. Já si klidně dám poradit, kde nějaká keš je, jak se dostat na finálku archeomultiny, který zmizely stage a podobně. Nepotřebuju mít pocit jedinečnýho nálezu.

Co mě osobně na archeocachingu těší, to jsou spíš legendy a příběhy. Baví mě jít se podívat na keš z roku raz dva a počíst si v logbooku z doby, kdy se tam ještě nepsalo TFTC, ale třeba půl stránky A5  textu, prohlídnout si nicky a porovnat, kdo z nich se vyskytuje ještě dneska a kdo zmizel v propadlišti dějin. Baví mě už jenom ten kontrast tehdejších zavařovaček a krabek od zmrzliny s dnešníma úhlednejma lock-lock a prefabrikovanejma hříbkama, žábama a trpslíkama všeho druhu. Zajímá mě listing mysterky, která byla supertěžká ukrytím souřadnic do exifu fotky, což by dnes bylo tak D1,5 :D . Zajímají mě keše, který někdo našel po 4 letech od posledního DNF logu pohozený pod křovím opodál nebo místa, kam se dá dneska proniknout už jen nějakým krkolomným způsobem, třeba vyšplháním do nepřístuný stráně, protože na původní přístupový cestě si někdo zřídil autoservis nebo zahradnictví. Jo, a pak by mě samozřejmě dost zajímaly takový keše, který revírník poslal do archivu z nějakejch ideologickejch důvodů, jako například ty Roveři.

Ale abych něco takovýho našla, potřebuju radu, tip, fakt nemam čas to jít hledat nablint tak, že se budu hrabat v listingách všech archiválií jak se to líbí kolegovi Modrákovi. To už je další stupeň, sice jistě úžasnej, ale naprosto mimo moje možnosti.

Jak udělám abych po rozkliku "Perličky" viděl všechna obsažená témata? Já stále po rozkliku vidím jen

Zpráva IP.Board - nemáte oprávnění prohlížet tuto skupinu :(

Já to mám na stránce, která se mi otevře při kliknutí na skupinu. Tam mam vpravo menu a v něm diskuse skupiny, po rozkliknutí se mi objeví všechna vlákna ve skupině. Ale proč se objevuje to hlášení o (ne)oprávnění prohlížet skupinu, to fakt netušim.

Jinak teda se mi vlákna skupiny objevujou normálně v seznamu aktivních vláken, jen pevně doufám, že nečlenům nikoliv :D.

a co se vlastně děje v tématu uvítáni? :D spojil bych je dohromady :)

No já nevim, spíš bych tamto časem nechala zmizet v propadlišti dějin.

já to mám ještě vtipnější, v mobilní verzi se mi témata zobrazí, v kompu mám také zátaras oprávnění.

a téma uvítání bych klidně smáznul rovnou.

Jo, to pohodli chapu, ten bookmark pohodlnej je, je to naprostej luxus. Jenze to je prave ten problem ze je to moc pohodlny. Je to neco za neco. Na pohodli se doplaci tim ze ty archivalie trpej. Kdyz nebude pohodli, nebudou pod takovym tlakem.

BTW presne tohle je argument finalkaru. Ja se s tou mysterkou nechci osirat nekolk hodin, ja ji chci pohodlne odlovit. Ne ze bych to chtel primo srovnavat, ale jista paralela tu je. Ja tu archivalii nechci hledat, ja chci hotovej seznam co naloaduju do navigace a bez pakarny to obehnu. Odlov archivalie z verejnyho bookmarku ma zhruba stejnou hodnotu, jako odlov mysterky z finalkovyho serveru. Tedy pro nekoho nulovou, pro nekoho stejnou jako odlov bez techto pomucek. Kazdy to samozrejme vidi jinak.

No a co se tyka zajimavych listingu co stoji za videni (Roveri atd), tak to je de facto nezavisle na tom jestli je kes lovitelna jako archivalie, nebo neni. To uz je jen zajimava kes a na to jsou zas jiny veci.

Souhlasim s Modrakem, rovery mám i v bookmarku zajímavých osudů, takže jsou na očích :slight_smile:

Vidíte a já na ty archivky narazil vlastně uplně náhodou. V jedný keši u Řepory (skanzenu) jsem našel tip na nedalekou finálku původní zdejší keše a až pak jsem narazil na to téma ve fóru, kde jste to řešili. Přispěl jsem tam pár informacema a semtam když se někam vydávám, kouknu právě do některého z bookmarků jestli tam, kam se chystám, něco není. V podstatě jsem zatím odlovil jen 3 archiválie a všechny byly v krásným stavu, lepším než leckterý normálně funkční krabičky.

A nevíte proč se zamkli Roveři? Mám je ve svém bookmarku, a když jsem je tam dávala, určitě logovat šli, těšila jsem se, že až se do těch končin dostanu, určitě si pro ně dojdu.

U Roverů se dají na fóru najít tři sáhodlouhá vlákna plná rozjitřené diskuse. Nakonec po určitém kompromisu DLR keš ponechal jako archívku, ale logovatelnou, a jako šipka k ní vznikla keš Jan Hus. Neznámo kdy přestala být logovatelná. Kdosi, kdo ví víc, než já, si myslí, že to DLR nakonec zabouchnul jako svoji osobní záležitost…

Škoda, Rovery bych si dost rád odlovil. A zrovna tak škoda Tábora drsných otců (nebo jak se jmenovala) u Chanovic. Na tu jsem narazil, když jsme poblíž lovili earthku.

Tábor drsných otců, ano, to jsme my  :D Ale nezoufej, ta keška existuje na druhé straně republiky… [cache]GC2AZ3P[/cache]

Trochu z ruky. Ale Rychlí šípové v listingu jsou jak živí  :) .

Jj, zdraví Tě Jindřich Hojer!

Psal mi Joe Tramp a poslal párek BL. Asi bychom jej měli nabrat mezi Perličky!

http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=4dd413b0-67e0-4025-8144-4bc068278b2a

http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=06ca39a6-7a31-43f2-aba6-41613ca4bbe7

http://www.geocaching.cz/user/9685-joe-tramp/

Trhač: pošli mu pozvánku a až se přihlásí, tak mu odklikni schválení. Myslím, že jako admin máš právo to udělat.Kdyby ti to schválení náhodou nefungovalo, tak mi pošli vzkaz a odkliknu to já. Jinak totéž platí i pro ostatní - pokud chcete někoho pozvat do skupiny, stačí mu poslat pozvánku a upozornit mě nebo kolegu Trhače, že máme schválit jeho žádost o vstup do skupiny. Žel, nejsou na to žádný notifikace, musim dycky vlézt až do nastavení skupiny, abych zjistila, jestli je tam někdo ve frontě na členství. Obecně mi přijde, že ve funkčnosti těch skupin mají pěknej binec.

Zkusím to. Ale já sám se sem těžko dostávám.