Jak se dívám na gc.com, vznikla nová cache: “The first Czech premium member cache by Pc-romeo (GCT6RP)”.
A ejhle, přístup na tuto cache mají jen PREMIUM MEMBER. opravdu tomu tak je, protože když jsem si chtěl zobrazit detaily, tak mi to vypsalo:
“Sorry, the owner of this listing has made it viewable to subscribers only. Visit the premium member page to find out how to upgrade your account to a premium member.”
Já, a myslím, že nejen já, předpokládál, že to co děláme je pro zábavu a že_to_není_o_penězích a tím tedy o podmíněné registraci. Myslím, že takhle vzniklá cache, která je pro ostatní nepřístupná a je přístupná pouze po zaplacení USD30, tak to je značně nefér. Rozhodně jsem proti takovým cachim.
Když mi někdo tímto způsobem bude vymezovat na které cache mohu a na které nemohu (tedy zda jsem si zaplatil USD30 nebo ne), tak tímto způsobem budu já dávat do svých logů podmínku, že log uznám jen těm, kteří nejsou PREMIUM MEMBER. Co Vy na to?
Je to diskriminace nebo není? Je. Stejně tak i tím druhým směrem.
A jaký je vlastně důvod takhle založených cachí jen pro premium mebers?
-
snaha zdůraznit a dát na jevo svoji prestiž, že ještě mám USD 30 na to, abych si to zaplatil
-
provize z dalších podmíněných členství
-
cokoliv jiného, co mne zrovna nenapadá.
Abych řekl pravdu, dost jsem se kvůli tomuto naštval a rozhodně s tímto nesouhlasím.
Jeslti někdo cítí potřebu být premium member, ať je, je to jeho vlastní věc když je mu to k něčemu dobry, ale ať tím nekazí hru ostatním.
Díky.
david alias dape