Podle mne je nocni odlov to, co odlovim od toho, co vecer padnu do postele, do doby, nez se rano probudim. :D:D:D:D
A to jsou mysterky a cache, ktere kolikrat odlovim… :D:D:D
Jsem asi špatně formuloval zadání. Nejedná se o noční lov na diskotékách a podobně.
Ačkoli i tento koníček vypadá zajímavě. ![]()
tedˇ bychome ale meli eště oddělit pojmy noční cache a nocní odlov…
myslím si že to tu nemusím nějak rozvádět ale přeci jen neco okrajove
-noční cache, cache prímo udělaná pro noční odlov…( odrazky, a bývá neodlovitelná ve dne… nejsou videt odrazky a pod… )
-noční odlov jakákoliv cache odlovená za tmy… a je jedno jestli plánované nebo neplánované odlovení za tmy , ale napr u multi bych povazoval za noční odlov že jsem ji šel po tmě celou… a ne jen třeba dohledání final..
.. já osobně jsem uskutučnil zatim jediní noční odlov multy .. křížoví vrch, v Ádru, ( společne s geopsem, gopes ne jako pes ale přezdivka cachera):D.. jj byla to sranda cekat za smrčkem s vyplou čelovkou a čekat až odejdou milenci co nám sedeli na poslední stage.. ![]()
Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych tu tmu zakázal.
Čoveče, musíš s sebou nosit laserové ukazovátko. To vyruší a odstraní jakýkoli milenecký pár spolehlivě odkudkoli.
Vyzkoušeno.
Ten červený bod je fajn. Dá se s ním odlákat i divoké psisko. Jednou jsme s ním pěkně prohnali retrievra po louce a skočili tím, že světýlko uteklo po kmeni stromu do koruny. Myslím, že tam dole psík čeká podnes…
Ale v divočejších regionech (Gaza, Bronx, Cejl, Vysočany, Libeň) může taková neopatrně umístěná červená tečka vyvolat protistřelbu! B)
Ahojky muzes mi napsat o kterou kesku se jedna ??? Docela by me zajimala, nocni lov jsme si moc oblibili. Diky moc
Už i Věra Pohlová loví krabičky? Kam ten kešink spěje :@
![]()
Jestli myslíš tu s tím souhvězdím, tak to je [cache]GC1F96B[/cache] ![]()
To mi připomíná vyprávění jednoho bývalého kolegy. To byl takhle jednou na nějakém školení, kde se poněkud nudil. A protože měl nové laserové ukazovátko, nenapadlo ho nic chytřejšího, než si s tím začít hrát. To neměl dělat - na tom školení byli "ostří hoši" z tajných služeb a jakmile zahlédli červený bod, s výkřikem "K zemi!" zapadli pod stoly. Jen on nechápal, co se děje. Že ho potom neměli moc rádi je zřejmé… ![]()
Pro mne je noční odlov, když kešku najdu v noci. Protože "odlov" je pro mne nalezení kešky. A noc je pro mne doba od soumraku do úsvitu. ![]()
Prostě je to pro mne popisné sousloví, jako třeba ranní odlov, společný odlov, náhodný odlov, atd. atd. A jestli to bylo nebo nebylo plánované, na tom nesejde. Komu na tom sejde, ať říká "plánovaný noční odlov". A eši chce někdo zavést disciplínu "Noční odlov", tak jistě sepíše podrobná pravidla a definice. Ale na to se mu, aspoň teda já, …
Správnej noční lov začíná, když 90% český populace spí a končí před svítáním
Z jednoho takovýho jsem se právě vrátil a pomalu si rovnám v hlavě, kterej zážitek byl nejsilnější. Možná jedno velmi zajímavý setkání?
Asi budeme muset definovat noční odlov a temný odlov. Nabízím k diskuzi tyto definice:
O noční odlov se jedná tehdy, když většina lidí spí a okolí keše je mudloprázdné, Smyslem nočního odlovu je zajistit právě vhodné podmínky k lovu. Není přitom podstatné, zda je světlo či tma. Například v prosinci v 18:00 je tma jako v pytli a noční odlov to není.
O temný odlov se jedná tehdy, když je tma, což znamená, že již není denní světlo ani nesvítí žádné umělé osvícení. Vlastní baterka a měsíc jsou možné. Plyne z toho, že kešku poblíž pouliční lampy nelze odlovit temným odlovem. Temný odlov bych rozlišoval na pravý temný odlov a nepravý temný odlov. (Zkuste někdo vymyslet lepší pojmy.) Pravý temný odlov byl plánován na tmu a nepravý temný odlov na tmu plánován nebyl, ale nečekaně se setmělo.
Temnost či nočnost odlovu nesouvisí s tím, zda se jedná a noční či denní keš.
A teď můžeme odpovědět na ty otázky. ![]()
Když ji odlovíš s baterkou, bude to nepravý temný odlov.
Pokud je to v noci, je to noční odlov, ale nebude to odlov temný.
Tohle mě začíná bavit ![]()
Škoda, že tyto definice nemohly být zařazeny do náplně kurzu geocachingu ![]()
neboj, budou v testu ![]()
Ano i mu mě začíná noční odlov když již většina lidí spí a končí když mi zazvoní telefon a na druhém konci je manželka se slovy že to už zase přeháním…většinou tak okolo 4.00 hod ráno ![]()
[quote]
Ojin napsal/a:
Ano i mu mě začíná noční odlov když již většina lidí spí a končí když mi zazvoní telefon a na druhém konci je manželka se slovy že to už zase přeháním…většinou tak okolo 4.00 hod ráno ;)[/quote
kolik jí je a jak vypadá? dej vědět až zase půjdeš lovit a slibuju, že ti volat nebude
spíš zavolej ty,až půjdeš domů, ať zase nemusím skákat z 2.patra
:-):):):D:D:D:D:D
uf, asi si budu muset zaplatit nakej kurz. zacina mi ujizdet vlak:D
Takže potmě lovené FTFko není noční odlov? LOL.
To budu muset napsat do osnov kurzu… ![]()
přesně…