No nedivím se ani tak absolutní částce jako spíš poměru k cenám Colorada. Např. na oficiálních stránkách Garminu je Colorado 300 za 535 USD, Oregon 300 za 533 USD a Oregon 200 za 489 USD. Je to jak kde, ale rozhodně se cena Oregonu 200 neblíží ceně Colorada 300.
Spis by me zajimalo kde navigovat vzalo cenu 8900,- pro CR mozna holeho pristrje a ten se u nas nikdy prodavat nebude. Takze myslim ze cena s mapou bude pres 10500,-
Myslím, že zdroj této informace byl jasný, ostatně zkopíroval jsem tam bez úprav celou tiskovou zprávu.
„Navigace budou v České republice v prodeji od posledního týdne července za 8990.- Kč (model 200), resp. 10 490.- a 13 490.- Kč (provedení 300 a 400). Kompletní modelová řada bude u nás k dispozici začátkem srpna 2008.“
MOžná jsem blbě hledal, ale nenašel jsem, je někde prosím vypisane kompletní rozdíly mezi 200, 300 a 400?
Tak to jsi vážně blbě hledal: http://www.gpsnow.com/garmin_oregon_200.htm
Oh, tak to se omlouvám, nicméně zde mě strejda googl nenavedel :o(
Ale díky :o)
Video: uzivatelske prostredi oregonu:
http://www.stream.cz/video/6/115375-garmin-oregon-300-uzivatelske-rozhrani
Tady máš hned tři videa: http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=113937
Mimochodem právě skončil test výdrže. Tady jsou výsledky, komentovat je budu zítra v článku, ale čísla jsou nejdůležitější:
• výdrž s maximálním podsvícením displeje: 9 h 22 min
• výdrž s 50% podsvícením displeje: 14 h 18 min
• výdrž bez podsvíceného displeje: 15 h 8 min
marekl napsal/a:
komentovat je budu zítra v článku, ale čísla jsou nejdůležitější:• výdrž s maximálním podsvícením displeje: 9 h 22 min
Nezapoměňte uvést typ baterek popřípadě kapacitu pokud byly nabíjecí.
Zajimave udaje Marku, ale moc si to nedokazu srovanat s Coloradem, ktrere jsem mel. Je to tedy tak, ze vydrz Oregunu je snad vetsi? Zajimavy by byl test Oregon vs. Colorado se stejnym typem baterii.
donedávna byla výhodou GPSek oproti Pdačkům v delší výdrži baterek, lepším mapám a odolnosti nevlídným podmínkám. Jak tak sleduju diskuse okolo Colorada a nově i Oregonu, tak to vypadá, že už to je skoro 1:1, výdrž na baterky žádný zázrak, mapy v PDA přes Garmin Mobile xt stejné a s tou odolností mluví za vše reakce uživatelů, ve stylu "plavat jsem s tím nebyl a radši to nebudu ani zkoušet…" A to nemluvím o tom, že navigací funkce PDAčka teprve začínají…
Tak si říkám, kam to vlastně ten Garmin takhle směřuje?
Numira napsal/a:
Jak tak sleduju diskuse okolo Colorada a nově i Oregonu, tak to vypadá, že už to je skoro 1:1, výdrž na baterky žádný zázrak, mapy v PDA přes Garmin Mobile xt stejné
S tou výdrží baterek jsou na tom pořád lépe samostatné GPS než PDA i když se o něco snížila. To je ale logické, když jsou osazovány většímy displeji a snad i rychlejšími procesory. Přece Garmini nebudou kvůli výdrži tyto parametry omezovat, nehledě k tomu že tužkovky můžeš kdykoli vyměnit. A určitě to není tak brutální jak tu někteří píší, že by s sebou museli nosit batoh plný baterek. Mám zkušenosti s PDA i samostatnou GPS a můžu říct, že PDA je pro turistiku jen taková náhražka. Velice zajímavě vypadá Magellan MobileMapper 6, ale jeho cena je zase úplně někde jinde.
Velikost displeje Orgona je uplne stejna jako Colorada? Jde mi o to, zda by tam pasovala folie pro colorado.
Objevil jsem dva rozdíly vestavěného prohlížeče obrázků vzhledem ke Coloradu.
-
Oregon dokáže zobrazit obrázky ve vnitřní paměti. Bohužel se pak mezi ně pletou obrázky z pozadí displej z profilů.
-
Už není možné měnit měřítko obrázků.
marekl napsal/a:
Tady máš hned tři videa: http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=113937Mimochodem právě skončil test výdrže. Tady jsou výsledky, komentovat je budu zítra v článku, ale čísla jsou nejdůležitější:
• výdrž s maximálním podsvícením displeje: 9 h 22 min
Jenom: pristroj byl v klidu? S routingem a tak dal by se asi vydrz zmensila? Jen se ptam nekritizuji.
Podle mě nezmenšila. Vliv ale může mít ovládání - sahání na displej.
Ovládání přes displej asi nebude mít příliš velký vliv na spotřebu díky krátkodobému průběhu. U Colorada nejvíc užírá kompas, pak podsvícení a WAAS/EGNOS. Během aktivního užívání (roller, tlačítka, pohyb na obrazovce a překreslování, pípání) si Colorado vezme navíc asi 41mA, což je sice hodně, ale obvykle jde o krátkodobou záležitost.
Co se týče trvalé spotřeby, tak může zapnutím dalších fcí stoupnout spotřeba asi o 60-70% (kompas:40mA, podsvícení:29mA, WAAS/EGNOS:7mA).
Podle colorado wiki by tak 2500mAh NiMh měly vydržet mezi 18 a 10 hodinami trvalého provozu.
Mion napsal/a:
Ovládání přes displej asi nebude mít příliš velký vliv na spotřebu díky krátkodobému průběhu. U Colorada nejvíc užírá kompas, pak podsvícení a WAAS/EGNOS. Během aktivního užívání (roller, tlačítka, pohyb na obrazovce a překreslování, pípání) si Colorado vezme navíc asi 41mA, což je sice hodně, ale obvykle jde o krátkodobou záležitost.
Co se týče trvalé spotřeby, tak může zapnutím dalších fcí stoupnout spotřeba asi o 60-70% (kompas:40mA, podsvícení:29mA, WAAS/EGNOS:7mA).
Podle colorado wiki by tak 2500mAh NiMh měly vydržet mezi 18 a 10 hodinami trvalého provozu.
toto nemohu potvrdit, jsem rád, kdyz vydrží 10 hodin
Jen se zeptám… předpokládám, že už je to vylepšené Colorado, takže odlov Wherigo cache s Oregonem nebude problém. Právě jsem si ho totiž objednal k narozeninám ;o) Tak jsem na to zvědavý.
PS: Takže už sem objevil i velmi kvalitní a důkladnou recenzi na Oregona (odkaz přikládám). Tímto jsem přesvědčen, že to bude prima dárek a skvělá investice ;o) Kde že je už ten kurýr? ;)![]()
Koukam, ze uz se Oregon 300 da koupit jak s v2 tak v2 Pro. Jen 400 stale nic.
Ta topo mapa Evropy 1:100 tis. me velice laka.