GEO kalendář 2010???

Co se týčé autorských práv, tak bych si s dovolením rýpnul, autorem fotografie zůstává ten, kdo fotografii pořídil a tomu zůstávají autorská práva navždy.
Autoři kalendáře se mohou s autorem fotografie dohodnout na majetkových právech, přesněji řečeno na licenci k užívání fotografie.

Více zde: http://obcanske.juristic.cz/169885/ nebo zde: http://www.fotoradce.cz/autorska-prava-a-fotografie.php

Jinak by mě zajímalo, kdo bude rozhodovat která fotografie se do kalendáře použije a zda bude moc komunita kačerů do výběru nějak zasáhnout, např. hlasováním?

Vyber zustane na autorech kalendare. Jedna se o pomerne slozity nekolikakolovy proces, jehoz vysledkem musi byt kompaktni produkt. Sem demokracie nepatri.

Co se autorskych prav tyka, nerekl jsem nic jineho nez ty … "postoupneni … za ucelem" … nicmene, nejedna se o obchodni aktivitu, nybrz dobrovolnou nadseneckou, tyhle veci nebudeme resit … proc bys posilal fotku, kdyz bys ji nechtel dat do kalendare, ze?

Poslední výběr fotek hlasováním nevedl k uspokojivému výsledku :frowning:

Já se raději spolehnu na nedemokratický výběr povedených fotek :slight_smile:

Tak tak, osviceny absolutismus je nejefektivnejsi zpusob vlady.
Kde se da ten novej kalendar koupit? :smiley:

Žádné hlasovaní. Obrázky ať vybere stvořitel kalendaře. Jo pro přehled zajmu o kalendař. Chtěl bych dva.

Ahojky..vzal bych také dva kalendáře!
Díky!

A ty fotky spíše na šířku nebo na výšku?

Já prosím též dva kalendáře! :wink: A osobně bych upřednostnila šířku. Tedy kalendáře. Ne na sobě osobně B)

Já bych si prosil taky dva kalendáře pokud se teda bude vydávat.

Bez rozdilu. Tak i tak. Ale otazka je to spravna :wink: Rozhodneme se az podle materialu, ktery bude k dispozici, jestli kalendar bude na vysku, nebo na sirku.

Pokud se nam podari stvorit nejaky kalendar, a do znacne miry to zavisi i nas vsech, bude tato skutecnost rozhodne videt i na tomto foru, spolecne s informaci jak si kalendar objednat.

Kalendáře budu chtít určitě dva. A "nedemokratický" výběr fotek plně schvaluji. Posledně to nebylo vůbec jednoduché i když výsledek byl (stolní kalendář 2007) moc pěkný. Což mě vede k otázce - bude kalendář jen nástěnný nebo i stolní. Ty by se mi totiž hodily víc.

Nástěnný. Podobný jako byl GeoKalendář 2009

Děkuji prvnímu vlaštofkovi :slight_smile: za zaslané fotografie. Kdo bude další?

Ahoj, nebylo by od věci uvést minimální požadovanou kvalitu fotek.

Nechci a mozna ani nemuzu kacera-fotografa zahltit pozadavky, a mozna ze take informacemi, kterym by nerozumel. Nechci prijit o fotku, ktera RELATIVNE ve spatne kvalite muze upravena na titulni strane udelat paradu. Proste, timhle se nezatezuj. Ale je treba pripustit, ze pokud se fotografie dostane ve vyberu do uzsiho kola, pak je kvalita vzhledem k formatu tisku take jednim z kriterii.

Proberu archiv a par fotek k nahledu by se poslat dalo :slight_smile:

Taky něco pošlu.

Tak jsem si dovolil taky přispět několika kousky.

Dekuji vsem kteri zaslali svoje fotogarie. Doposud se seslo vice nez 200 obrazku. Posilejte dal, vetsi vyber = lepsi kvalita!