Zkousim oprasit tuhle interni skupinu jen pro prihlasene cleny...
Aha, tak ja odpovedel na mail jemu a pak i P1 s kopiema. Tak trea bude ted ta skupina uzitecna.
Napred musi rict, jak si to konkretne predstavuje.
U me, zda se, funguje.
Ale taky by me zajimalo, jak si to predstavujou...
Pro uplnost text toho mailu:
v příštím roce chystáme na Moravě velký (snad největší český) geocachingový event - Great Moravia 2017 (http://www.greatmoravia.cz/ ). Zatím to vypadá slibně. Nejde nám samozřejmě jen o to, aby si lidi zalogovali vzácnou ikonku za event a dost, chceme jim nabídnout i rozmanitý program. A jednou z programových aktivit by měly být tématické přednášky/prezentace.
A protože jsem spokojený uživatel Geogetu, tak bych tam měl moc rád povídání (ukázku) o Geogetu a případě souvisejících pluginech. Co ty na to, šlo by se na něčem takovém domluvit?
U me, zda se, funguje.
jeste potrebuji potvrdit, ze to tu nepozvani opravdu nevidi. ;-)
Ne, nevidi :)
Zpráva IP.Board
You do not have permission to view this forum. In some cases joining this Social Group will give you permission to view this forum.
Mozna by nebylo na skodu take vedet, komu vsemu ten mail poslal.
No, vypada to, ze mne, tobe a halumovi. Erikovi nic nedorazilo, draka jsem se neptala.
Erik je "jen na Stator", tomu bych neocekaval, ze to posle.
Tak odpoved na muj dotaz:
Ahoj,
díky za rychlou odezvu,
samozřejmě jste vítáni i jako návštěvníci.
Cílem není celodenní přednáška, spíše ukázky jak pro začátečníky co to GG
je a k čemu je dobrý, tak mít i prostor pro odbornější dotazy, nechci říct
špeky . Z vlastní zkušenosti vím, že lidi až tak moc nezajímá geoget
(nedocení ho), polovina dotazů je na statistiky . Až když třeba ukážu, že
v GG mám pivovary jako záchytné body při hledání kešek, tak některým
docvakne jak dobrý je to pomocník .
Forma (obsah) je volná, protože i vy si budete chtít projít jak zámek, tak
asi i okolí, tak to zatím směřujeme na krátké (max hodinu) povídání,
ukázky. Ale nelze vyloučit, až se rozkřikne, jaké kapacity přijedou, že
bude odbornější zájem . Klidně základní info o GG (pluginech), to může
odpřednášet “kdokoliv” a v poslední třetině dotazy a tady bych uvítal
opravdové znalce. Ani já bych nechtěl jít nad 20-25 lidí na přednášku, pak
to není zvládnutelné. Anebo to může být 3x cyklus GG pro začátečníky jako
představení co to je a pak jedna přednáška pro pokročilé uživatele … dle
toho zvolíme prostory, zda přímo na zámku nebo větší místnost asi ve škole,
zatím zjišťujeme zájem, kdo by byl ochoten pomoci se školením. Neděláme si
iluze, že dobrá polovina lidí přijede jen pro ikonku a vrhne se na keše v
okolí, na přednášky půjdou jen opravdoví zájemci.
účast přislíbil autor Locusu, a měl by přijet i člověk na project-gc.com (účast
zvažuje ganja1447
<http://www.geocaching.com/profile/?guid=29830521-10ff-47db-9b9d-4d84826eb3ae>
ale
máme obavy, že mu bude málokdo rozumět, tak jsou osloveni česky hovořící
spolupracovníci) - pro představu, že to bude několik paralelních přednášek.
díky a těším se tebe (Vás)
Michal
Pokud se tam nakonec opravdu objevim, pak urcite ne dele nez jeden den.
A za ten jeden den bych rad stihl nejen nejake ty prednasky, ale podivat se i na jine veci a navstivit Maze. (A zase mne to tam rozcili, protoze tam bude urcite zminka jen o GSAK)
Vida, Mikromovi to prislo taky.
Pokud mi tam nic nevleze, tak bych jel a klidne i na vic nez jeden den prave proto, abych neco videl. Takze bych nerad, aby mi to cele zaplacl Geoget - bez ohledu na to, jak rad jej pouzivam.
Erik je "jen na Stator", tomu bych neocekaval, ze to posle.
:P
Jinak tímto potvrzuji, že mi přístup funguje. A předtím jsem taky viděl chybovou hlášku IP Boardu, takže přístupová práva budou OK.
Na Great Moravia se zatím nechystám. Nicméně se to může změnit, je to ještě daleko, Pokud bych nakonec jel, klidně s přednáškováním vypomohu (přes výše uvedenou charakteristiku ;) ). Zatím to tu budu sledovat...
K obsahu - ja bych na takove akci nedelal klasicke skoleni. Nejvic lidi tam asi bude s nazorem: "ja nevim, k cemu by mi mel byt Geoget dobry".
Proto bych to spise videl na predvadecku. Ukazat lidem v rychlosti co a jak se da s geogetem delat. Cely event bude smrst informaci a zazitku, to neni vhodny prostor se neco naucit.
Podle mne bude nejlepsi vysledek, kdyz pak nekdo prijde do diskuze a rekne: "hele, na gigaeventu jsem videl, jak s Geoget delali to a to, jak si to udelam ja?"
Souhlas. Chce to krátké efektní ukázky. Spíš show než školení…
Souhlasim. Otazka je, kdo z nas je soumen ;-) Ja tezko.
Mozna jeste pak odpovidat na otazky primo na miste.
Presne, ukazkova show. Ta ma navic tu vyhodu, ze se da delat pro mnohem vic lidi nez to skoleni, a da se smysluplne vejit do kratsiho casu.
Nicmene, treba se ukaze, ze i o normalni skoleni by byl zajem, pak se asi klidne da udelat oboje. Nicmene nase zkusenosti jsou takove, ze skoleni potrebuje pomerne dost casu. A prostor na nejake puldenni skoleni tam asi nedostaneme.
Takže to chápu tak, že jeden bude dělat akrobacii na počítači a kecat k tomu, případně se k tomu občas vyjádří i někdo další?
Btw. Chodej vám upozornění na nový odpovědi nebo je to jenom u mě?
Treba pripravime nejaky ukazkovy scenar. A pak se da udelat show ve dvou, ze jeden bude u pocitace ukazovat, a druhy to bude pro lidi komentovat a delat vsehcny takove ty veci, aby lidi zaujal. (...a prokladal to pisni a tancem :-))
Nebo pokud budeme drsni, a v ukazkove show zamitneme nejakou tu davku interaktivity, pak by se nejaka ta ukazka na pocitaci dala natocit na video, a stacilo by to pak v jednom poustet-zastavovat a komentovat. Navic by pak to video mohlo byt ke stahnuti.
...no, proste jen uvazuji nahlas. brainstorming.
P.S. upozorneni ti chodi podle toho, jestli mas.nemas zapnute sledovani tematu, jako v jakekoliv jinem diskuznim vlakne tady, ne?