Jak chránit displej navigace před poškrábáním?

I když jsem se s Invisible Shieldem velmi snažil, tak mám jednu malou bublinu a cca 20 bublinek miniaturních. Mokrou cestou, nevím, kde jsem udělal chybu. Ale furt je to 100x lepší než bez. Od léta používaná a fólie jako nová. Nedá se srovnat s PDAčkovou fólií, kterou jsem tam prve z lakoty nandal - nevydržela ani šoupání prstem.

jj odolna je. Lepil jsem na HDcko original folii co u nej byla…ta nalepit sla paradne i na sucho, protoze byla dost tvrda. Vydrzela ale jen 2 mesice a sla pryc, nedalo se na to divat jak byla odrena. Na ZAGGu neni ani skrabanec.

No odolna asi bude, ale to lepeni je porod jak svina. A nechapu jak se mam zbavit tech "ťupek"

me se na oregonu udelaly "tupky" az po nalepeni, kdyz jsem si sundaval po delsi dobe. Pak uz jsem to ale neresil. Aby to nedopadlo hur :slight_smile:

Pockej, jak se ti udelaly tupky, kdyz jsi to sundaval? To jakoze si ji sundal a neco zustalo na displeji?

Folii Professional Screen Guard za 60 Kč mám už 1 rok, stále drží. Je už dost poškrábaná, tak někdy odstřihnu další čvrtinu a dám ji tam znova. Pracuje se s ní za mokra výborně. Doporučuji.

Nevím, ale mám z toho pořád divný pocit… Pořídil jsem si Invisible hned co jsem získal Oregon. Na Dakotě jsem to nějak neřešil, jelikož rozměry a výška okraje mne tak nějak nechávaly v klidu. Navigaci jsem zbytečně necpal do kapsy s klíčema apod. a vše bylo dlouhé měsíce OK. Jen jsem ziskal Oregona, první co jsem si řekl, musím dát folii…

První no name tvrdou za 80,- Kč jsem oříznul, nalepil a byla supr na dotyk, odezvu atd. Bohužel se po čase začala odlepovat v rozích, tak jsem koupil Invisible. Nalepení nedopadlo zrovna dobře (smítko pod folii, bublinka, odlepující se roh). Chvíli jsem to nechal, ale když jsem získal kupon na folii Invisible zdarma, neváhal jsem a udělal druhý pokus…

Umytí mýdlovou vodou, otření antistatickou utěrkou, nastříkání rukou, folie, displaye atd. dle návodu a hrůza. Nesedělo to, bublinky, smítka, prostě humus. Naštval jsem se a když lepení pod vodou, tak pod vodou. Folii jsem opatrně sejmul, vzal navigaci pod kohoutek a pod proudem vody v klidu položil, srovna a následně vytáhnul vodu z pod folie. Krásně sedí, žádná smítka, žádná bublina. Když lepit, tak skutečně pod vodou.

Zůstává ale druhá stránka věci, že pro mne je práce s navigací ošetřené folii na dotyk nepříjemná a problematická. Horší odezva, nepřesnosti, nepříjemný dotyk, zůstávají vrypy od nehtu, klíče atd. No uvidíme…

sobiku, to je divny… dal jsem si na Dakotu tu samou folii a "dirky" po tukání do GPSky prstem, nehtem, klíčem, vypnutou propiskou, větvičkou… v pohodě… po chvilce se "zatáhnou"
Ta folie vypadá pořád skvěle, je to takovy"gumovy" na omak, ale zvykl jsem si.

Šel jsem do toho z důvodu prevence a ne "pozdě bycha honit".

Jinak lepení byla zábava asi na hodinu, nakonec se povedlo jen se dvěma vlákmana asi z trička, které jsem schopen do výměny přežít :wink:

to fremen: asi jo,ono to asi zmizí. Vadí mi ale maximálně ten gumový dotyk…

mizí to okamžitě… do několika sekund, aspon u mne
gumový pocit je, ovšem je to o zvyku, mne zas "vyděsila" hladkost Oregana od známé, která tam nemá nic

OMG, miluji hladké Oregáno B)

Já mám taky cosi OEM, už dva roky nalepeno, téměř denne používáno v zimě, létě, za oknem auta, na karabině na batohu, na kole a nic se neodlepuje a těch pár bublinek jsem běžným používáním vyhnal. Lepeno nasucho, na stole kreditkou.
Už má škrábance, ale je OK. Když se pod ní trochu rozsvítí, tak to není vidět.
Jsem klikař.

Jedna trpká osobní zkušenost s Invissible Shield: Nikdy ho nemyjte lihem na pálení.
No, je ještě použitelný, ale hodně utrpěl.

Jéžiš! To jsem taky udělal a hned to sem psal, aby to už nikdo nikdy nezkoušel. Vzhledem k doživotní záruce se ale dá IS vyměnit.

Tak jsem hledal jakou koupit k navigaci fólii, po přečtení diskuzí jsem nakonec objednal invisibleSHIELD od ZAGG. Zdála se mi sice celkem drahá, ale náhodou mají zrovna teď u[/u] na www.zagg.com poloviční slevy, takže jsem objednal, ani poštovný nechtěli. Doufám, že dorazí v pohodě. Web byl sice přetíženej, ale přes mobilní m.zagg.com to objednat šlo v pohodě.

Já nalepil fólii, co v ní byl zabalen externí disk. Nepovedlo se to moc. Po půl roce jsem ji sundal (poškrábaná) a nalepil nějakou noname z výprodeje z Tesca za 8 korun. Bubliny jsem tam sice taky trochu udělal, ale až ji poničím, nalepím tam novou pod vodou, mám jich několik.
Ale ty ZAGG jsou prý opravdu dobré, jen si netroufnu nalepit Blbě fólii za tři stovky.
První rok jsem tam žádnou fólii neměl a nic se nestalo.

Pokud máš voděodolnou GPS, tak doporučuji lepení doslova pod vodou. Umýt umyvadlo, napustit vlažnou vodou, počkat až zmizí bublinky z vody a s GPS i folií hurá pod hladinu :wink:

Otázku, kterou si kladu, jsem už dávno položil v jedné diskusi, zda a proč chránit objektiv zrcadlovky trvale nasazeným UV filtrem. Vždyť jde o vrstvu navíc, v případě objektivu opticky nikoli neutrální! Proč se ty displeje nevyrábějí rovnou odolné? U venzedveřního aparátu bych to logicky předpokládal…

Já to vidím a užívám asi takto: UV filtr mám na objektivu, abych nepoškrábal čočku (filtr je levnější jak objektiv), také se lépe čistí rovná plocha filtru jak sférická čočka na čele objektivu.
UV záření také není zcela OK, když si ho do oka pereš přes objektiv a soustavu v aparátu.

Takže proto UV filtr, který je kvalitní natolik, aby nedegradoval vlastnosti objektivu jako takového.

Mně skylight filtr, který jsem nosil trvale na objektivu, při pádu brašny prasknul a střepy mi poškrábaly AR vrstvu. Nevím, zda bych bez filtru nepřišel rovnou o první člen objektivu, ale od té doby tam nic nedávám. Připadá mi divné k tak drahým hračkám (foťáky, GPSky, …) ještě povinně dokupovat drobné a poměrně laciné ochranné prostředky. Asi jako kdybych si kupoval nové auto a scházely mu ventilkové čepičky, gumičky ve stěračích, víko na kastlíku u spolujezdce a manžeta řadící páky. I když - taková Škoda Felicia Social Edition … :smiley: