Jaký garmin koupit?

Nazdar, potřebuji poradit, jsem začátečník a lovím pouze s mapou a s busolou ale rád bych si koupil do začátku nějakou levnou GPS
rozhoduji se mezi [color=blue]Garmin eTrex H[/color] a [color=blue]Garmin eTrex Legend[/color]
poradíte mi která bude lepší? jaké jsou výhody a nevýhody obou přístrojů? jak je to s přesností zaměření těchto dvou tipů?

Garmin eTrex H - novy model, citlivy prijem GPS signalu, ale nelze do nej nahrat mapy.

Garmin eTrex Legend - stary model, malo citlivy prijem GPS signalu (coz prinasi problem s prijmem treba v hustem listnatem lese, nebo v jakemkoliv lese po desti…), ale zase lze do nej nahrat mapy. Ackoliv do jeho 8MB pameti se tech map moc nevejde, ale da se s tim zit.

takže v případě že hodlám být nadále věrný klasickým mapám bude předpokládám na geocaching lepší Garmin eTrex H?

Ano.

OK děkuji za radu.

Ted budu kupovat novou Vistu HCX asi tady - http://www.barbone.cz/index.asp?stiid=67027&strsort=&str=0&tit=Garmin%20eTrex%20Vista%20HCx%20+%201%20GB%20microSD%20karta%20+%20dr��k%20na%20kolo
behem minuleho tydne byla zlevnena asi o 1500, dokonce vychazi lip jak Garmin Legend HCX ktery je o barometr a el.mag. kompas chudsi :wink:

eTrex Vista jsem si take objednal prijde mi jako nejlepsi bzvlaste se me libi ten kompas. Stoji cca 7000 (tolik za to chce autorizovany prodejce)

Kdys clovek pouziva klasickou busolu je podle me kompas v gps jen zbytecny luxus

ne nezbytně - kde je sever ví člověk i "intuitivně", pokud ale je na deset metrů u keše, tak je buzola k ničemu, ale elmag kompas v GPS se hodí.

Podivej se poradne na odkaz, uz stoji 4500 a to se vyplati :wink:

…udajne uz neni v nabidce:) :frowning:
(o viste jsem taky uvazoval: za tuhle cenu bych ji rozhodne bral…skoda no)

Do nemapového přístroje jako Etrex H bych nikdy nešel, byť by měl citlivost sebevětší…mám starej Legend, přesnost není kdovíjaká, ale bez "komfortu" 3barevné mapy v podobě TOPO50 bych se obešel jen velmi těžko. Projektuju si cyklotrasy po GPS a potom projíždím v reálu a mapa mi vždy hodně pomáhá v orientaci. Hlavně by se mi nechtělo slézat s kola vytahovat mapu a ve větru s ní vlát jak s plachtou..

nejlepší volba … koupit barevný Etrex Legend HcX s Topo 2.0… vyjde to za pakatel, barevné podrobné mapy, špičková citlivost.

tak tak, uz je nekde na ceste :smiley:

ted sem na to koukal, ja ji objednal kdyz tam byla - dovi jestli dorazi, ale kdyz das na seznamu srovnat ceny, tak ti to najde jeste 3 obchody s podobnou cenou

Jelikoz pochazim ze skautskeho hnuti ma pro me bloudeni a klasicke mapy urcitou hodnotu, Vitr je malickost, mapa se da prehnout, aby nevlala a na vandrech je nepostradatelny pomocnik. GPS je pro me jen tresnicka na dortu, ale nechci zpohodlnet (as ufoni sestreli vsechny satelity budou se mi znalosti hodit :slight_smile: ).

njn ja to tvrdim furt my skauti jsme divny. :expressionless:
ale byt pripraven na vsechno ma svuj smysl

Garmina nemam, ale rekl bych, ze pokud uz nekdo vyzkousel mapovou GPS, tak by zrejme nemenil. Clovek si zvykne na moznost videt ricku, vrstevnice atd. Pokud bych zacinal s mapou a buzolou ci kompasem, urcite by nemapovy pristroj byl krokem kupredu. Mych prvnich cca 60 kesi probihalo odlovem pres MAPY.CZ :slight_smile: , takze vim, jake je to nekde bloudit a pamatovat si jen urcite orientacni body.

GPS pristroj si muzes vybrat jakykoliv, klidne i Magellan :slight_smile: , je jen na tobe, kolik si ochotny/a utratit a co ocekavas + jak "vazne" beres tuto hru

Hodne stesti a nervu pri vyberu

Taky se rozhoduju, jakou GPSku si vybrat. Nejdřív jsem myslel, že Colorado, pak Oregon, ale po tom co jsem o nich četl, bych se přiklonil asi spíš k GPSMap 60CSx, která je dneska taky už za těch 7 tisíc.

Já bych řekl, že mapová GPSka a k tomu mapa se vůbec nevylučuje. Alespoň já to tak praktikuji. :smiley:
Jinak co se týká volby mezi HCx, 60CSX, Colorado nebo Oregon, doporučuji si někde nechat ukázat na vlastní oči, jak vypadá mapa na tom kterém displeji. Může to pomoci při volbě.

…tak jsem schvalne pohledal se seznamem a naprosta vetsina levnych nabidek visty hcx (do 5000,- s DPH)byla uz nefunkcni…a jediny funkcni, ktery sem nasel, byla s mapama TOPO 1.2 (tusis jestli je velky rozdil mezi 1.2 a 2.0 ?)…upgrade z 1.2 na 2.0 stoji dalsich 800,- :frowning:

A hele… Nový garmin bude.