KÓDY,ŠIFRY A PODOBNĚ

no budou tam jednohvezdickovy priitivni typu morseovka,sudoku, az pak jen cerna plocha…nektery i pocitaci…no vsehochut
a BF? těžko…výchozí souřadnice serie budou mít tvat otazníku, ale finálky budou rozházeny po okolí…

Ano, ona kazda vylustena sifra je jednoducha jak facka, ze. Ale nez se na ni prijde, tak to je jina. :D:D

no o tom by mohli povídat lovci [cache]GC2607T[/cache]
řešení je jednoduché,ale tohle http://geocheck.org/geocheck_small.php?gid=460219c76ae80-924b-47b7-a8f7-820f1f8669c6 mluví za vše…dokonce jse přemýšlel tam ten validátor nedávat a na ono místo, které vám vychází, dát jen ceduli s nápisem [color=red]TADY JSI ŠPATNĚ, HLEDEJ JINDE[/color]
ale takový pes nejsem

on hlavne tenhle validator dost keca. jednou jsem ho chtel pouzit a na me vlastni souradnice asi 20x rekl ze je to spatne. Az druhy den je napoprve schvalil … to same se mi stalo na [cache]GC1MYK3[/cache] kde ma autor pouzit stejny validator

nasel jsem peknou serii (v anglictine), ktera te provede lustenim mysterek …
Bookmark

Prosím mohl by někdo poradit nováčkům s touto mysterkou
GC1QZE5? Vůbec nic na hádání tu nevidíme :frowning:

Zaměřte se na ty keše, o kterých píše Hradník v listingu.

díky za odpověď

To se u nas na Hradubicku stat nemuze. Napovis jednomu, nebo vylusti jeden a to staci na to, aby zacali logovat tri skupiny:

1. ciste / neciste BF
  2. nalezeno, nebo vylusteno bez pomoci
  3. priznaji ziskani souradnic apod.
    Evidentne je to tak 50 lidi, kteri si mezi sebou souradky predavaji.
    Je to jejich vec, kdyz je to bavi :slight_smile:
    Ja se jenom smeju…Ale protoze delam kese pro kacery, tak me svym zpusobem tesi i logy tech nelusticu :D:D:D
    Kes bez logu, je mrtva kes.

Do kamene tesat. Tak.

Emeritushk: to funguje vsude a jak tvrdim, ze kdo si chce vylusit, ten si to vylusti a kdo ne, tak se aspon dostane na cerstvej vzduch. :slight_smile:

Co se tyce tvoreni sifer, rada bych odkazala na cast knihy "Sifry a hry s nimi" o tom, co je dobra sifra - http://img.geocaching.com/cache/log/83484052-85d9-4ccc-9013-46d02fcbd206.jpg -, protoze, jak uz tady psal Vlacek, spousta sifer v geocachingu, zvlast tech tezkych, je opravdu spatna. I tezkou sifru lze udelat tak, aby nasledoval "aha efekt" a aby bylo spravne reseni po vylusteni jasne a vyrazne elegantnejsi, nez vsechny ostatni. Clovek pak nema pocit marnosti, ze se hodiny/dny zabyval bezucelnou volovinou.

když jmse u těch mysterek já už blbnu třetí den z této.. GC1DKPN Kde je? (Unknown Cache) in Jihomoravský kraj, Czechia created by JurajH

Teprve třetí den? To já už týden z té tvojí. A ani si se neuráčil mi odpovědět na mail, jestli se mé dedukce ubírají správným směrem. A tolikrát co do Blatnice se mi tam nechce.

Sorry, ale o tom prave ty sifry jsou. Kdyz nevylustis tak nemas. Na foru ti nikdo neporadi. Jedine co je korektni, je kontaktovat ownera.

to M.A.M.M.ut
a to by tě jako těšilo, se řešení šifry dozvědět od těch co to už vyřešili? Já ze zásady, radím jen na těch svých, když mě o to někdo požádá. Ale je potřeba si uvědomit, že ty hvězdičky u keše tam nejsou pro nic za nic.

Já se nechci dozvědět řešení, jen už jsem zoufalá z toho, že na nic nemůžu přijít… A o luštění pěkné šifry se připravit nenechám, jenže už se ztrácím a nevím, kterým směrem se ubírat.
TÍMTO SE OMLOUVÁM ZA ZPŮSOBENÝ KONFLIKT, občas jednám dřív, než myslím :frowning:

Ale kdepak, to není žádný konflikt… jen jsem tě chtěl nasměrovat. Takže pokud stojíš o nějaké nakopnutí napiš ownerovi, jak ho tak znám, není žádnej nelida a určitě z něj nějakou radu dostaneš :wink:

Souhlasí stím že ne každy rozluští vše naco narazí,já jsem jednu šifru řešil skoro měsíc.Jednalo se o matematickou,tak jsem si chtěl nechat poradit od někoho kdo matematiku zná dobře a i tenhle dotyčný nato hleděl jak osel.Podotýkám že studuje vysokou školu obor matematiky.Šifra může být klidně složitá,ale musí mít nějaká pravidla.Když si přečtete listing ohledně keše co tady řešíte tak většina nato přišla náhodou.To není šifra,ale podle mého si někdo zvyšuje ego jak je dokonalý a ostatní blb…

Tři dny jsou hodně málo, počkej ještě tak půl roku. :smiley: