KÓDY,ŠIFRY A PODOBNĚ

tak to se omlouvám , ale žádný email jsem nezaznamenal…

Díky, že to takhle bereš. Geokolega už tě na mou prosbu kontaktoval, právě jsem si od něj četla mail. Tak se na to jdu podívat okem snad už trošku zkušenějším :slight_smile: Díky

Ještě stále jsi se nevzdal myšlenky na "mystery sérii" ? Ani poté, co máš asi hafo práce s údržbou TFTC kašemi?

S oběma sny ti můžu pomoct, budeš-li chtít. Já zas nehnu s trojkou [cache]GC1B9M3[/cache], prostě ta královská není můj šálek kávy. Ale už jsem na ni skoro zapomněla, nebýt tvého příspěvku, grrr :smiley:
Teď se snažím o [cache]GC21RKD[/cache]. Jistou pomoc jsem od ownera dostala, totiž systém, ve kterém ty souřadnice můžu vytřískat. Ale zatím jsem se do toho tolik neponořila. První nezdar mě na čas zmrazil. Snad při dlouhých zimních večerech do šuplíčku? Kdo ví…

Návody na luštění některých šifer jsem vypracoval pro své keše "Zahrajem si na vojáky!" http://coord.info/GC228BR a "Antoníne, topiči elektrárenský…" http://coord.info/GC2Q98X . Odkazy jsou v listingu. Uvádím jen šifry, které se skutečně používaly a ne nějaké samoúčelné hlavolamy.

Ahoja všichni,
mě by celkově zajímalo jak se mysterky luští. Já mám dohromady odloveno necelých 200 keší, ale mysterek mam jen pět - a to byly luštěné s pomocí kamaráda. Teď mě to víc a víc začíná štvát, že nevím jak na luštění těchto keší, straší mi v geo-mapě:@
Poradíte mi někdo jak na ně? Jestli mam najít někde nějakou stránku se šiframa (btw, už jsem našla tuhle Sifrovani - Vojtech Beil) a pak tam holt hledat tak dlouho, dokud nenarazím na tu svou šifru??
Dík moc!

Podivcej se na tohle vlakno, treba ti to v necem poradi :slight_smile: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=15&thread_id=20609&sort=&rowstart=0

každá mysterka přece není automaticky šifra…dost jich je jen o googlování a na to Ti nikdo jiný než strýček google (a vlastní mozek) neporadí.
Holt se smíř s tím, že všechny mít nebudeš a začni s těmi s nejmenší obtížností a uvidíš, že takové ty 1,5 a 2 hvězdy za chvíli dáš …

A kdo dáte tohle? :frowning:

Lgemjhrtmbalcadrgxnez
vpbsrdvezerhikjotpszj
tgmnetvlvoiduurcfuna
asylcaamipetokbiarsid
pinvnpuicdurdwbraonntej
aiaertptrltivxvnuecrqpfh
aedrtzmmjevxgukasddlkhwv
apjycctnjvnupedadkgdsn
opaasdyawopritrqermicy
rlholadtdknuvsertztdevl
reieisapsttnojtjesdatc

Pokud to dokážeš vyslovit, hodilo by se to sem:[cache]GC3H5FW[/cache]

Zdravim

a prosim o pomoc s touto mysterkou, kde sifru tvori jen smajlici a klic zadny:

[cache]GC34288[/cache]

Setkal se uz nekdo s necim podobnym? Mohl by me nekdo nasmerovat, co je to za sifru?

Diky moc!

Co takhle 0 a 1 :wink:

Jo, to me taky napadlo, ale co pak s tim?

A co takhle pak spocitat index koincidence, urcit jazyk, a dekodovat?

Jakým jazykem se to tady mluví?

Trošku jsem si s tím hrál. Po pěticích jsem na začátek dal ke každé té pětici bity 010 nebo 011 a vyšel mi z toho text. Ale němčina to není, je to zakódovaný. IC je 7,508. Kappa indexy neodpovídají Vigénere - to tedy můžeme vyloučit.

Může to být substituce, ale poté, co jsem tím nakrmil svůj automatický dekodér, tak jsem nic rozumného nedostal. A to jsem to zkoušel číst ta číala i po sloupcích a zkoušel to dekódovat nejen pro němčinu, ale i pro angličtinu. Nejlepší, co mi to předhodilo, je toto: vaxsgelassvoitmnstmenzumeitdegemenvondmivmrbuxgogempunktsugemhmenaidsmgesundvemiberriodnmunundzumnzberpunktsmgeseundmitogetunddimesserundastnmunrioddimesserpunktdimeeundmitzumnzbmenpunktealeendeitermi. Ale možná mi něco uniklo. Já na to kašlu, stejně se tam nikdy nepodívám. :wink:

Jak tak na to koukam, taky se na to vykaslu :frowning: V kazdem pripade dekuji za snahu a preci jen nasmerovani urcitym smerem.

Já v tom vidím plynulý německý text, ale nějak zvláštně zpřeházený. Je tam totiž několikrát slovo "punkt" a číslovky.

Ten text je v zásadě řešením úlohy "jak zpřeházet písmena (ve smyslu a->k, b->c apod.), aby se výsledek co nejvíce podobal němčine" - tedy to není ta originální šifra (písmena jsou proházená). Tohle výše bylo to nejlepší, co se mi povedlo po experimentování vydolovat. Nicméně to můžou být taky úplné nesmysly, i když tam občas nějaký slovo je poznat :).

00101 10101 01100 11001…stačí? B)