Zdravím,
dnes jsem úplnou náhodou narazil na toto: [cache]GCD11E[/cache].
Jde o již více než 4 roky archivovanou webcam cache a někteří si jí vesele logují i dnes.
Zejména mě zaráží takový postup u BarbieTeamu, který navíc v době psaní tohoto příspěvku ani neplní podmínku danou webcame keší.
Myslím, že tohle už opravdu není geocaching, ale pouhé honění si trika a bodů.
Sam ji mam ulovenou a nevidim duvod proc by se nemela lovit dal, kdyz tomu nic nebrani.
co by lidi neudělali pro BOD? divím se že to není po určité době nějak zablokované…keš je archvivovaná,tak proč se logovat?
je to jak si nechat spočítal mysterku nebo opsat finálovku multiny..
to je to jen o bodech?
budu mít za chvíli 200 keší? bude ze mě někdo víc než když jsem jich měl 20?
no mohli by jsme pomalu začít porovnávat,kdo má jaký auto nebo kdo má větší …
lidi podvádíte jen a jen sami sebe, alekdyž vás hřeje pomyšlení, že máte o bod víc, i když takhle,vaše věc…
Pokud vím tak archivovaná webkam nejde znovu odemknout (odarchivovat), pokud tedy webová kamera funguje a jsou splněny podmínky v listingu neviděl bych v tom problém. Ale pokud vidím dobře ted už web kamera nejede a tak BarbieTeam nemohl splnit úkol a podmínky, nepřiložil žádnou fotku a tak mi to opravdu připadá jen jako rychlý bod za nic. Pokud to někdo dělá jen pro body je to jeho věc, ale pak když kouká na svůj profil musí asi hodně přemýšlet kolik toho je pravda a kolik jen na oko…
S variantou, že Barbie na přidání fotky jednoduše zapomněl, nepočítáte? Spiklenecké teorie jsou samozřejmě přitažlivější, ale asi bych začal jednoduššími důvody. Zeptali jste se vůbec Barbíků na důvod, než jste je tady začali tak propírat?
K tématu. Omezuje mě/tě nějak fakt, že si někdo zaloguje keš, která je sice archivovaná, ale jinak zjevně funkční a ownerovi to nevadí? Myslím, že to nikoho ani trochu neomezuje. Tak proč to řešit?
Vlastně vidím jeden důvod: štve tě, že Barbie bude mít o bod víc. Ale to už jsme opět o honění si trika a bodů, akorát se to trošku obrací.
ne.neštve…at si jich má každý kolik chce…poctivě či podvodem…
nemyslel jsem to jen na ně…já si za svými nálezy stojím, KAŽDOU kešku jsem měl v ruce (mimo webcam) a souřadnice jsem vyluštil sám…
nemám jich moc,není na to moc času,ale učitě my mě nehřála jedna, dvě,desítka,stovka těch, co by mi někdo napsal finálovku…
pokud to jde,ani nevyužívám hint…
ae někdy to bez něj prostě nejde
A o co ti tedy jde ? Na jednu stranu říkáš, že je ti to jedno a je to každého věc, na druhou stranu to tady furt nesmyslně propíráte… Sakra jděte radši hledat keše a neřešte furt nesmysly, je to hra a ať ji každý hraje, jak ho to baví, v rámci pravidel. A pokud to nevadí ownerovi, pak je vše v pořádku. ![]()
myslite,ze to owner vi?
Pokud se s keší nearchivoval i owner, tak určitě - chodí mu to na mail.
Tak pro stoury, kteri mysli, ze nelze splnit podminku fota z webkamery.
Web kamera funguje, nefunguje jen ten odkaz v listingu. Kouknete na
http://www.kamery.unas.cz/kraje/karluv_most.htm
nebo na
http://webove-kamery.cz/praha-karluv-most-webkamery/
Jinak obecne zalogovani do archivovane cache se mi uz jednou taky povedlo, ona totiz ta cache stale byla v "terenu" normalne nalezitelna. A navic ze je archivovana jsem zjistil az pri logovani. Kdyz jsem si tisknul listing tak byla funkcni..
Podle mne dokud je na miste "v terenu" se do ceho zalogovat, tak preci zaklad je logbook na miste a ne elektronicky na netu. Aspon si kazdy uvedomi, ze s archivaci se vaze i povinnost odstranit fyzicky cache z "terenu".
Tak mám pocit, že Barbie Team si poněkud naběhl. Jako strážce čistoty GC a bojovník proti honění laciných bodů. Viz vlákno o logování nálezů Hexenschuss. A poznámka v jejich keších:
Nehodnotím správnost výše uvedených činů a jsou mi vcelku jedno, ale přijde mi to… jak se to říká … poněkud… pokrytecké.
Zajémavá polemika… faktem je, že tam není vloženo foto jako podmínka, ale archivace této keše proběhla pro nefunkčnost kamery, která dnes zas běží, takže bych to neřešil… škoda jen, že dnes už (nejen) tento druh keší nelze udělat… Zvažuji zařazení na to do list… jinak majitel keše na gc zcela nezanevřel, to si můžete ověřit prokliknutím jeho profilu…
Každopádně tato webcam stojí za velké kulové, kamera mostu ze vzdálenosti, že nejdou ani rozpoznat postavy a "virtual podmínka", která je pro kohokoliv, kdo má internet a google k smíchu. Tohle je fakt jen o bodu zdarma i v případech, kdy člověk keš zaloguje naprosto legálně nebo jakkoliv nelegálně (vyfocením kohokoliv cizího na mostě s pocitem, že jsem na Karlově mostě byl tolikrát, že nevím, proč bych tam měl kvůli bodu chodit znovu). Jistota je, že po tomhle vlákně se návštěvnost dramaticky zvýší. Jediné, co mě uklidňuje, že nenastane případ jako u amerických virtuálek, které musely být po virtuálních nájezdech čechů a němců s ostudou archivovány a uzamčeny.
No o tech "amerických virtuálkach", které musely být po virtuálních nájezdech čechů a němců s ostudou archivovány a uzamčeny… se tady kdysi vedla ohniva diskuze a spousta zaslouzily kaceru ty virtualni logy o nicem (teda jen o bodu) obhajovala…
Já jsem kdysi dávno dvě virtuálky takto zalogoval a teď marně přemýšlím, jak to udělat, aby mi nesvítily v mapě nalezených a neztratily se ty dva foundy, které by mi rozhodily milníky ![]()
Zkus tam zajet a splnit podminky tech zalogovanych virtualek - treba te pak svedomi prestane trapit :-)))
Ano, mám to v plánu, takhle jsem to vyřešil s "odlovenou" virtuálkou ve Švédsku - zajel jsem si tam i pro jiné keše, abych neměl blbý pocit o "falešně vybarvené" zemi v profilu. Ale protože se jedná o dva státy (Floridu a Missouri), tak to asi bude trvat pěkně dlouho, protože na seznamu "to do" jsou hodně nízko…
Aby se ti nevybarvovaly staty ve statistikach v GSAKu tak staci k nim dat do poznamky FindStatsExclude. Ve statistice mas porad spravny pocet nalezenych i majlstouny jsou spravne.
a kdyz si ty dve v gsaku zeditujes? jako ze jim upravis souradnice na brno, stat ceska republika atd … ty by pak proste se mely ukazovat v brne, ne?
A hele, člověk koukne do novin a co se o sobě nedozví! ![]()
Je nám líto, že to pro někoho asi bude zklamání, ale pravdu měl marekl - prostě jsme zapomněli přiložit fotku. Vem si, Paullowe, do Klánovického lesa s sebou popel, můžeš nám ho nasypat na hlavu.
Jinak webcam je funkční, keš je archivovaná a jako "grandfathered type" už archivovaná zůstane, a vzhledem k tomu, že archivace nijak neovlivňuje splnění podmínek, které pro získání logu (a toho MRZKÉHO!!! bodu :D) platily PŘED archivací, přijde nám (a zjevně nejen nám) zcela v pořádku se zalogovat i PO archivaci.
Takže když odhlédnu od jízlivých poznámek (viz PLAJ family - nechápu, a možná ani nechci chápat…) - co vlastně řešíte? Že se archivace na webce už nedá vzít zpátky? Jděte se radši proběhnout…
2Mitak: Taky jsme se jednou nechali unést a "louskli" 2 virtuálky (Fr, B), na které jsme narazili. Když jsme zjistili, že nám to "vybarvuje" mapu v místech, kde jsme fyzicky nekešovali, tak jsme prostě v GSAKu změnili jejich zemi na "Nil" a Francie s Belgií zase zhasly…