nova ikonka pre Prague geocoin - hladaju sa navrhy

Ahojte, vyjednal som so Stevom Moranom, s ktorym som spolupracoval na prazskom geocoine, ze zmenime ikonku, pretoze ta stavajuca nie je moc pekna a reprezentativna a predtym sme ju spolu neprekonzultovali.

Takze prosim graficky zdatnych kolegov a kolegyne, aby tu prezentovali svoje navrhy ikoniek (32 x 32 pixelov a 16 x 16 pixelov), termin dodania do pondelka 28.8. sem do vlakna. Vitazny navrh bude odmeneny 1 neaktivovanym prazskym geocoinom z mojich zasob, ostatni dostanu odznak s temou prazskeho geocoinu (mam asi 5 ks).

Btw vyjednal som dalsie vydanie prazskeho geocoinu 2007, viac neskor. Tesim sa na navrhy :)))

Tak tady je prvni…

Praga

(samozrejme jen jeden ze serie:D )

Prazsky kardiogram? :))

Hele, Yeleni, nechte si komentare, jo ? :stuck_out_tongue:

mne sa to celkom paci, tesim sa na este na dalsie dielka :slight_smile:

Sice je to vtípek, ale fakt je, že kdo to panoráma nezná, těžko to pochopí :frowning:

To horni vypada jak team kaceru hledicich vztric zapadu rudeho slunce.

Ja myslim, ze nejde o nejake chapani kontextu, ale spise o schopnost imaginace; panorama je myslim obecne velečitelný motiv. Nam tu jde spis o to, ze ve zmenseni na 32, potazmo 16, uz z tech vezicek moc nezbude… Maticka stovezata spis pak pripomina letadlovou lod (kukatkem periskopu ponorky, hmmm… :o). Intenzivne premyslim nad zmacknutelnejsim motivem.

Ja bych pouzil motiv koruny. Tim moje prace konci, protoze nejsem grafik… ;o) No, mrknul jsem se na web a neco tam ukradl. Viz navrh. Je to diletantsky zpracovane, ale o to ted nejde. Znak bych doplnil napisem “Prague”.

Nebo jina korunka, tentokrat z Vrsovic.

Nebo trocha oficiality… Znova zduraznuji, ze si to bude chtit finalne vyhrat, toto je jen myslenka.

Připadá mi, že ten most je více k poznání, že jde o most.

Nelze zapomenout, že na ikonku budou koukat i cizinci, kteří nemají Hradčany tak v oku.

A neni trochu blby proste okopcit oficialni prazsky logo ??? Nehlede na to, ze napis PRAHA je urcite citelnejsi nez “prazsky kardiogram, team geocacheru se zapadem, letadlova lod” ale na druhou stranu, jde taky o nejaky design, ne ?

A co třeba toto:

Mas samozrejme pravdu, je to blby - ale je to moznost, hledame-li symbol pro Prágl. Tvuj navrh je bezpochyby nejhezci, nejpropracovanejsi a predevsim puvodni, ale v Tebou navrzene detailnosti ho nikdo neoceni, protoze ho nikde neuvidi. Jak by sis predstavoval svuj navrh v predepsanem rozliseni? Pokud pouzijes neco ze sve invence - ne jako ja, ktery jsem to proste zmensil v Irfanu -, i na male plose se Ti jiste podari neco vymyslet.

A co treba neco se sv. Vaclavem ?

Praga

Nebo svatovaclavska koruna, viz jednokačka. Rozhodne by se tento motiv dal zmacknout do schematu 32x32 a 16x16 lepe nez Matyho - jinak skvele a krasne - navrhy.

Myšlenka je tato:

První mé zfušované provedení vypadá pak takto: