No a druhé takto:

Chtělo by to, aby se toho ujak nějaký grafik, já jen menšuji obrázky z netu, a to vůbec nevypadá dobře.
No a druhé takto:

Chtělo by to, aby se toho ujak nějaký grafik, já jen menšuji obrázky z netu, a to vůbec nevypadá dobře.
Myslel jsem, že se hledá ikona pro PRAŽSKÝ geocoin, nikoliv pro ČESKÝ. Svatý Václav je spíše patronem české země (naštěstí nikoliv Moravy a Slezska).
Myslím, že ikona by měla být mezinárodně srozumitelná a měla by souviset s Prahou. Mohla by na ní být např. silueta Prašné brány, Karlova mostu nebo Hradčan. Turisté ještě tak poznají pivo…
Pozor ještě na copyright a autorská práva!
Nechcem vam do toho kecat, ale co takto tam dat ten orloj, co je aj na minci? Aj tak sa vsetci turisti nahrnu tam a zo zvysku prahy si pamataju akurat to pivo ;]
Korunku taky umim :).

A nebo ten most co je na druhý straně:

(Myslím že nemá cenu sem dávat zvětšené návrhy, podstatné je pouze jak to vypadá ve skutečné velikosti 32x32.)
To je hezké a snad i původní
Navíc tam jsou vidět základní pražské atributy.
A takhle dopadne po zmenšení ten orloj, případně ještě po zvýraznění barev:

skus pridat aj 16 x 16 prosim
Tady jsou 16x16 od A. da Mkovych ikon. Snad se nebude zlobit :o).

![]()

hm, ten orloj so zvyraznenymi farbami mi pride zatial najrozumnejsi… co si o tom myslia ostatni?
Nevim, me to prijde hrozne “necitelne” i v tom 32 x 32, natoz v 16 x 16 - a to vim, co tam je vyobrazeno… Asi bych se primlouval za nekterou z matyho korunek - doted tam stejne korunka byla, takze by slo jen o zmenu designu, ne?
Sem taky pro ten orloj. Pokud mám co do toho kecat ![]()
korunka sice moc Prahu nepripomina, ale na maly ikonce bude dobre rozpoznatelna (oproti orloji)
No ty vyraznejsi barvy urcite, a ten orloj je v pohode protoze ti jenz si minci budou logovat ji uvidi a bude jim celkem jasne o co jde. Je pravda ze ta aktualni ikonka je docela stroha. A korunka je symbolem spis ceskym nez prazskym stejne jak Vaclav.
Ale i tem hradcanum se nebranim jsou i na te male ikonce docela dobre poznat.
Bat, bat… Jsem taky pro orloj. Korunku si ponechme do zasoby na dalsi edice ceskych coinu. Btw, svatovaclavska korunka uz jednou pouzita byla.
No este mozete skusit to pivo ;] Nezabudnite na bohatu penu.
Tak tahle slova jsem presne cekal, a kupodivu jsem si i spravne tipnul toho, kdo to tajemstvi provali… ;o) Nebudme tak uzkoprsi. Svatovaclavsky poklad, jehoz je koruna soucasti, prece strezi Praha. A kdyz jsme u tech turistu, jezdi se na nej podivat do Prahy, ne do nejake Ceske republiky nebo Cecenske nebo jak se to vlastne divne jmenuje… :o( No nic, jednoznacne hlasuji pro Matyho ztvarneni svatovaclavske koruny. Krome toho, ze to je stoprocentni symbol, emblem smyslem i puvodem (navic patrici vsem), pujde krasne zmensit, a co vice, i v tom nemoznem rozliseni bude dal plnit svou roli. Panove a damy, orloj na plose 16x16… Jinak je ten horloge samozrejme fajn motiv, i k te minci se vyborne hodi - asi fakt nejvic ze vseho. Ale opravdu bych se rozhodoval predevsim z vizualni stranky veci. Kdyby mince samotna mela design s Prahou sice uzce souvisejici, ale nepekne provedeny, nikdo by o ni nestal - narozdil od loga pripominajici treba popelnici, ale vyborne ztvarneneho (viz napr. minci NAMO). At ma krasna mince i krasne logo, at uz ve vysledku treba ztvarnuje cokoli. (Narozdil od NAMO, hmmm… ;o)
Jinak je docela humorne, ze jsem si neuvedomil, ze koruna je i v soucasne ikonce mince, takze jsem celou dobu veril, ze jsem onen symbol fakt vymyslel, a byl na to nalezite hrd.. :o) Jojo, Cimrmanovsky osud. :o))
Nezapomeňme, že jednou z možností je animovaný gifáč. Šance pro orloj… Jen pozor na kýčovitost.
Připojený obrázek je logem mince typu World Travel Geocoins:

První pokus: