O kategorii Zpětná vazba k webu

Diskuze o našem webu geocaching.cz – jeho struktuře, fungování a možnostech vylepšení. Patří sem připomínky k fóru, hlavnímu webu, GeoWiki i přihlášení (SSO), návrhy nových funkcí, hlášení chyb a podněty k použitelnosti či výkonu.

Co jsem patří:

Chyby (bugy), výpadky, nefunkční odkazy

Návrhy na zlepšení, nové nápady

UX/UI, čitelnost, přístupnost

Rychlost, kompatibilita v prohlížečích a na mobilu

Lokalizace textů, překlepy, nepřesnosti

Co jsem nepatří:

Obsah keší a terénní otázky → příslušné tematické kategorie

Osobní účty/objednávky → řešte prosím přes soukromou zprávu podpoře

Jak nahlásit problém (mini-šablona)

Co: krátký popis problému

Kde: URL nebo sekce (Fórum / Web / GeoWiki )

Jak zopakovat: kroky 1–2–3

Co jsem čekal/a vs. co se stalo

Zařízení/prohlížeč + verze, případně screenshot

Jen námět, každý to může vidět jinak. Nešlo by (třeba volitelně) aby se zobrazovaly poslední příspěvky v daném vláknu? Prostě skok na konec časové osy? Pokud někdo něco napíše do letitého vlákna, objeví se mi jako nepřečtené, ale zobrazí se od prvního příspěvku, několik let starého. Druhým extrémem byly dřívější diskuse (teď třeba Okoun), kde se zobrazují nejnovější příspěvky nahoře a tedy je nutno to číst odspodu. Tady by stačilo třeba jen tlačítko přesun na konec vlákna. Na staré verzi to v podstatě bylo. Tady stačí potáhnout posuvník myší, ale tlačítko typu šipka dolů by nebylo špatné. Zároveň se omlouvám, pokud to tu už je a já to jen nenašel, neorientuju se tady ještě úplně.

2 Líbí se

Tápu. Gc.cz býval místem, kde se dalo v klidu a jednoduše pokecat nebo pohledat rady, tipy, zkušenosti, aniž by člověk musel prolízat molochem fejsbůku. Teď je to sice na větším hostingovém prostoru a (prý) modernější, odolnější spamu a pod., ale uživatelskou složitostí a americkou motivovaností na úrovni toho fejsbůku… Snažím se už chvíli tu prokousávat (po dosti složitém procesu přihlášení, které naprosto neprobíhalo, jak mělo, nešlo bez adminského razantního zásahu, za což děkuji) a zkouším najít něco, kvůli čemu bych se ráda vracela. Nedaří se mi… Kompaktnost a logická uspořádanost bývalých stránek je rozbitá na kousíčky. Graficky přehlednost podpořena taky úplně není. A místo spamu otravuje místní robot ve zprávách… Těšila jsem se na návrat webu, a teď jsem z toho smutná. Ale možná už jsem jen stará.

Odpovím si sám. Ono to tak vlastně je. Jen zpočátku, když jsem tu byl jako (staro)nový člen, se vše četlo od začátku. Je ale zajímavé číst si o problémech před 10 lety. Teď se mi zdá, že už se to chová rozumně. Ale stejně v tom ještě tápu, předchozí verze mi připadala přehlednější. Ale asi si zvyknu.

Chtěl jsem napsat reakci na titulní zpávu o nových pravidlech, místo toho mi to nabídlo editaci toho příspěvku a změnu (dodal jsem jednu neškodnou tečku) dokonce uložil.

Měl bych jednu věc na zvážení. Na úvodní stránce geocaching.cz je Přihlášení, po přihlášení se však dostanu do nastavení Wordpressu (úroveň návštěvník). Pro mě je tam jediná užitečná funkce: změna hesla. A vlastně 5 posledních příspěvků. To důležité je však pro mě ve fóru. Mě by více bavilo, kdybych se po kliknutí na Přihlásit dostal na fórum a pokud by i v něm šlo změnit heslo, tak bych to obstaralo všechny mé potřeby. Jak to vidíte vy?

1 Líbí se