Pojdme platit reviewerum za jejich praci !

To tam chces jako u toho mista cekat, az ti tu kes tam owner donese?? :D:D:D

"Koukej publikovat, když si tě platím!!"

Klidně bych zaplatil za publikaci mé cache, ale musle by to být poplatek nejspíš dobrovolný. Jinak by někteří ještě víc na Reviewera tlačili s publikací, diktovali si podmínky a nedej bože aby nebylo podle nich…

A myslím, že by se tím doba publikací jen prodloužila.

1. připsání peněz na účet cca do tří dnů
  2. Reviewer by musel kromě kontorly cache hlídat ještě účet a koukat zda ta čí ona cache je už "zaplacená"!

To by pro Reviewera bylo spíš za trest nemyslíte?

Hmm, zajímavé téma.
Dobrovolný příspěvek možná, proč ne. Ale 50 Kč měsíčně mi přijde opravdu příliš hodně!

Otázka je, jestli by jsme se nemohli stejně tak za chvíli zeptat na to, zda neplatit za to, když někdo někam umístil pěknou cache… :expressionless:

no jo, jenze ona je treti varianta - mit k dobru 50 a venovat se GC :smiley:

ja si skutecne myslim, ze placeni revieweru by jim nanejvys pridelalo problemy a rozsirilo mnozstvi nenavisti v emailech, ve kterych se s nimi lidi dohadujou (opravdu si asi nedovedete predstavit, co jsou lidi kvuli svym kesim schopny napsat a vyhrozovat), jeste o "si dostal prachy/si te platim, tak delej".

Jo a ještě byste mohli zpoplatnit navštívení každé keše :smiley: Kačeři jsou bohatí, tak proč ne :smiley:

Podobne vlakno, avsak mnohem serioznejsi, pred casem probehlo na americkem foru. Vyplunula z nej mimochodem velmi zajimava informace. V nejmenovanych statech bylo te "schvalovaci" prace tolik, ze uz nebylo mozne to dale delat na puvodni "dobrovolnicke" bazi, a firma GS musela za ucelem udrzeni situace a sveho zisku (nejem z PM, ale zisky plynou i z dalsich prodeju, jako jsou TB, GC, tricka, cepice, Garmin jim posila penize) sahnout ke "jmenovani" profesionalniho reviewera, ktery je placenym zamestnancem firmy GroundSpeak na plný uvazek. Dnes je jiz techto zamestnancu vice, osvedcilo se to, a jejich pocet neustale roste. Cili nasi klucí, kdyz si chvili pockaji, maji zadelano na dost zajimavej flek!

GEOkalendář 2010 www.geokalendar.dpnet.org

a časem to přepsat na: "… naopak dekuji vsem, kteri se kladne postavili k vyzve odmenit OWNERy, byt symbolicky, za jejich praci pro nas vsechny …"

Proti placení nejsem, ale jen dobrovolně. Tato "hra" mi přijde unikátní právě v tom, že to není na komerční bázi, ale na ochotě lidí. Pokud by to mělo být v podstatě placené, nevím, asi by mě to tak nebralo. Na svojí první cache nepracuji pro zisk či peníze, kvůli tomu si na ní fakt nedávám záležet, ale je v tom něco jiného.
Naopak reviewer má u mě obdiv, že to dělá zadarmo - sice si za to nic nekoupí, ale jistě to dělá pro svoje potěšení z toho, že působí potěšení někomu jinému.

Domluvit se a udělat dárkový koš, či "oslavu", něco jim darem poslat či jinak uctít jejich práci určitě ano, ale nuceně platit… asi néé…

Pazitka: Ano, a tak by to mělo být. Reviewry by měl platit Groundspeak ze svého nemalého zisku.

ano, delejte vsichni jeste vetsi hromady kesi, treba si toho za louzi vsimnou a budou GC profesionalove i u nas :smiley:

a napr minarjo by tak nemusel jit za mhd stavkovat :wink:

DMS retrivr na 900xxx ? Si delate humor ne :o ?
Prace reviewru si moc vazim (a rozhodne jim ji nezavidim), ale pokud to ma byt placeno, pak ze strany GS. Hru si vytvarime my, takze jak se bude platit ostatnim ? Pokud nektereho z reviewru znate, kupte jim pivo nekde na eventu a neprudte je, ze nemate kes schvalenou do 24 hodin. Radsi si zkontrolujte listing. To bude si myslim stacit.

Kdysi, když tu proběhlo vlákno o jmenování 2 nových reviewerů, kteří se rozhodli zůstat prozatím v anonymitě, tu někdo poznamenal: …ať si tu kupu práce hezky užijí a všeobecný vděk, úctu, či poplácání po rameni, ať v utajení nečekají.

Musím říct, že ten vděk, útu a to poplácání po rameni ani nečekáme, ale upřímně - byl jsem na mnoha eventech, kterých se účastnili i neanonymní TTR a BR a hádejte co - žádný vděk, úcta ani poplcání po rameni se rovněž nekonalo :smiley:
Takže - nečekáme od vás ani vděk, ani úctu, ani poplácání po rameni, natož peníze. Proč to tedy vlastně děláme? Zkuste na to přijít :wink:

No když čtu tohle téma, tak jsem dostal jeden nápad a zkusím jej zrealizovat počátkem přištího roku, ale je to na domluvě ve všemi CZ reviewery, zda do toho půjdou… Mám to štěstí (nebo smůlu? B)) že všechny 4 znám a pokud platí, že proběhne koncem roku odtajnění, tak by nic nebránilo udělání eventu, kde by byli všici přítomni… pak stačí nosit patřičné panáky (třeba zelené, že Bohemiane) případně dávat penízky do klobouku…

Tak posilam aspon toto virtualni poplacani po hrbu - a diky.
Delam neco vzdalene podobneho a tak vim, jak je to nevdecne …

Nepleťte sem záležitost s ownery. To je něco jiného. Když já založím, má z toho užitek někdo jiný a za chvíli založí někdo jiný a užitek z toho mám já. To je opravdu kačeři sobě a nevidím důvod, proč někomu za něco platit.
Co ale mají revieweři z toho, že schvalují kešky a řeší debilní emaily? Vůbec nic. btw: stále věřím, že neprodávají finálky mysterek a neschvalují si vlastní nelegální kešky :wink:
Upřímně řečeno, nedokážu si představit, že bych dělal reviewerskou práci, protože na to nemám čas a reviewři si ten čas musí najít na úkor něčeho jiného. Nelíbí se mi, že na takto důležitou funkci v podstatě doplácí (jo, jistě, vybrali si to sami, ale to na věci nic nemění) a DOBROVOLNÝMI (kdo sem furt tahá tu komercializaci?) příspěvky by se mohlo kompenzovat tak, aby to bylo aspoň šulnul.

DLR: Kluci, přijmete jednorázovou odměnu? Děleno pěti to nebude nic moc, ale když mně pošleš číslo účtu, něco pošlu. Vážně.

co si představuješ pod pojmem "vůbec nic" ?

A můj vděk a úctu revieweři mají, a tímto jim děkuji. A poplácání po rameni by byla pro mě čest. A tím víc si jich vážím, že to dělají zdarma - to neskonale obdivuji. Pro mě je v dnešní době každý, kdo dělá něco zdarma a jen v podstatě pro potěšení ostatních, velký charakter. Pokud by to dělal za peníze - ano, proč ne, děkoval bych též, ale už by to pro mě byl jen "normální obyčejný" člověk (nemyslím tím nic špatného, jen to, že je pro mě teď něco víc).

[center]Přátelé děkuji.[/center]

Ne, nedostal jsem žádný finanční dar. A upřímně řečeno - nechci jej od Vás a nejsem si jist, jestli ho vůbec chci.

Když jsem dostal tuto novou „práci“ na plný úvazek, tak pro mě začal nový GC svět. Více práce a méně zábavy. A když se nedej bože něco pose*e, tak jsem jako první na ráně a je jedno kdo je viníkem. A těch „pár“ lidí co ví, kdo jsem tak si jsou moc dobře vědomi toho, že se pro mě GC svět změnil.

Všichni už víte, že z toho RW nemají nic a při přebírání této funkce mi bylo řečeno: Raduj se z blbostí, to je to jediné co z toho budeš mít. A tak se raduji z občasných mailů s poděkováním. Raduji se z pozvání na pivo. Raduji se z pozvání na event. A nejvíc se raduji z hezkých cache, které jsem schválil. Když pak mám možnost si na některou z nich zajet, tak mi to udělá největší radost. Těch keší, které mi zůstanou v paměti je skutečně málo, což se nedá divit při tom tempu schvalování, ale některé jsou opravdu nezapomenutelné.

Mno a kdybych za to dostával peníze? Bylo by to hezké, ale ne reálné. Teď když potřebuji někomu „vynadat“ tak vím, že to dělám s čistou hlavou. Jakékoliv příspěvky jsou nemožné, ať jsou myšleny se sebe čistším úmyslem.

A za co vlastně děkuji? Děkuji za to, že se i přes příval nových lidí najdou pořád slušní lidé, kteří dokážou ocenit cizí práci. Dávám Vám palec nahoru.

Bohemian reviewer

P.S.: zelenou nepiju!!!
P.P.S.: odtajnění RW na konci roku? To jsem nikdy neřekl.
P.P.P.S.: děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. Jdu odpočívat.

pockej, ja myslim, ze v tvem pripade to stejne vi cela republika :wink:

Jo to uz taky vsichni vime, ze nepijes zelenou!

Kdyz ctu tuhle debatu, tak si uvedomuju, jak moc dulezita je prace schvalovacu pokladu. A pokud zaznel hlas, ze by bylo dobre jim zaplatit ci na ramena poklepat, tak si uvedomuju, ze jsem na jednom eventu dekoval minarjovi za skvelou a rychlou praci na schvaleni jednoho meho pokladu, dokonce jsem i filmem na DVD z hromadneho FTF odlovu zaplatil.

V kazdem pripade patri vsem ctyrem rewievrum muj velky dik a uznani za jejich praci ve svem volnem case :). A pokud nekdo z nich pije zelenou ci jiny destilat, at se na eventu prihlasi, ja mu to rad zaplatim :D.