Seš si jistej? Mám doma jednu takovou pěknou fotku z nejmenovaného letošního eventu, která by se dala vyložit tak, že ji piješ…
Krkovička a mirotiro: Zelenou piju jen ve stavu nejvyšší nouze, takže ji vlastně nepiju. Neboť nouze je velmi zřídka kdy. ![]()
Dain či Olík: mno hlavně že to neví moje rodičovstvo… místo toho, abych se věnoval něčemu rozumnějšímu, tak schvaluju, že někdo někde pohodil kus plastu.
Howgh… jdu se věnovat zas něčemu kloudnějšímu… takže za půl roku tady zas naschle. ![]()
A ještě jednou díky všem. ![]()
Pokud bude nejakej ucet, kam pujde DOBROVOLNE a nejlepe i ANONYMNE prispivat libovolnou castkou, jsem vsema deseti pro. Urcite nebudu mluvit jen za sebe, ze si prace RV velmi vazim a jsem si jistej, ze v jejich emailove schrance zdaleka nekonci jen podekovani. Pred par dny jsem si odlovil kes s poradovym cislem pultisic a mel jsem z toho takovou radost, ze bych ihned nejakou zlatkou prispel, vsak je to z velke casti i jejich vina, ze jsem bohatsi o nekolik set prekrasnych zazitku.
Pokud bude nekdy v budoucnu POVINNOST platit za tuto zabavu, nebudu vahat ani chvili a s diky se s vami rozloucim.
Ve svem volnem case delam i veci pro druhe a zadarmo a hlavne moc rad a nejsem si jisty, jestli bych je delal i za penize. Jak uz v tomto vlakne nekdo velmi pekne popsal, tak bych si sam sebe potom nemohl ani vazit.
Naskakuje mi hodne hrbolata husi kuze, kdyz neco musim nebo se mi nekdo nedej boze snazi neco narizovat.
Tak asi nejak tak.
Jezdi na eventy s Poníkem, poznáš jiný svět =)
Odpověď na původní dotaz: je to hezké, ale na spoustě serverech dělají spousta lidí spoustu věcí zadarmo. Navíc myslím, že je více lidí, kteří by chtěli dělat to co dělají reviewři, a i zadarmo, prostě to pro někoho je určitě něco jako "čest" ![]()
Samozřejmě tímto jejich práci neshazuji, jsem za ní rád a mnohokrát děkuji.
Jinak řečeno, je spousta jiných věcí za co je třeba platit. Například radši budu platit PM za to, že mi nebudou na každých pěti cm2 vyskakovat reklamy (ty mi už lezou krkem).
Placeni ownerum jste zamkli, tak to napisu sem, dneska kdy se spoustu keseru honi jen za body, bych body za nalezené a schované sjednotil a za kazdou schovanou kesku bych dával bodu treba 10:) a owneri by tak meli aspon malou odmenu za svou praci
Proč to tu pořád točíte dokola? Pokud nějaký retrívr bude chtít přilepšení na služební volvo, aby mohl fyzicky objíždět keše, tak sem může dát číslo svého účtu. Nechte to na nich B)
Jinak retrívři, tímto vám vyslovuji dík, mám vás rád a děláte dobrou práci. DarkLorde, ale stejně by mně zajímaly tvé důvody, proč ses stal retrívrem. (Že by situace, když potkáš u kešky osamělou kačerku v nejlepších letech a jaký bude její úžas, když se představíš: Já jsem DarkLord! To by v tom byl čert, aby s tebou nešla aspoň na kafe :D)
BTW: u jedné keše mně nálezci většinou za nález platí. Někteří i v tvrdé měně. Závidíte, co? B)
RAvB: z tohoto důvodu jistě ne, to bych se nesnažil být anonymní :).
Ale třeba si tady na fóru dám časem inzerát:
Kačer na pozici reviewera hledá hodnou, milou cacherku… ![]()
No to uz chcete ty kotatka vrazdit i za body za zalozene kese??
o
:D:D
geodaxx: Ale nepomyslel si na nás na neplnoprávné? Dam svůj příklad:
Měsíčně dostanu 200 Z toho platím paušál 119 + sem tam přeplatky. Z toho semtam autobus sešity a někdy akci s kamarády. A ty bys mě hnal ještě abych platil 50 kč? (tím chci ukázat že by na to stejně všichni neměli:) )
geodaxx: nepovazuji se primo za socku a hluboko do kapsy taky dle meho nazoru nemam a dovolim si komentovat tve "zavery":
-
a neni to snad ciste jenom na nem, za co penize utrati? Keca snad nekdo tobe do toho, za co ty utracis? Jakou zabavu nebo piti volis? Nebo mas snad patent na to, jak kdo ma hospodarit se svymi financemi?
-
pokud nekam jdu a predem vim, do ceho a za jakych podminek do toho jdu, tak proc ne. Co se me tyce, mam i jine konicky, ktere mesicne sezerou desetinasobky onech 50 Kc a predstav si, ze u toho nereptam, prave proto, ze jsem se pro ne svobodne rozhodl.
-
nejak nevidim ono, za co platit. Myslim si, ze celkove je GC jiz i tak dost financne narocny (investice nejenom do GPS ,ale napriklad i do pohonnych hmot u vozidla nebo listky za dopravni prostredky a dalsi). Muzes mi vysvetlit, ZA CO presne by se melo platit?
-
opetovne se ptam, CO by se melo zpoplatnit konkretne?
-
osobne bych ho delat nechtel, ale verim, ze pro spoustu lidi je to cest a delaji to prave pro svou radost a radost jinych lidi. Taky se podobne realizuji jinde, taky z toho nic nemam a takove, s odpustenim hovadske, napady opravdu nemam, ze bych jeste zacal zdimat nesmyslne lidi.
Ja nechapu, jak nekdo svepravny a dospely muze mlademu nezletilci vycitat, ze by nedal 1/4 sveho mesicniho rozpoctu na GC. Cely predchozi prispevek mi prisel tak trosicku v "oranzovem" az "rudem" socansko-komunistickem podani. Takze jestli chces nekam posilat penize, posilej je horem dolem, ale nechej ostatni, at si se svymi prostredky nakladaji dle sveho.
Díky S474N že ses mě zastal
a ted k samé zprávě od geodaxx
Bod nula: To 200 moje kapesné není to jsem jen tak napsal mam ho o málo vetší. Ale nechtěl jsem davat moje kapesné na forum. Měl jsem to líp napsat:).
-
To že chodím chlastat se mě dotklo :).
-
Ano chodím hrát pinec ale to mam jako kroužek. takže se to platí za celý rok.
3)Jelikož já s geocachingem začal v 13 Tak by mě ty peníze odradili honem rychle. A i teď v 15 bych do toho nešel.
-
Ted bych si někde ty peníze na hru musel sehnat. Ale rychle by mě to (asi) přestalo bavit.
-
Já bych reviewera dělat nechtěl je to nevděčná práce. A jakmile se staneš reviewerem skončí tvůj geo život (už na lovení není tolik času).
A závěr: Jak už napsal S474N Takových 10% může tvořit naše skupina mladých. Kteří by prostě na to neměli a nebo měli ale neměli by na něco jiného. Jestli tys měl v 15 finance na ty věci které jsi psal tak jsi byl štastné dítě. Jinak mím názorem je geocaching svobodná hra u které by se měl každej bavit.
Nechci se tu nějak hádat ale na nápad platit mám jednoduchý nápad - udělejte dobrovolnou sbírku. Uvidíte, jak dopadne.
geodaxx: pokud ti to prijde palcive, zeptej se revieweru na cisla jejich uctu a posli jim penize. Urcite to uvitaji, kdyz misto reci pristoupis primo k cinum. Bohuzel tve vnimani tohoto tematu bylo "receno" ponekud zvlastne, rekneme sverazne a muzu ti sam za sebe rict, ze me osobne dost nadzvedlo.
Co se tyce bodu 5, klidne na nej reaguj, ja osobne s tim (a cimkoliv dalsim) problem nemam.
Zajmaví je že moje poslední editace příspěvku byla v 20:03 a ty to píšeš ve 20:06 A přitom tam nic takovího nemám:) Ale 10 sekund jsem to tam měl
Jen nechápu jaks mohl stihnout mezitím napsat citaci a zkopiravat to ![]()
geodaxx: nejsem si jist, zdali jsem off topic, zvlaste kdyz jsem pouze v bodech reagoval na tebou napsane. V tom pripade jsi OT i ty.
Prace revieweru si vazim, maji mou uctu (i kdyz obcas kroutim hlavou, co za cache jsou publikovane) ovsem pokud to chce nekdo delat pro penize, tak si nejsem jist, zdali je na dobre adrese. Tot muj nazor primo k tematu.
Tak si to tady čtu a dostávám dojmu, že pláčete na špatném hrobě. Pokud je mi známo, tak retrieveři jsou přímo podřízení samotnému velikému grundšpíku a v pravidlech nic o penězích není, zatím. Jinak si myslím, že by se spíš páni owneři měli více starat o stávající keše, než slepě zakládat další. Můžete kamenovat.
CykloDav napsal/a:
Tak si to tady čtu a dostávám dojmu, že pláčete na špatném hrobě. Pokud je mi známo, tak retrieveři jsou přímo podřízení samotnému velikému grundšpíku a v pravidlech nic o penězích není, zatím. Jinak si myslím, že by se spíš páni owneři měli více starat o stávající keše, než slepě zakládat další. Můžete kamenovat.
No prave, ze jsou podrizeni GS, resp. nejakym pravidlum, tak i ty places na spatnem hrobe. ;)![]()