Pojdme platit reviewerum za jejich praci !

Tak jsme si tu poplakali a muzeme to uzavrit :slight_smile:

Zřiďme účet pro reviewery a stanovme, že tam každý kačer, který odloví víc jak třeba 50 keší zaplatí třeba 100 až 500 Kč a to anonymně. Reviewři si peníze rozdělí.

A těm, kteří ještě nezaplatili, nechť upozornění na vhodnodt zaplatit vyskakuje na geocaching.cz a třeba i v geogetu a gsaku. Každý ať se pak zachová dle svého svědomí.

A proc to takhle hrotit? Ma to nejaky racionalni duvod? Pokud bude zalozen ucet, tak muze kazdy o sve vuli poslat co chce, nez delat podobne harakiri. Navic by se tedy nemelo zapominat na zakony a zdaneni takovych prijmu!

jo, bude se platit anonymně a těm co nezaplatili se bude zobrazovat upozornění :slight_smile: Prosimtě, už si přestaň vymýšlet vlastní pravidla, začínáš se do toho zamotávat. Navíc nechápu, proč do vztahu mezi groundspeakem a RW, kdy RW věděli do čeho jdou, pleteš svědomí nálezců.

stanoviska reviewerů k placení, kterých jsem si ve vlákně všiml jsou spíš negativní, žádného souhlasu jsem si nevšiml. Takže rozvíjení dalších teorií na toto téma postrádá smysl a navíc už se to opakuje nebo přechází do OT, takže navrhuji autorovi vlákna zámek.

Hele Pepo, na druhou stranu diky tomuto tematu aspon clovek muze ziskat hodnoceni "kacer teoretik" nebo "kacer plkac" :):):slight_smile:

Navrhuju korunu za odlovenej bod a aspon pade az kilo za review a publikaci (mozna odstupnovat podle toho, kolik s tim ma reviewer prace). A pomuze to i kvalite nove zakladanych caches…

geodaxx: dekuji za primy dotaz a nabizim stejne primou odpoved - NE, ja bych neprispel. Rozhodne ne ve stylu, ted tu mame ucet a vsichni povinne prispejeme. Reknu ti otevrene, ze radeji to pujdu prozrat.

Nemuzes se ubranit myslence? Psychologie toto zna pod pojmem "projekce". To znamena, ze projektujes svoje chovani do jineho jedince. Kdo me zna osobne, ten moc dobre vi, ze nikomu nic nezavidim, naopak dovedu u jinych ocenit jejich uspech.

Kdyby, kdyby…kdyby byly v (x) ryby, tak by nebyly v rybnice.

Nestaram se o danovou cistotu, pouze upozornuji na tento problem. Pred nekolika lety jsem resil neco podobneho v ramci financnich daru a muselo se to vyresit pres obcanske sdruzeni, aby to bylo opravdu koser. Byla to pouze dobre minena poznamka, aby se potom nekdo nedivil, kdyby mu nekdo z financaku nebo SKPV zaklepal na dvere.

Osobne nejak nechapu, proc se tu tak doslova bijes do krve za reviewery. Mas na tom nejaky osobni zajem? Nebo na tom ma zajem nekdo tobe blizky? Pripadne se chces ukazat a byt taky reviewerem a pripravujes si pro to "pudu", aby to zaroven i neco hodilo? A co na to Jan Tleskac?

BTW jenom pro poradek, aktualne mam odloveno nikoliv 600, nybrz 710 cachi.

Chlapci, debatujete pěkně, ale přeci jen mi to trochu připomíná Mnichov :wink:
Jako gesto to osobně shledávám velmi pěkným a všem, kteří napsali, že by dobrovolně přispěli, tímto děkuji :slight_smile:
Ale mnohem větší odměnou by pro nás bylo to, kdyby si všichni pořádně prostudovali pravidla, aby námi schvalované keše neměly žádné větší nedostatky a my s tím pak neměli tolik práce (to je ovšem míněno obecně, nemyslím tím konkrétně vás, ba naopak, u některých zde přítomných už ani skoro nemusím listing kontrolovat, protože vím, že bude v pořádku ;)), a abyste byli trochu trpělivější k nováčkům a naučili je to, co vy už víte, protože jinak to zase bude zdržovat jen nás a potažmo vás, protože tím se schvalovací proces zpomalí…
Jinak ale není pravda, že nás Groundspeak neodměňuje - naopak, svým milým dohledem a častými žádostmi nás zasypavá neustále, takže spokojenost :slight_smile:
No a pro ty, co by si snad přeci jen nedali poskytování nějakých peněžních darů rozmluvit, pošlete je na reviewerovský účet vedený u Coruscantské národní banky, č.ú. R2D2C3PO/DS :wink:

Odpoved na mou prvni otazku vychazi i z toho, proc ted nejsem PM. Nejak nepocituji potrebu toto mit a nevidim zadnou vyhodu mi z toho plynouci, tak proc bych platil, ze? Pokud by bylo i BM zpoplatneno, tak bych asi s nejvetsi pravdepodobnosti zaplati, ale urcite ne timto stylem, ze neco dame zadarmo a potom zmenime pravidla za chodu - takove veci nemam opravdu rad. Dle me ma byt GC o zabave, vetsina z nas do nej investuje dost penez neprimo (jak jsem psal drive - PHM, pristroje, svuj cas, aj.) a pokud by se meli nesmyslne platit kazde nalezy, tak ti garantuji, ze lidi budou hledat dal, jenom se nebudou logovat :slight_smile:

tak by se platilo za kazdy stazeny souradnice :wink: takze petikilo za kazdej PQ :smiley:

eda: no tak to jsem v pohode, aktualne mam v GeoGetu dobrych 16 tisic cachi. A verim, ze takovych lidi je vic, kteri to potom klidne daji volne k dispozici :wink:

Jo a vsechny caches se budou muset posunout aspon o 50m!

Otevrene si rekneme, ze jakekoliv placeni by bylo primou cestou do pekel a k zaniku. Navic neni problem zaplatit jeden nick, zautomatizovane stahnout vsechno co jde a potom to prepastovat jinde, ze jo. Nicmene bych navrhoval tuhle debatu ukoncit.

zadny ukoncovani, potrebuju tu ziskat titul c.t.

Pod tohle bych se podepsal, je to moc krásně napsané. Co si může reviewer přát více.

Nezamotávám se do toho. Bylo by to stejné jako s hodnocením keší. Je anonymní, ale gc.cz server si známku pamatuje, aby nikdo nemohl hodnotit vícekrát. Takže na gc.com by byla informace, kdo přispěl (nemuselo by tam být, kolik přispěl), ale nedalo by se to bez znalosti hesla uživatele zjistit (ani administrátoři by to jednoduše nedokázali).

Už jsem někam přispěl a trochu mě štve, že ten web stále říká: "přispějte". Byl bych rád, kdyby tato výzva zmizela pryč, přitom nechci, aby oni věděli, že jsem přispěl.

geodaxx: ano, prave proto, ze bych nemel zadny primy uzitek mi to prijde naprosto nesmyslne a nelogicke. Stejne jako zbytecne nedavam penize bance za sluzby, ktere nabizi, tak bych zbytecne neplatil nekoho, kdo ma svuj vztah "upraven" navic s treti stranou. Opetovne se dostavame do kolecka - chces-li poslat penize, posilej je, ale nepoucuj tady druhe o tom, jak je dobre "sponzorovat" jine. Verim, ze lide zde jsou svepravni a ze se umi sami rozhodnout, zdali je to "potrebne" ci nikoliv. Co se me tyce, tak ja mam v teto veci naprosto jasno, takze opravdu nemyslim, ale vim.

rodinka veverek: odstranit takove veci je dilem mziku, staci jedne klik napriklad v programu AdBlocker a zablokovat si cely DIV ci podobne, takze to v realu stejne nic neresi.

Myslim si, ze toto tema je presnym prikladem toho, ze nekteri misto aby geocaching delali, tak o nem akorat mluvi. At si to kazdy prebere jak chce… :).