Kde bereš ten optimismus?[:D]
[quote] les-coccinelles: Od rána mi GC.com servery hlásí: Geocaching.com is down for maintenance. Že by konečně nějaký upgrade? [/quote]
Spíš si někdo všiml že to zbuchlo a tak tam hodil aspoň tohle..
[quote]
les-coccinelles: Od rána mi GC.com servery hlásí: Geocaching.com is down for maintenance. Že by konečně nějaký upgrade?
[/quote]
Zajimavý
mně od rána od 6:45 GC.com jede bez problémů, na žádný výpadek jsem dosud nenarazil
Tak to mas asi stesti, nebo ti pridelili nejakou VIP linu... [:P]
Fakt by me zajimalo, jestli s tim hodlaj vubec nekdy neco udelat.
Jestli proběhl upgrade nevím, ale každopádně je výsledek stále tristní. Dnes večer jsem logoval pět keší třičtvrtě hodiny. Jasně, mohu logovat s pomocí GSAK, jenže když se ani ten nepřipojí na GC.com, tak je to celkem jedno, jakou metodu použiji. Tak jo, budeme to brát jako hru, budeme si říkat, že o nic nejde (a ono opravdu o nic nejde) a budeme veselí. Jenže když se mi například nepodaří odlogovat nějaký vyzvednutý TB, tak to moc nepotěší kolegy, kteří třeba na něj vyrazili a oni budou mrzutí, že ho v keši nenašli. A to nechci (aby byli kolegové mrzutí, že neloguji včas TB).
Rekl bych ze groundspeaku je to uplne jedno. Uz jenom to ze cela evropa musi sosat jejich stranky z USA (stat Washington) vypovida za vse.
Dalsi hrebicek do rakve groundspeaku. Sakra, pojdte konecne udelat nejakou poradnou alternativu!
shade-tree:
Dalsi hrebicek do rakve groundspeaku. Sakra, pojdte konecne udelat nejakou poradnou alternativu!
Jasne! Pojdme a spolecne se na ne vykasleme! Udelame si takovej malej ceskej "kesking" kterej bude jenom nas a jiste skvelej. Pro zacatek navrhuji spolecne hozeni nasich GPSek do Vltavy, protoze kdyz alternativu tak duslednou! Kdo zacne? [;)]
shade-tree:
Rekl bych ze groundspeaku je to uplne jedno. Uz jenom to ze cela evropa musi sosat jejich stranky z USA (stat Washington) vypovida za vse.
Osobně si myslí, že OC.cz je dost dobrá alternativa, její jediná nevýhoda tkví v nepopularitě mezi většinou komunity a z toho plynoucí nedostatek cachí. Což je škoda, protože když srovnám stránky GC.com a OC.cz, tak mám celkem jasno, které vychází líp po technickém zajištění i co do nabídnutých služeb (zdarma).
Ale tohle se tu už mnohokrát řešilo a já nechci přilívat olej do ohně dalšího flameware.
Nonevím, co se tady ve vláknu přesně probíralo, ale posledních několik dní je to fakt docela síla. Dostat z Ameriky nějaká data (listingy) nebo zalogovat nálezy keší, to je dnes docela problém. V neděli večer nebylo možno zalogovat vůbec (z domova), přes týden (v práci) to někdy jde a někdy (jako teď) skoro nedostanu listingy keší, včera to šlo, teď zase ne[:@] to je hrůza, že bych vraždil. Co se děje?
nerad používám silná slova, ale dnes je to opravdu na “fak of” ten, vy víte kdo…(big brother za velkou louží)
Nejsem odborník v tomto směru proto se ptám. Podobný problémy se stahováním mají i Amící žijící například o dvě ulice dál než je sídlo Groundspeaku se serverama, nebo to mají normálně rychlý a bez poruch? Zajímá mě to proto abych věděl jestli jsme opravdu ti jediní utiskovaní chudáčkové z Evropy respektive Česka a náš pláč je oprávněný. Navíc mi nějak nejde do hlavy proč by to dělali… Díky za odpověď. [;)]
Vzhledem k tomu, že jim to pořád timeoutuje při generování stránek a přístupu do databáze, tak nebude problém v drátech, ale spíš v hardwaru.
Tzn. amíkům to na 99.999 % jede stejně pomalu jako nám.
Mimon_team:
Vzhledem k tomu, že jim to pořád timeoutuje při generování stránek a přístupu do databáze, tak nebude problém v drátech, ale spíš v hardwaru.
Tzn. amíkům to na 99.999 % jede stejně pomalu jako nám.
Nevim. Rekl bych, ze to bude spis omezenou kapacitou. Chybou v hardwaru by neslo vysvetlit, ze to ve stejny okamzik nekomu jde a nekomu ne, coz se deje.
Po icq konverzaci s jedním US-geokolegou zjisteno, ze mají (Kalifornie) tytéž problémy... Je nás holt čím dál tím víc, keší taky a o víkendu všichni logují. Bodou muset hoši trochu to železo v Seattlu posílit.
Z americkych for se zda, ze s tim maj problemy i za morem a ze se s tim fakt snazej i neco delat… a taky snad, ze by brzy mohlo byt o neco lepe, viz tady: New DB Machine Expected Shortly, Another step forward.
Jojo tak to jsem chtěl vědět. Já jen kolik nás bude zakládat něco jinýho, nezávislýho na Groundspeaku… to nás teda bude fakt hodně. Jen aby nám to pak nezkolabovalo a Groundspeaku to nejelo jak po másle [:P][:D]
[quote] Broupal:
Osobně si myslí, že OC.cz je dost dobrá alternativa, její jediná nevýhoda tkví v nepopularitě mezi většinou komunity a z toho plynoucí nedostatek cachí. Což je škoda, protože když srovnám stránky GC.com a OC.cz, tak mám celkem jasno, které vychází líp po technickém zajištění i co do nabídnutých služeb (zdarma).
Ale tohle se tu už mnohokrát řešilo a já nechci přilívat olej do ohně dalšího flameware.
[/quote]
OC.cz JE spatna alternativa uz jenom protoze se prakticky nijak nikde nepropaguje (nemyslim tim komercni reklamu). Treba Firefox a jeho http://www.spreadfirefox.com/ je vyborna vymyslenost a vse to spociva jen v tom spravne motivovat uzivatele => a oni uz potrebnou reklamu udelaji sami.
Dalsi vada OC je v tom ze je az moc otevreny a prilis izolovany. Tvorit izolovany server jen pro CR nema vyznam, zvlaste kdyz se podivam na pocty groundspeakovych kesi vsude tady okolo (coz je ale podle meho nazoru jejich jedina opravdova vyhoda - pocet kesi, nasich kesi).
Rekl bych ale, ze zasadni problem neni v tom ze ma gc.com nejvic kesek, nejvic cacheru atp. Problem je ciste psychologicky - kdo by se vzdaval sveho uctu na gc.com a prechazel jinam kdyz je (relativne) spokojen, je na gc.com zvyklej, … ?
= problem je s odbouranim tohodle bloku.
Groundspeak (dal jenom GS) buduje neohrozitelny monopol. Muze si delat s databazi kesek co chce, jelikoz kazda keska ma od uzivatelu odsouhlasenou neferovou licenci, ktera dava na jednu stranu hodne prav GS, ale uz temer zadne prave majiteli kesky (napr treba jednou dojde k nazoru ze bude zpoplatnovat registraci $999 a nikdo tomu nemuze zabranit - zamerne prehnane pro ilustraci, … nebo se rozhodne ze povoli komercni kesky, cokoliv). Podle me by mel mit majitel kesky pravo rozhodovat o tom jak se bude server, kteremu sveri svoji kesku, vyvijet do budoucna.
A dalsi vec - pokud si nekdo stezuje na pomalost gc.com, vsadim svy boty ze je to jen vysledek jejich prisne licence => jen kvuli tomu zaniklo spousta webu ktery rozdelovali zatez gc.com (pro priklad uvedu minuly web gc.cz - mapa, gpx cele republiky atp.) a tak dnes, kazdemu kdo chce napr. trosku jiny format nez oni nabizeji, nezbyva nic jineho nez parsovat stranky gc.com, coz ve vysledku zatezuje jejich servery nekolikanasobne vice.
To jak se spousty lidi trapi s programy, ktery horko tezko parsuji informace z gc.com je taky pekny... pritom by stacilo opravdu malo a tyhle informace by mohly byt verejne pristupny bez barier (pro predstavu - problemy se seznamem cache, mapou atp na gc.cz) a lide, kteri predtim temer doslova "dolovaly" informace, by stravili cas radeji vylepsovanim funkci ci kodovanim nejakych smysluplnejsich programu.
na zaver uvedu par zasadnich nevyhod gc.com, ktere me osobne stvou nejvic >
- geocacheri nemaji absolutne zadny vliv na dalsi vyvoj geocachingu -
ten je plne v rukou groundspeaku a jejich financnim kalkulu (uvedomte si ze spousta veci neni zkratka jen protoze se to groundspeaku nevyplati delat, a jelikoz nema zadnou zasadni konkurenci tak mu to v klidnu projde…)
- nemuzu si nechat poslat (stahnout) gpx soubor cele ceske republiky aniz bych to musel nejak obchazet i kdyz jsem PM! (ano, vim ze jde vytvorit si nekolik PQ podle casu, ale to podle me neni a nema byt normalni reseni tohodle problemu). Platim si PM, tak PROC tedy nemuzu? Vim ze to technicky neni vubec zadnej problem.
- absolutne nepruhledne zverejnovani & zamitnuti kesek poskoky groundspeaku (osobne bych radsi na takovyhle pozicich videl radeji nejake casem proverene a respektovane cachery, ktere by vzesli z transparentniho hlasovani uzivatelu)
- ignoratsky pristup k cizim jazykum. proc nemuzu mit menu v cestine? to je to takovy problem kdyz tam chodi stovky geocacheru z cr?
BTW, rozhodne tu nechci budovat nejakej flamewar a ano, vim ze se to tu uz nekolikrat probiralo. ale mel jsem pocit ze bych mel neco rict - a ze je to i trosku k tematu.
shade-tree:
- absolutne nepruhledne zverejnovani & zamitnuti kesek poskoky groundspeaku (osobne bych radsi na takovyhle pozicich videl radeji nejake casem proverene a respektovane cachery, ktere by vzesli z transparentniho hlasovani uzivatelu)
Shade-tree: Nezlob se, ale v tvém příspěvku je tolik nesmyslů, že až nevím, jak na něj reagovat.
Podle me by mel mit majitel kesky pravo rozhodovat o tom jak se bude server, kteremu sveri svoji kesku, vyvijet do budoucna.
Podle mě to je naprostá pitomost. Jak si tuto revolucionářskou myšlenku představuješ v praxi? Že se sejdou desítky nebo snad stovky tisíc lidí, co založili keš a nařídí Groundspeaku, co a jak mají dělat? A jakým právem by měli rozhodovat o chodu soukromé firmy? Tím, že někam schovají nějakou plechovku? Vstupenka na zápas hokejové ligy stojí mnohem víc než tři dolary měsíčně za PM členství (které navíc mít nemusíš). A rozhoduješ přitom, jak se má liga dál vyvíjet?
Ignoratsky pristup k cizim jazykum. proc nemuzu mit menu v cestine? to je to takovy problem kdyz tam chodi stovky geocacheru z cr?
Je to problém. Čeština je pro provozovatele GC naprosto nevýznamná, je tady minimum lidí. A jinde zřejmě nemají s angličtinou problém.
Geocacheri nemaji absolutne zadny vliv na dalsi vyvoj geocachingu - ten je plne v rukou groundspeaku a jejich financnim kalkulu.
A prohnilý imperialismus pošlape ušlechtilou myšlenku. Kde prosím tě žiješ? Smiř se s tím, že Groundspeak včas uchopil zajímavý nápad, dopracoval ho a teď z toho právem profituje. Můžeš se zkusit svézt na stejném nápadu a založit podobný projekt, ale open-source, a třeba se ti to taky povede. Jak je ale vidět ne opencachingu a dalších alternativách, asi to nebude taková sranda. Anebo přijď s něčím novým a slibuji, že potom budu vždy stát za tebou a hájit tvá vlastnická práva.
Absolutne nepruhledne zverejnovani & zamitnuti kesek poskoky groundspeaku
Syntax error, tohle je úplně mimo mé chápání
Nemuzu si nechat poslat (stahnout) gpx soubor cele ceske republiky aniz bych to musel nejak obchazet
Já důvodům rozumím. Kdyby počet položek v PQ nebylo omezen, tak bych si dvakrát denně stahoval kompletní databázi a na produktu Groundspeaku si postavil živnost. Nedivím se, že stanovili taková pravidla.
Pomalost serveru GC.com mě také samozřejmě štve. I když si dokážu představit, že pokud mají třeba špatně navrhnutou databázi, která nepočítala s tak silným rozvojem geocachingu, náprava není otázkou dnů a nepomůže tady ani silnější železo.
Opravdu ale nesnáším anarchisticko komunistické kecy o svobodě společnosti a právu ovlivňovat soukromé vlastnictví.
Rekl bych ale, ze zasadni problem neni v tom ze ma gc.com nejvic kesek, nejvic cacheru atp. Problem je ciste psychologicky - kdo by se vzdaval sveho uctu na gc.com a prechazel jinam kdyz je (relativne) spokojen, je na gc.com zvyklej, … ?
= problem je s odbouranim tohodle bloku.
Jsou státy, kde tohle neplatí a všechno je pak špatně. Podívej se kolik keší je založeno třeba na Ukrajině nebo v Rusku. Anebo ať nechodím tak daleko koukni se na Maďarsko. U posledně jmenovaných hlavně na stáří keší od založení. Všechny tyto země šly do vlastních národních komunit. Pokud jako cizinec pak jedu do takové zamě na dovolenou a chci si něco odlovit tak končím … no víš kde. Právěže se mi na gc.com líbí jeho územní rozsah - když bych letěl třeba do Iráku, tak z něj zjistím i tamní kešky - to mi oc.cz nenabídne. Hezky to mají uděláno Rakušáci (www.geocache.at), kde se jim povedlo spojit tři systémy keší dohormady (gc.com, opencaching.de a navicache.de) pod jeden server a je tam naprosto běžné zveřejnit svou keš na více serverech najednou. A každej tak je zdýá se spokojený. Tohle by se mi líbilo od těchto národních serverů.
geocacheri nemaji absolutne zadny vliv na dalsi vyvoj geocachingu - ten je plne v rukou groundspeaku a jejich financnim kalkulu (uvedomte si ze spousta veci neni zkratka jen protoze se to groundspeaku nevyplati delat, a jelikoz nema zadnou zasadni konkurenci tak mu to v klidnu projde…)
A jaký vliv máš jako pravidelný a (platící !!) uživatel třeba na vývoj Windows ?? Nejsou ty taky plně v rukách Mico$oftu?
absolutne nepruhledne zverejnovani & zamitnuti kesek poskoky groundspeaku (osobne bych radsi na takovyhle pozicich videl radeji nejake casem proverene a respektovane cachery, ktere by vzesli z transparentniho hlasovani uzivatelu)
Myslím, že pravidla jsou daná a speciálně u nás není na co si stěžovat. Alespoň co jsem měl možnost sledovat, tak naši revieweři jsou hodně na výši a dá se s nima při troše dobré vůle dohodnout. A pochopím, že půjdou proti tomu kdo se snaží je nějak “obechcat”. Výběr českého reviewera byla záležitost
tehdejší české komuity, ne Groundspeaku…
ignoratsky pristup k cizim jazykum. proc nemuzu mit menu v cestine? to je to takovy problem kdyz tam chodi stovky geocacheru z cr?
Kdysi jsem viděl takový hezký humorný článek o tom co si myslí CIA o Česku: “Jde o významného člena mezinárodních společenství, avšak zase ne tak významného jak si o sobě myslí.”
A pokud by se nakrásně GS rozhodl udělat jazykové verze serveru,
tak předpokládám že jsme v pořadí prioritních jazyků tak na 48. místě.