Ne, to prirovnani neni spravne. Kdyby groundspeak kesky zakladal sam a nam umoznoval je navstevovat, potom by se to dalo srovnavat s hokejovou ligou.
Jak přes PQ stáhneš kompletní databázi světových keší? Vždyť máš nárok
na pět dotazů denně po pěti stech položkách. Za den už pomalu nestáhneš
ani celé Česko. A to je právě cíl Groundspeaku: nastavit takové
podmínky, aby se do nich vešlo běžné použití a aby zkomplikoval
hromadné stahování.
Pres PQ to jde taky kdyz mas dostatek casu :) Ale jsou jine moznosti - napr. parsovani samotnych stranek. Za deset dni muzes mit celou databazi kesek doma, pokud vis jak (a ani nemusis byt ani PM).
Proc je spatne hromadne stahovani? Proc ti prijde tak nebezpecne, nebo proc myslis ze je nebezpecny pro Groundspeak?
A dozvedel by ses to i kdyby jsi nesledoval (a mohl na to mit nejaky
vliv!) geocaching.cz ?? (mimochodem - TEN geocaching.cz, kteremu
groundspeak zakazal nedavno mapu a seznam cache). Me to prijde
postaveny na hlavu, vam asi ne, kazdy muzeme mit nazor jaky chceme.
[/quote]
Ac zcela nesouhlasim s formou a volenymi slovy mnou citovane casti tveho prispevku, nepsal jsem to jako vytku, ale spis jako ilustraci, ze hlasovani o vyberu reviewera probehlo. Bez komentare proto, aby si o tom udelal kazdy svuj obrazek a taky protoze me uz podobne debaty moc nebavi. Zvlast ty antiGroundpeak,openvselicos kontra antiantiGroundspeak,antiopen vselicos. Kazdy ma vlastni vicemene extremni nazor a moc nechce poslouchat nazory ostatnich. I kdyz obcas se tomu zvlast diky formulacim a prezentacim nazoru zpravidla antiG,open geocacheru ani nedivim. No a taky jsem svuj nazor na tohle tema psal uz mockrat a nechce se mi ho opakovat. (A rozhodne to neni nazor typu Groundspeak je naprosto bezchybny nebo s Groundspeakem na vecne casy za vsech okolnosti)
btw. Forum tenkrat sledovala totalni vetsina lidi, co se k tomu mohli vyjadrit... aspon, co se ceske komunity tyce.
by me zajimalo, co tak oskliveho hag provedl shade-tree [:)]
pro shade-tree: 3000ceskych kesi = 20 000Kc, cely svet = 2 500 000Kc . jak si predstavujes nekomercni 24hodinovou spravu celosvetove databaze teda nevim. a ze je potreba, kdyz k tehle flame vede nemoznost pripojit se po dobu 3hodin (no a jeste extremnejsi - ze to jede pomalu). /btw: aby nebyla mylka - me to padani desne stve a rekl bych ze chlapci podcenili geometricky rozvoj GC. ale abych si kvuli tomu myslel, ze vse vyresi open projekty, ktere zatim bezi lokalne pro tech nekolik stovek kesi bez problemu a bez financi, to tedy ne/
no proste shrnu svuj nazor: sezen par milionu, zarid celosvetovy system, a ja se pak svobodne rozhodnu, jaky se mi libi vic. a s tema par megama minusu na triku, starostma nad hlavu apod to klidne provozuj nekomercne.
Já si na rychlost GC.com nemůžu stěžovat. Pouze v noci (když se asi probudí americký kontinent) je to bída. Rychlost v pohodě, akorát sem tam totální výpadek, ale taky ne tak často.