dekuji za opravu ceho ty si nevsimnes ![]()
Jak jsem jiz rekl, neslo tu o ‘vsimnuti si’ jednoho pripadu. Bylo jich mnohem vic, a zdaleka nejen v tvem prispevku (a nijak adresne jsem to ani nemyslel). :]
Mluvíš (resp. píšeš) mi z duše. I když nejsem odborník na jazyk, tak gramatika mi u žádného jazyka nedělala větší problémy a když čtu a narazím na nějakou hrubku, tak je mi to vždy nepříjemné (ano, mně se taky občas nějaká podaří). Akorát se mi to nikdy nechce rozmazávat.
Uznávám, že diskuzní fórum je od toho, aby se diskutovalo a ne provádělo gramatické cvičení, ale i tak je to jakási vizitka, že. Mimochodem - jsem mile překvapen úrovní jazyka neší geokomunity (i když se najdou výjimky), když to porovnám s tím, co se objevuje např. ve fórech jiných zájmových skupin.
Co vole ? Jakýpak copak ? ;-)))
Já si zase všiml, že píšeš bez interpunkce. S tím se ale asi “holt” nedá nic dělat, že?
PS: Hlavně že si rozumíme. Čeština se vyvíjí a nevím jestli bys (nebo “by jsi”?) našel ve spisovném slovníku třeba slovo “kešer”…
ono to nepsani hacek a carku
ma jeden prosty duvod, i v dnesni dobe ne vsechno na cem si lidi ctou fora umi hacky/carky bez problemu zobrazovat.
Mel jsem uz skoro ‘na jazyku’ (na prstech? klavesnici?) zase povidani na nekolik odstavcu, ale psat to nebudu. Nema to smysl, tohle OT okenko uz se stejne natahlo az moc. Tak si jen dovolim podotknout, ze interpunkci pouzivam. To, co nepouzivam, jsou diakriticka znamenka. Ta az na vyjimky nemaji vliv na vyznam napsaneho - narozdil od zamenovani slov, pouzivani slov v nepatricnych vyznamech, ale treba i spatne pouzite interpunkce…
Davno se radeji nepozastavuji nad formou, to bych se musel zblaznit. (Jinymi slovy - nepozastavuji se nad hrubkami typu i/y).
Abych to zakoncil nejak zvesela: ano, myslim, ze se da souhlasit s tim, ze uroven jazykoveho projevu na techto forech je o neco vyssi nez na mnoha jinych. Jen aby to tak i zustalo. Abychom si i nadale rozumeli.
— End of ‘OT - Jazykove okenko’. —
pouzitu vec ma zmysel kupit, pokial je v dobrom stave a zlate pravidlo je 40% ceny noveho zariadenia.faktory su zaruka (prip. spolahlivost konkretneho kusu, ak je po zaruke), istota legalneho povodu, stav, moralna zastaralost atd.
pokial sa pamatam, Legendy sa predavali lacno aj bez kola, Geka v Globuse tiez velmi lacno.
co sa tyka konkretne Legenda, je sice super, ale je uz 2 (slovom dve) generacie stary. po nom predsa prisli 60 a az po nich Xkove verzie.
no ale inac, niekto ponukol cenu, ak to nechceme, dajme mu pokoj. inac clovek, co navrhol ovela mensiu, sa sice zachoval zabavne, ale to je princip dohodovania ceny. mozno by to mohol robit off-line, pokial to chce naozaj kupit.
Nějaký CD s mapou bych k tomu i sehnal, držák na kolo ne. Speciální cenu ti můžu udělat tak 2999,-, ale bez baterek a kabelu … no při rychlém jednání tam ty baterky nechám - a nabitý!
I když jsem původně toto vlákno zakládal s úmyslem prodat GPS, tak proti jazykovému koutku nic nenamítám.
hmmm, jestli ale náhodou třeba anténa Geka neni pro ten SiRF Star III slabá…nevšiml sis, že to třeba ani nedali do eTrex řady Cx ???
To byl příklad. Do Legenda (nebo Visty) by to už klidně dát mohli, když vidím, do čeho všeho to už inegrujou. Podle mě to schválně nechávají do CSx, aby si CSx koupili i lidi, kteří by za jiných okolností koupili něco levnějšího. Na to jedinej lék - konkurence. A ta bohužel nikde v dohledu není :o/
Nehledě k tomu, že moje GPSka do CompactFlash slotu je velká jak zhruba půl Geka.
Nechci ti brat iluze ale uvidime jestli ja driv koupim za 1800,- nebo ty prodas za 2999,-
Da se v obchode koupit za 17.900 CZK vcetne TopoCzech v1 a drzaku na kolo - jde o oficialni CZ verzi zadny US pasung
OK, asi takhle - než to prodat pod moji minimální cenu, které tvá nabídka nedosahuje, tak si to radši nechám nebo to časem někomu příležitostně dám jako dárek. Nespěchám na to, nepotřebuju prodat za každou cenu.
Jo tak k takovému názoru jsem také dospěl, něž prodat Legenda za 1,5k, tak to ho radši němkomu věnuji.
[completion]
Zatím si ho ale ponechávám v záloze…
Diky Tatuldo 15.ledna mam narozky …
:-))) postav se do fronty. A jaký bude vízo? Rošťákům dárky nedávám.
To si nemyslim. Mam mj. i bluetoothovou SiRF III GPSku, ktera zadnou viditelnou antenu rozmeru te 60tkove nema. Ma mrnavou na plosnaku a cela krabicka je asi polovicni proti Geku …
Podívejte se na ebay, kolik tam stojí tytéž přístroje - vyplatí se takhle nakupovat.
Viz například toto.