prosba

mohl by mi někdo poslat na email [email protected] soubor GPX s několika body, min. 2 až 10 různých libovolných bodů (možno i tradiční..multi) ve formátu tak jak posílá Groundspeak  členům Premium Member . Chci se podívat jaké údaje v tom souboru vlastně jsou  Předem Děkuji za ochotu…

Taxe koukni do pošty, máš tam něco na bádání [:)]

Standa

Tak jsem ti neco poslal.

Mohl bych se také přidat, moc děkuji. Na [email protected]

Taxe koukni do pošty, máš tam na bádání totéž, jako přechozí "prosebník"  Smile

Standa

Ahoj, mohu se taky přidat a poprosit o ukázkový soubor? Díky všem.

A nebylo by možné takový ukázkový soubor tady vystavit. To bude zajímat určitě více lidiček.

Dík. Gerd

Ano, i mne by to zajimalo. Kdyby bylo nekde ke stazeni ukazkove GPXko jen s nejakymi tremi nahodne vybranymi cachemi, tak by to GroundSpeak nemelo urazet, ostatne, byla by to vlastne reklama na Premium-membery.

Nehodil by nekdo neco takoveho treba na wiki?

Porid si pM a mas to… muzes si nagenerovat tolik PQ, kolik budes chtit…

[quote] seedcorp: Porid si pM a mas to.... muzes si nagenerovat tolik PQ, kolik budes chtit... [/quote]

Promin, ale nemuzu s tebou souhlasit, je fajn vedet co clovek dostane predem. Jinak kdys si stahnete GSAK a nainstalujete tak soucasti instalace je GPX ukazkovy soubor

I me by toto zajimalo. Diky vsem.

Už to tady bylo několikrát probíráno - v žádném případě to není možné, bylo by to porušení smluvních podmínek. Ono i to poslání gpxka mejlem je porušení podmínek, ale prakticky to není zjistitelné...

Pokud vás zajímá, co tam je, tak vězte, že úplně všechno, co je uvedeno v listingu (kromě obrázků) včetně ownera, data založení, hintu atd. Taky je tam posledních 5 logů.

Ty casto kupujes zajice v pytli, vid? Promin, ale prijde mi naprosto prirozene, ze kdyz chci nekomu prodat nejakou sluzbu, tak musim tu sluzbu zakaznikovi nejdrive prezentovat. Musim mu ukazat, co za ty jeho penize ziska. Nevim, proc ti to pripada divne...

poruseni smluvnich podminek? Pardon, pak at si ale Groundspeak nestezuje, ze ma malo premium memberu, kdyz ani neni schopen propagovat to, co premium member ziska!

Krom toho, kdyz nekdo chce ukazku, tak jde o ukazku, ukazka muze prece obsahovat nejaka umela data. souradnice mohou byt vycucane z prstu, nazev kese muze byt 'blabla', atd.

Je uzasne, kolik lidi se tady venuje vymysleni "proc neco nejde", misto toho aby premysleli "jak to udelat, aby to slo".

Ty jsi úplně mimo...

Zajíce v pytli nekupuješ, protože si můžeš zaplatit za měsíční PM členství 3 USD a vše si vyzkoušet až do sytosti. Vzhledem k tomu, co tě stojí ostatní náklady na geocaching jsou ty 3 USD sranda...

Už jsi viděl, že by si Groundspeak stěžoval na nedostatek PM? Problémy jsou spíš opačné, servery generující pocket query jsou přetížené.

"Je uzasne, kolik lidi se tady venuje vymysleni "proc neco nejde", misto toho aby premysleli "jak to udelat, aby to slo"." Já to přeložím a odpovím, jo? Ti lidi se tady snaží respektovat podmínky stanovené Grounspeakem a prostě česky s tím nevyjebávat. Pokud aspoň koutkem oka sleduješ, co se dělo a děje kolem cachemapy, tak si uvědom, že to je velice podobná situace a není vůbec jednoduché to vyřešit tak, aby to bylo v souladu s podmínkami Groundspeaku.

A už přestaňte vymýšlet co a jak by šlo a nešlo, protože to tu bylo mockrát (včetně ukázkového GPXka) a prostě to řešení nemá. Jediná možnost je, že ti někdo pošle vzorek mailem - čím samozřejmě porušuje pravidla GS, takže pokud je někdo hustej, tak ať se nediví, že se na něj všichni vykašlou (neber si to až tak osobně).

Ale no tak. Vzdyt jde prece o jediny vzorek obsahujuci nekolik cachi....  Spis jde o specifikaci formatu nez snahu ziskat zadarmo neco, za co se plati, jestli to dobre chapu. To by snad ani zadnym pravidlum nemuselo vadit ne? A kupovat si kvuli takove informaci mesicni clenstvi je opravdu zbytecne.

edit: Taky se celkem divim, ze Groundspeak nejakou drobnou ukazku, jak to vypada, nezverejni sam. 

No já neříkám, že se s politikou Groundspeaku ztotožňuju, Já bych taky dal k dospozici nějaký vzorek.

Ale když mám jinej názor, tak to neznamená, že mám právo se podle něho chovat, ne?

Geocaching funguje díky Groundspeaku, kterej není charitativní organizace a gc.com nefunguje sám bez ničeho, je k tomu potřeba technické a personální zázemí. A k tomu jsou potřeba peníze. Jistě, jde tu i o zisk. I tak mají neplatící geocacheři možnost být plnohodnotnými geocachery se vším všudy, akorát je to stojí víc práce.

Co se vám na tom nelíbí? Podle mě je to supr. Všichni mají (skoro) všechno, platící mají víc pohodlí, navíc cena za PM není nijak nesmyslně vysoká.

Takže respektujme, jak to funguje a jak to Groundspeak má vymyšlený. Pokud se to někomu nelíbí, tak ať si zkusí vymyslet a prosadit lepší systém.

Mimochodem - všimli jste si, že nejvíc si stěžují ti, co nic neplatí? [;)]

[quote] abakus: Co se vám na tom nelíbí? Podle mě je to supr. Všichni mají (skoro) všechno, platící mají víc pohodlí, navíc cena za PM není nijak nesmyslně vysoká. [/quote]

Mne se to libi a velice, ale o tom tu rec nebyla. Rec byla o porusovani licencnich podminek. Ted kdyz jsem si je precetl, musim uznat, ze jsou fakt velice striktni, ale holt to tak uz je. Na wiki bych ta data v zadnem pripade nedaval ani jako vzorek s obsahem "blabla".

Pokud je demo soubor soucasti GSAKu, jak tu nekdo psal, zkusil bych to tam...

[quote] abakus: Mimochodem - všimli jste si, že nejvíc si stěžují ti, co nic neplatí? Wink [/quote]

Radeji bez komentare... 

Pokud je někdo zvědavý jen na obsah souboru, tak něco málo lze vyčíst tady

http://www.topografix.com/GPX/1/0 (popis gpx, gpx z gc.com myslím obsahuje jen něco)

http://www.groundspeak.com/cache/1/0/cache.xsd (formální popis rozšíření gpx o info o keškách s pár komentářema)

vzorek s "blabla" by imho ničemu nevadil. gpx není formát groundspeaku, pouze ho v rámci možností xml o něco málo rozšířil. Je jen otázka jestli je vlastní popis struktury nějak chráněný.

Jestli jsem spravne pochopil v rychlosti prectenou licenci, tak bohuzel je.

Licensee shall not reverse engineer, decompile, or disassemble the GROUNDSPEAK-compatible data format(s) in an attempt to duplicate the proprietary and copyright-protected GROUNDSPEAK data model(s) and/or export format(s).