Reklama v listingu

Mozná je to uz delsi dobu, ale ja jsem si toho vsimnul az dnes. V kazdem listingu je pridana reklama z Googlu. Co vy na to? Nedavno se tu probiralo, ze prijmy Groundspeaku jsou z PM a trackables, myslite, ze ted bude PM nebo trackovaci cislo levnejsi? Nebo ze by byla za chvili dalsi vyhoda PM "stranky bez zaplavy reklam"...

Geocaching a dalsi hry jsou jen a jen velmi dobre marketingove zvladnuty obdchod firmy Groundspek. Neocevam vsak nejakou zmenu cen. Na takove zmeny jsou zakaznici citlivi. Spise se dockame dalsich "zajimavych" nabidek, sluzeb, programu, pluginu apod. bud primo od zminene firmy, nebo od jine firmy odvadejici teto licencni poplatky.

Citat: "Kazda zmena je obchodni prilezitost!" Viktor Kozeny

Hmm to jsou věci. Jsem zvědavej, jestli časem přihodí taky pár dementně blikajících reklam ve flashi. [N][N] 

edit: Aspoň, že se toho jde zbavit pomocí firewallu.. 

Nejdříve jsem nevěděl o čem mluvíte, ale pak jsem se přihlásil jako basic member, a už jsem věděl.

Tzn. u PM se to neobjevuje.

[quote] PLAJ family: Nejdříve jsem nevěděl o čem mluvíte, ale pak jsem se přihlásil jako basic member, a už jsem věděl.Tzn. u PM se to neobjevuje. [/quote]

No jo no. Docela by mě zajímalo, jestli fakt mají po upgradu nouzi o peníze, nebo jestli chtějí jenom víc. Bohužel spíš věřím tomu druhému. V podstatě všechny poslední úpravy jsou z části dost zaměřené proti basic memberům. [:(].

No fakt, ako PM v listingu google nemam a po odhlaseni sa tam objavi. Ale aspon ze nieje moc rusiva, flashova animacia by to uplne zabila.

Je to hrůza [:(]. Poslední dobou stále musím upravovat listingy u svých cache, abych je alespoň opticky oddělil od toho zbytečně přidaného balastu.  Kdy již těm změnám bude asi konec?

Nevím proč tak nadáváte ? Na to že nic neplatíte a přitom se královsky bavíte je ten prťavý banner naprosto přehlédnutelný, ne ? Beru to jen z pohledu poměru výkon/cena, takže prosím žádný flame ohledně placení/neplacení nebo méněcenných/vícecenných kešerů.

Uplne suhlasim. Vzhladom k tomu ze groundspeak musi platit slusne ciastky za pripojenie, musi hodne investovat aj do zeleza, myslim ze ani udrzba databaze sa nevykonava sama bez zasahu ludi (ktorych treba platit, kedze nepredpokldam ze by vsetko robili nadsenci po pracovnej dobe na ukor svojho volneho casu), treba riesit problemy ktore vzniknu pocas chodu serveru, niekto musi programovat nove ficury serveru, optimalizovat vykon a hromadu dalsich veci ktore si ani nechcem predstavit. Preto myslim ze je spravne vyjadrit podporu serveru (server udrzuju pri zivote hlavne financie, pochvalne mejly sice potesia, ale neskratia cas medzi request-responce) ktory nam zabezpecuje zabavu, umoznuje nam spoznavat fajn ludi a vodi nas na zaujimave miesta. Len by som poznamenal ze ocakavat od GC.COM zazraky, excelentny vykon a vyborne vychytavky pri nulovej investici od uzivatelov (a v pripade nespokojnosti pisat rozhorcene hlasky na forum) je viac nez naivne. Odporucam si zvyknut priatelia, takto to totiz nefunguje uz od 11/1989 :)

Je tak maly, ze jsem si ho doted ani nevsiml, dik za upozorneni :-).
Kazdej spravnej BM kacer by mel na banner pri kazdy navsteve naopak kliknout, aby aspon trochu prispel, a ne jeste mrmlat :-).

Ale no tak, groundspeak neni zadna chuda skupinka nadsencu, kteri tento server provozuji po pracovni dobe :wink: to mozna bylo kdysi na zacatku,ale ted se tim proste regulerne zivi. Nema cenu rozjizdet flame zda platit ci podporovat atd… kazdopadne souhlasim s Alkesem, ze je to spis dalsi vec diky ktery ziskaji jen vice penez,
tedy proste vetsi zisk. Kazdopadne dokud to bude neagresivni reklama googlu tak mi to ani tolik nevadi, i kdyz taky ji mohli dat trochu stranou,
ted uz se tam nahore po otevreni stranky clovek o kesce moc nedozvi a musi skrolova

[:D] [:D]

Nejdřív jsem netušil o čem je řeč, ale pak jsem zkusil ve Firefoxu vypnout Adblock, abych se na tu nádheru podíval. No, pokud to zůstane takové jak to je teď, tak to není žádné drama. Adblock jsem ale každopádně zase zapnul, na Internetu je mnoho svinstva co se vám rozmázne přes půl obrazovky, a to vážně nemusím.

Pokud bude Groundspeak hodnej, dám si ho na whitelist, aby jim tam občas nějaký ty centíky naskočily.

Njn, reklamni bannery to je vec uz dosti casta na "gratis" serverech.

Kdyz to nekomu vadi, at si to zablokuje, nebo zaplati. To PM neni zas az tak drahy.

Holt bannery jsou dan za to ze nic neplatis.

zapněte si Adblock a nemusíte bordel na netu řešit. Na novinky.cz a jiný stránky se se zapnutym Adblockem už ani nedá koukat…

[quote] groula: zapněte si Adblock a nemusíte bordel na netu řešit...

[/quote]

Díky. To vyzkouším. Nejde mi však o to, jak se listing zobrazuje mně, ale jak to vidí ostatní. Nově přidaný reklamní banner téměř již "vlezl" do textu a to na přehlednosti jistě nepřidá. Již jsem to vyřešil, takže v pohodě. Nejhorší je ovšem horní tabulka, která se roztahuje podle vložených obrázků. Například tedy moje dříve vytvořené listingy jsou teď na menších monitorech prakticky nepoužitelné. Musí se stále přejíždět ze strany na stranu i při čtení logů. Na toto si někteří stěžovali i na Groundspeak foru. Byla přislíbena náprava, ale nic se nestalo.  To jsou všechno ale samozřejmě jen detaily a na samotnou super zábavu ,kterou je geocaching, to vliv nemá.

Jinak jsem si tedy nainstaloval ten AdBlock a je to opravdu super. Díky moc.

error

No, když se to vezme kolem a kolem, někdo přispívá na gc.com tím, že si platí PM, někdo tím, že má zapnutou reklamu. Tudíž mi to vychází tak, že by kluci z USA měli uvolnit PM funkce (PQ, GPX files, etc…) i pro nonPM, kteří platí tím, že sledují reklamu. Pokud se tak nestane (což je na 99%), tak za tím nevidím nic jiného než snahu “vyždímat z toho ještě víc…” (ale spíš do vlastní kapsy)