[quote] Broupal: No, když se to vezme kolem a kolem, někdo přispívá na gc.com tím, že si platí PM, někdo tím, že má zapnutou reklamu. Tudíž mi to vychází tak, že by kluci z USA měli uvolnit PM funkce (PQ, GPX files, etc...) i pro nonPM, kteří platí tím, že sledují reklamu. Pokud se tak nestane (což je na 99%), tak za tím nevidím nic jiného než snahu "vyždímat z toho ještě víc..." (ale spíš do vlastní kapsy)
[/quote]
S podobnýmy názory se často setkávám, proč nám Čechům tolik vadí, že někdo dělá něco proto, aby si tím vydělával peníze?
Myslím si, že čím je člověk šikovnější a chytřejší a čím poskytuje kvalitnější služby, tím větší zisk si zaslouží. Proč by ta firma měla fungovat jen proto, aby pokryla náklady na svůj chod? Znáte snad někdo firmu, nebo podnikatele, který poskytuje ostatním kvalitní služby, rozvíjí svojí firmu, investuje do ní, zaměstnává spoustu lidí, kteří by si v práci nejradši co nejlépe odpočinuli a občas si něco nafasovali domů a spokojil by se pouze s tím, že mu příjmy pokryjí výdaje?
Samozřejmě, že je jeho motivací získat co nejvíce zákazníků a vydělat si co nejvíc. Já v tom nic špatného nevidím a protože služby GC.com používám zcela zdarma tak bych si nikdy nedovolil napsat, jak se ze mě snaží "vyždímat z toho ještě víc..." (ale spíš do vlastní kapsy).
Naopak si myslím, že je to opravdu unikátní web a chci, aby vydělával, protože firma bez výdělku zkrachuje (a v případě GC.com bych si to zrovna nepřál), nebo se jí majitel, který z toho má víc starostí, než peněz zbaví a po něm to převezme už opravdu někdo, kdo půjde nekompromisně po penězích a mohlo by to být rozhodně ještě horší.
Tak si přejme, ať nám GC.com ještě dlouhá léta prosperuje a zkvétá :-)