samolepky v logu

Vsiml jsem si, ze nekteri kaceri lepi do logbooku samolepky se jmenem. To se mi libi, to chci taky!
Ma samolepka nejaka pravidla?
Jak je vyrabite? Napadlo me vzit PVC folii z odrezku plotteru a z jedne strany ji zkusit zalaminovat.

Hm.. to by asi moc nedopadlo, ty materiály na plotr nejsou dělané na laminování. Ale zkusit to můžeš a výsledek nám sděl. :slight_smile:

Nejjednoduší varianta je podle mě koupit si lepící papír, vytisknout na to co potřebuju a roztříhat.

Zatim nemam material, ale vsiml jsem si, ze nektere firmy, ktere se vyrobou profesionalne zabyvaji zalaminovani samolepky nabizi.

Udelal jsem zatim pokus. Potiskl jsem stitek na inkoustove tiskarne a prelepil lepici paskou. Necham jej tyden venku, kdyz se tisk nerozpije, bude to OK.

Důležité je zvolit správný rozměr, aby se vešla do většiny logbooku a hlavně ve filmovkách aby nezabírala více než je zdrávo. Najdeš tu několik vláken kde se to rozebíralo a i přesně doporučení na rozměr (nebo vem ssebou na lov pravítko a máš to :))
Jinak já tisknu samolepky klasickou barevnou laserovkou, na samolepící archy A4 a potom je nastříhám. Sice to dá pár minut práce, ale na jednu A4 se jich vejde víc jak 100 (přesně jsem to nikdy neřešil :)).
Po zalaminování by byl problém se smotnáním nebo složením logbooku. Inkoust má zase tendence se při vlhkosti rozpíjet.

To vydrzi? Bojim se, ze jednak bude spinit barva a potom ve vlhku se papir postupne rozlozi a zbyde jen lepidlo.

Laminovani PVC samolepek neni totez co laminovani papiru. Jde o tenky film, ktery je treba na komercnich samolepkach a dela leskly efekt.

Laserova tiskarna je asi lepsi napad nez inkoust. Nebo v pripade nouze prefotit na barevne kopirce.

Aha, to jsem netušil :o:) Ale je pravda, že jsem několik takových samolepek už potkal a v duchu jsem si říkal, jestli jde o domácí práci nebo už práci od firmy. :smiley: Ćlověk se pořád uči…

Ja delal samolepky na klasicky A4 samolepkovy jednokusy papir, ktery prodavaj v papirnictvi za 5kc/A4. Logo jsem si navrhl v corelu a vytiskl na laserove tiskarne. Otazka chvile, predevsim pro kancl krysy majici techniku k dispozici. Papir se jen tak nerozlozi a pokud ano, pujde s nim cely log, nemyslis? A laserovy toner nema tendenci moc spinit, rozhodne min, nez inkoust. Nalepky jsem nelaminoval. Rozmerem se nech inspirovat z nalepek, ktere uz jsou nalepene v deniccich. Sam nalepky taham v utesnitelnem sacku a krabicce po komunisticke (mazaci) gume - idealni velikost :wink:

Necháváme si tisknout samolepky v Copy studiu, je to na nějaký voděodolný papír a laser potisk, zatím bez problémů že by špinily nebo tak nějak a myslím, že ve standardním logbooku a krabičce se nemusíš vlhkosti bát. Arch A4 si pak nařežeme doma, chvilka práce a nálepek je hromada :slight_smile: Chce to jen zvolit správný rozměr..

Zkusil jsem techniku tisku ingoustem na jednostránkovou samolepku A4, poté přelepení průhlednou fólií používanou na polepy oken, aj. Je poměrně tuhá, spíše se rozpadne a poškodí nekvalitní samolepka, jak fólie. Celá role 10 m délky, šířka 0,5 m stojí kolem 1000,- až 1200,-, ale po vystříhnutí to nevypadá zle. A zásobu budeš mít tak na 5000 nálepek.:D:D:D

No, j jsem si dneska koupil potiskovatelné samolepky, A4 za 4,50 Kč a jdu si udělat návrh. Pak to normálně vytisknu a uvidím, co z toho bude. Sice mám jen ingoustovou tiskárnu, ale myslím si, že by to přežít mohlo :stuck_out_tongue:

Potiz je v tom, ze pokud neprezije (byt je na inkoustech napsano ‘vodostale’, moje zkusenost je jina), tak zamazes cely logbook.

ha, nasel jsem puvodni thread (k inkoustovemu tisku) http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=5052&sort=&rowstart=0

používám klasický kancelářský štítky na který natisknu loga na laserovce a pak to rozstříhám
prostě jednoduchý

NJN, holt risk :smiley: Ale tak, pokud vezmu v úvahu, že k laserovce přístup nemám a ingoustovka je extra kvalitní a to i ingoust…

[quote]
polerok napsal/a:

Radeji bych zkusil natisknout na nejaky cvicny papir cerny prouzky a ty potom vymachat ve vode, nebo alespon je nejak navlhcit, jestli se zacnou mazat a barvit. Inkoustu bych se asi bal, vzdycky se rozmaze. Ale myslim si, ze kdybys zasel do copycentra s datama na nejakym mediu, tak ti to radi vytisknou :wink:

Znáš to: My chudí studenti :smiley:

Kdybych to mel rozvadet, asi by se ta diskuze zvrhla nekam jinam… kazdopadne ja (tomish) jsem na tom se statusem "chudy student" stejne jako ty (az na to, ze mame GPSky a podobny nelevny hracicky :p).

Ty nalepky jsem si tiskl v jednom kanclu nejmenovane firmy B)

No připojím se také do diskuze. Kolegům kačerům z Klášterce jsem dělal samolepky já a tak mohu doporučit. Rozměr 17x17 mm a nechávám je dělat v jedné reklmace a teď se podržte. 1 samolepa vyjde na 0.2 Kč. A totálně bez práce. Odevzdaj mi to vytištěné na interiérové folii a je to profi samolepa ( nehrozí že by se rozmazala) a hlavně je mám nařezané po 4 ks na podkladových papírech a není co řešit. Stejné samolepy používají i kolegové Nikule Team, Bišáci a Olivín. Vzor najdete v keších v severních čechách. Myslím si, že je to ideální řešení.