jelikoz se mi obcas podari vygooglit neuveritelne stranky, ktere pomahaji, nebo primo lusti vselijake sifry, krizovky, hadanky a podobne zapeklitosti
a nehraju zrovna dvakrat na "Oblibene" tak me napadlo si udelat nejaky jednoduchy, nastavitelny skriptik, co si to bude pamatovat za me.
zatim mezi takove weby urcite patri:
wolframalpha (rovnice vseho druhu)
online OCR (obzvlast ten kteremu staci odkaz na obrazek)
online EXIF (vycte uplne vsechny exif informace z obrazku
online resitel sudoku
online resitel kakuro
online resitel "griddle" (obrazkove osmismerky nebo k cemu to prirovnat)
Ja mam v zaloze jedny ťamansky stranky, co vyresej asi milion typu sudoku, kakura apod. podarilo se mi je vygooglit kdysi davno kdyz jsem potrebovala pomoct s lustenim Budapest Puzzle a jsou fakt vyborny :)Vic ne potreuju, vzdycky si to googlim
Mám několik odkazů na hledání podobných obrázků, či vyhledávání zvukových souborů či ukrývání dat v obrázcích, máš zájem? Samozřejmě nějaké ty odkazy na řešitele kódovaných obrázků (ale ty asi budeš už mít)…
Ty tebou zmiňované odkazy by se mi některé taky hodily
Předně díky za ten pojem "algebrogram". Už jsem se s tím setkal, ale netušil se, jak se to jmenuje a tudíž si nemohl vygooglit, jak se to má ručně řešit (já to řešil automaticky).
A pak mám perlový skriptík na řešení vzorců souřadnic. Vypíšu tam vzorce, proměnné, možné hodnoty proměnných, pak spustím a vygeneruje mi to soubor s možnými souřadnicemi. Ty si pak zobrazím na mapě. Dokáže to v rozumném čase projít i stovky milionů kombinací.
Taky mám excel řešitel Sudoku - ale jen částečný, který odstraní tu nudnou počáteční fázi, kdy si člověk vypisuje možné hodnoty jednotlivých políček, ty složitější triky vás to nechá řešit.
Alternativní metoda jak to řešit je použít nějaký grafický program jako je Photoshop. Stačí dát obrázek dvakrát přes sebe, na ten horní aplikovat "blending mode" s názvem "difference" (rozdíl) a pak ten horní posouvat po ose X než se trefíš do obrazce.
zatim to funguje uplne proste. otevira se ShowHtmlMessage(). vymyslim, jeste jak to nejak prehledne upravit, zatim je to prosty ul,li seznam, s odkazy, ale ta funkce neumi u odkazu atribut title="" s vysvetlenim.
urcite bude distribuovano s nekolika odkazy, a moznosti pridani vlastnich, ktere budou v samostatnem souboru cili se aktualizaci pluginu neprepisou.
jinak myslel jsem, ze bychom se o ty odkazy tady trochu podelili
na motivy tohoto se rodi dalsi verze, bude mit nekolik zalozek. zalozku s odkazy na chytre pocitaci stranky, zalozku kde se vygeneruje seznam spustitelnych excelovskych souboru s pomuckami, dalsi zalozka pro GGP (pokud si nekdo neco spichne v geogetu, a konecne zatim posledni zalozka, kde budou exe,java,vbs a jine utilitky, jako hideinpicture, nebo vyse poskytnuty stereogram viewer
Super počin.
Tohle je přesně cesta, jak si uklidit ten můj bordel v počítači
Nebyl by nějaký lehký návod, jak do .INI narvat otvírání .xls, .doc dokumentů? Moje chabé pokusy se zapsáním cesty k dokumentu i spouštění excel.exe s parametrem selhalo. Ono teda selhalo i spouštění .exe bez parametru B)
Jak je zajisteno, aby se mi neprepsal ini soubor, do ktereho jsem si doplnil sve polozky? Tedy at se klidne doplni to, co mi tam chybi, ale at tam zustanou i moje polozky. Nebylo by rozumnejsi mit vlastni polozky ve vlastnim ini se stejnou strukturou? Pak se tvuj original muze bez problemu rozsirovat a pritom uzivatel ma stale svoje netknute.
nadefinovat polozku na te zalozce [Word]
MojeTajnaSifra=
nadefinovat si tu svoji sifru [MojeTajnaSifra]
Label=Moje tajná šifra
Description=Tak tohle je hodně husopekelná šifra, kterou nikdo nevyluští; napadla mě na záchodě když jsem se vrátil z hospody
Path=%GEOGET_SCRIPTDIR%\SolveHelper\tools\Word\mtš.docx