Nejsem z těch, co se tímto způsobem zde chtějí realizovat, ale to, co mne poslední dobou hýbe žlučí, jsou logy k některým mým keším. Pokud vám někdo neustále píše, že ke kešce je vysoká tráva, že k finálce je nedej bože stráň pod úhlem 35°, že se musí podlézat keře a že je nutno se shýbnout, protože vám tu zatracenou krabku nikdo nedá na stříbrném podnose rovnou pod frňák, že se někdo poblíž v nedávné době vydělal a já to okamžitě nevyluxoval, a poslední dobou i košer téma klíšťata, která jsem tam asi vysadil a pěstuju je proto, aby někomu naskákala na lýtka, a to dokonce i s malým klíštěcím dorostem, který je přeci tak malinký a přitom tak nebezpečný :@. Asi někomu tnu do živýho, ale proboha, chodíte do přírody a s klíšťatama asi sotva někdo něco udělá, tak se nechte očkovat, aspoň něco pro to podniknete. A pokud je to všechno stále málo, můžete vy, kterých se toto týká, lovit pouze městský keše někde u fontány nebo u Kauflandu, a nebo ještě lepší, sedět doma na prdeli, tam se člověk nemusí hýbat a nemá hysterii s každýho kousance. Uff.
Hele, vo co ti de ?
Copak, potrefená husa?
Nedá mi to a musím také reagovat na toto téma.Na některé mé keše chodí logy typu uprav obtížnost nebo terén,musel jsem přelést větev nebo se brodit ve vysoké trávě.Přece proboha nechcete abych tam chodil vysekávat trávu a prořezávat větve.A co se týče klíštat tak ty taky nemusím ale s tím se musí počítat.Bohužel je to "odměna"za odlovení keší v lese.
A ktere tve kese jsou tak zhruba nejproklinanejsi? Ze bych si pro ne nekdy o vikendu, az budu u rodicovstva u Boleslavi, dosel?
Bodik ve meste je sice fajn, ale cim vypecenejsi, tim lepsi ![]()
No to určitě, mě právě takové s nevyzpatatelným terénem (do hodnoty 4,5) baví
Abych upřesnil svůj názor. Někdy je terén u keše podhodnocen a to se pak jeden nestačí divit kamže se to má při dvou hvězdičkách dostat. Někdy je to zase naopak, což taky není dobře, protože se pak objevují zbytečné obavy ze čtyřkového terénu. Myslím, že názor několika po sobě jdoucích lovců, že s terénem není něco v pořádku by mělo být ownerem brán vážně. To že jsem drsňák a lezu obtížnost UIAA 5 bez jištění a na buku mě veverka tak tak dohoní neznamaná, že tuto mutaci mají všichni ostatní.![]()
Hele vo kterou jde já bych si jí dal mám rád keše které nejsou jen někam dojít a jen zalogovat. Jé kam jsme všude došel s kolem na ramenou nebo kam jsem všude vynesl kočárek a co jsme si nadával do pitomců že lépe nečtu listingy ale je to pak jiné a i ty vzpomínky na jednotlivé keše jsou jiné.Děkuji za keše které jsou nejen na zajímavích místech ale i pro ty zážitky co si odnáším.
krutizlab napsal/a:
Nejsem z těch, co se tímto způsobem zde chtějí realizovat, ale to, co mne poslední dobou hýbe žlučí, jsou logy k některým mým keším. Pokud vám někdo neustále píše, že ke kešce je vysoká tráva, že k finálce je nedej bože stráň pod úhlem 35°, že se musí podlézat keře a že je nutno se shýbnout, protože vám tu zatracenou krabku nikdo nedá na stříbrném podnose rovnou pod frňák, že se někdo poblíž v nedávné době vydělal a já to okamžitě nevyluxoval, a poslední dobou i košer téma klíšťata, která jsem tam asi vysadil a pěstuju je proto, aby někomu naskákala na lýtka, a to dokonce i s malým klíštěcím dorostem, který je přeci tak malinký a přitom tak nebezpečný :@. Asi někomu tnu do živýho, ale proboha, chodíte do přírody a s klíšťatama asi sotva někdo něco udělá, tak se nechte očkovat, aspoň něco pro to podniknete. A pokud je to všechno stále málo, můžete vy, kterých se toto týká, lovit pouze městský keše někde u fontány nebo u Kauflandu, a nebo ještě lepší, sedět doma na prdeli, tam se člověk nemusí hýbat a nemá hysterii s každýho kousance. Uff.
Heleď a o čem mám psát do logu když ti tohle barvité líčení překonávání nástrah pralesa vadí?
Velikost vítěze se měří velikostí poraženého a čím více problémů jsem cestou překonal tím jsem nakonec spokojenější.![]()
Jinak o tom že se někdo vydělal u cache nebo že je její okolí zamořeno klíšťaty (konečné skóre po nedělním večerním odlovu bylo 12kusů což je i na mne sakra hodně) klidně napíšu ale spíše jako varování pro ostatní. Já si nestěžuju, beru to jako riziko podnikání.
A vůbec, divím se že se nad takovými věcmi ještě rozčiluješ, já bych měl legraci jak někteří skuhrají sotva vylezou z paneláku. Mne spíše vadí když mi hledači cache nevracejí tam kde ji našli…
krutizlab napsal/a:
Nejsem z těch, co se tímto způsobem zde chtějí realizovat, ale to, co mne poslední dobou hýbe žlučí, jsou logy k některým mým keším. Pokud vám někdo neustále píše, že ke kešce je vysoká tráva, že k finálce je nedej bože stráň pod úhlem 35°, že se musí podlézat keře a že je nutno se shýbnout, protože vám tu zatracenou krabku nikdo nedá na stříbrném podnose rovnou pod frňák, že se někdo poblíž v nedávné době vydělal a já to okamžitě nevyluxoval, a poslední dobou i košer téma klíšťata, která jsem tam asi vysadil a pěstuju je proto, aby někomu naskákala na lýtka, a to dokonce i s malým klíštěcím dorostem, který je přeci tak malinký a přitom tak nebezpečný :@ …
Taky to s nelibosti pozoruju.
Zda se ze geocaching vytahl do prirody mestsky lidi co nemaji zadnou takovou zkusenost z detstvi a jeste navic jsou brutalne zmasirovani reklamou. To je videt u tech klistat. Nekde jsem cetl: "Po pritelkyni lezlo kliste, tak jsme okamzite prestali hledat a odesli." malem jsem se po… smichy. Jak se nekdo muze vzat pokladu kvuli takove blbine? ![]()
Podle me je ale nejdulezitejsi to ze vypadli z mesta a vyrazili ven. Necumi na bednu a pohybuji se v lepsim pripade po svych v horsim na kole. Ti vnimavejsi si tu nebezpecnou krajinu stredniho pasma treba oblibi a budou se tam vracet a ty tupejsi treba sezere nejaky kliste, veverka a nebo spadnou do hluboky propasti kterou neuvidi pres vzrostlou travu. V obou pripadech geocaching pozitivne protridi lidsky genofond a to jedine dobre.
heč,na mě klíšťata nelezou:D a jsem nemohlo,takže raději hodím tygra v lese než doma na podlaze nebo venku na chodník plný h****
A teď vážně:D některé keše ve městě jsou hezky vymyšlený a ráda se tam jdu podívat,x let sme bydleli v Praze,ale díky keším jsem objevila místa ještě neviděná.Ale pokud jdu do přírody (a to raději) tak si pak nestěžuji na klíšťata,větve nebo na jiný blbárny.Když to někomu vadí,nechápu proč tam vůbec leze.
No já nevím.. přiznám se, že jsem si minule postěžovala v logu na vosy bydlící u kešky. Dokonce jsem zadávala "needs maintenance", protože na to upozorňoval už někdo jiný a nikdo na to nereagoval. Nemyslím, že by je tam vlastník nastěhoval, ale když už tam jsou, možná by tu krabičku stálo za to šoupnout o něco dál.
Jinak já, kancelářská krysa a pohovkový povaleč, jsem téměř bez protestů prolezla o víkendu asi kilometr čtvereční kopřiv a ostružin a nestěžuju si. Teda stěžuju, ale ne ve zlém. To se nesmíš hned tak čilit, když si někdo povzdechne, že tam ty kopřivy jsou. Kde jinde si má člověk poplakat než v logu? :))
tak na vosy bych si teda stěžovala,jsem alergická a nevím jak bych se odulá plazila z lesa do nemocnice:D
Hehe, to je zas vlákno.
Zdá se, že ani zakladání keší není pro cukrové panenky.:D:D
Taky kolikrát napíšu do logu, že jsem se do kopce pěkně zafuněl, potkal hromadu klíšťat nebo třeba i to hov… Zvlášť klíšťata mě štvou, protože ne proti všemu se dá očkovat a následky dokážou být hodně nepříjemné. Jde ale vždycky jenom o prosté konstatování, fakt to nemám nikomu za zlé.
Řekl bych, že podobně to bude i u většiny ostatních "stesků".![]()
Hlavně z toho zas nedělejte boj "vidláků s lufťákama". Mimochodem to teď taky začíná být docela módní.![]()
To von asi myslel moje logy. Ale to jen spatne pochopil! Ja mel radost, ze je teren tezky, protoze jsem ho zdolal
Ja chtel varovat ty co prijdou po me, ze jsou tam klistata, aby se pripadne mohli zaridit, ze jo! Proste dobry umysl byl v "blbe" nalade, ktera ted vsude vladne, je krize, ze jo, spatne pochopen. Moc se omlouvam! Fakt! Myslim to uprimne! ![]()
krutizlab napsal/a:
Nejsem z těch, co se tímto způsobem zde chtějí realizovat, ale to, co mne poslední dobou hýbe žlučí, jsou logy k některým mým keším.
Přečetl jsem si poslední logy, jsou pravda trochu upřímnější, ale nic hroznýho. No přece nejsi Zdeňku nějaká cukrová panenka, aby tě to rozhodilo.
Nebo chceš, aby ti místo zážitků a pocitů psali jen TFTC TNLNSL? To na naší jedné multince, jsme usoudili, že je moc snadná, tak jsme u finálky vysadili specielní odrůdu dvoumetrových kopřiv. A z logů máme jenom radost. :D:D;)
krutizlab napsal/a:
… Pokud vám někdo neustále píše, že ke kešce je vysoká tráva, že k finálce je nedej bože stráň pod úhlem 35°, že se musí podlézat keře a že je nutno se shýbnout, … klíšťata, …
Safra, to nemuzete napsat do listingu, ze na te louce je trava, ze ta stran ma 35°, ze tam jsou kere, ze v lese jsou klacky , ze pro cache se musim ohnout, ze tam jsou kliustata a… Ja pak prijdu domu, prectu si logy a teprve prichazimna to, ze na louce byla trava a ja si toho na te louce nevsiml, ze stran ma 35° ja tomu nevenoval pozornost, ze se proleza krovim a ja v pameti lovim, ze asi jo, ze jsem se pro cache cache ohnul, no asi jo, ale skleroza postupuje a ja si na to nevzpominam, ale vsichni to pisete, tak asi jo, a klistata, sakra kde je vsichni berete, kdybyste alespon pripojil nekdo fotku, jak to zvire vlastne vypada, takhle se doma prohlizim ze vsech stram a myslim si ze si mne delate vsichni srandu.
A pritom staci napsat: uprostred louky se sklonem 35° se rozledni a prohledni si travu co roste okolo tebe a na konci louky je krovi, kterym budes prolezat, tak se na nej taky podivej. No a ja bych pak alespon neprichazel o mnoho dalsich a dalsich zazitku.
![]()
Na vosy se stěžuje zásadně u sršňů. Najdeš nejbližší sršňoviště, předáš informace o vosí kolonii, souřadnice a mohutnost a sršni jí sežerou.
Ovšem JAK se s nima domluvíš, to už je na tobě ![]()
Nellas napsal/a:
No já nevím.. přiznám se, že jsem si minule postěžovala v logu na vosy bydlící u kešky. Dokonce jsem zadávala "needs maintenance", protože na to upozorňoval už někdo jiný a nikdo na to nereagoval. Nemyslím, že by je tam vlastník nastěhoval, ale když už tam jsou, možná by tu krabičku stálo za to šoupnout o něco dál.
No nevim, davat "needs maintenance" kvuli vosimu hnizdu, to mi prijde fakt smesny. A posouvat kvuli tomu krabicku? Co kdyby byli na dalsi stanovisti mravenci, a na dalsim klistata, a na dalsim srsni … ![]()
Klíšťata a mravence bych do toho netahal, ale mít třeba metr od cache vosy nebo sršně podle mě není zrovna v pohodě. To bych se za dočasný disable, nebo menší přesun přimlouval. Přinejmenším dát aspoň upozornění do listingu.