Upřímně mi jako ownerovi víc radosti udělá log, v němž kačer popíše strasti a radosti, které jej cestou potkaly (něco ve stylu "Funěl jsem do kopce, vysoká tráva a ostružiny bičovaly má lítka a v listí ostřic čekala lačná klíšťata(…)"), než strohé "Krásná vyhlídka, pěkné stromy, pohoda, díky!"
Puvodne jsem to nechtel psat, ale pro dokreslenistavu s hvezdickami jsem se nakonec rozhodl sem napsat. Byl jsem v nedeli na [cache]GC14X4D[/cache], ktera ma teren 1.5. Nejsem zadny maslo, ale dle meho sem nevede zadna pristupova cesta, ktera by sla v tuto rocni dobu takto ohodnotit. O vlastnim prostoru ani nemluvim. Nejde o ty dvoumetrove koprivy, ale spis o to, ze v bezprostredni blizkosti mista, kam ukazuje sipka, jsou diry do sklepu (nebo kam) zakryte shnilymi prkny a tramy. Na jeden tram jsem slapl a proslapl jsem ho o dobrych 5 cm (a nejsem zadna velka vaha). Vzhledem k porostu neni problem kdykoli kamkoli spadnout. Autor v listingu cosi na toto tem a naznacuje, ale rekl bych, ze ani se nepriblizil skutecnosti. Kesku jsem nenasel, ale nakonec jsem ani nepsal nic do logu, protoze bych mohl byt narcen ze zkresleneho pohledu skrz sve DNF. V zime to treba bude pohoda, ale ted se mi to fakt zda o hubu.
Takze opravdu takoveto veci by v listingu mely byt cervenym pismem.
Mám známého šamana, který má sršně pod střechou na verandě. Má s nima dohodu, že jim dá pokoj, a oni zase dají pokoj jemu. Zatím mu to funguje…
k tématu: opravdu si nemyslím, že by v listingu mělo být upozorňováno na to, že se v přírodě vyskytují kopřivy, trní, hmyz, paraziti, klacky, kameny, díry a skály, a většinou žádná dlažba a žádné koberce. Předpokládám totiž, že kačeři jsou soudní a svéprávní lidé. Aspoň většinou. Nebo aspoň někteří.
pro upřesnění: MĚLO by být upozorňováno. Jsou tam na to vobrázky - klíště je i na vosy, trní je i na kopřivy, zmijáci i na další nepříjemnosti. Jen na blbý sousedy tam ještě ikonu nenamalovali.
Při správným naikonování ti pak nikdo nevynadá, že šel do kopřiv v kratasech, resp. vynadá, ale je to vůl. Úředně potvrzenej.
Sršni jsou v pohodě, jsou to masožravci a fakt ti vyžerou vosy v okolí, a NEJSOU, na rozdíl od nich, agresivní. Jen jsou zvědaví… což je někdy docela o nervy.
Dva roky po sobě nám v létě přílít jeden tryskáč do bytu v šestým patře, uhnízdil se v tý díře od drátů do lustru a tejden s náma bydlel. Vždycky večer přilít a přespal… ale byl zvědavej: co čtem, co večeříme, co je to za novou pišišmundu na stole.
Letos ještě nepřilít, ale to není div, při jejich věku… budiž mu tráva lehká.
No nejsou tolik, ale zdvořilostní návštěvu bych teda neoplácel ani tvému sršnímu kamarádovi.
Viděl jsem cache, kde měli hnízdo v místě jako stvořeném pro krabičku (dutina stromu), naštěstí kousek za zábradlíčkem a skutečná skrýš byla lehko k nalezení. I tak pár lidí při ochomítání se okolo to žihadlo schytalo. Spíš měli smůlu, ale do dutiny bych si šáhnout fakt nechtěl.
No a pak jsem taky viděl kluka, co při táborové hře velice podobné cachování naštval takhle rovnou celý roj vos. Nic příjemného, takže aspoň upozornění v listingu by myslím nezaškodilo. Klíště na ikonce má od bodavého hmyzu opravdu daleko.
Srsni jsou v pohode. Ale vosy taky. Jako male dite jsem mel hnizdo primo nad posteli, bral jsem je i do ruky, nikdy jsem nedostal zihadlo. Kdyz je vosa na okne, vezmu ji do ruky, okno otevru, a vosu pustim ven. Vosy jsou v pohode, jen se nesmi leknout. A miluji sladky a maji tendenci lizt do jidla, to je neprijemne. Vcely byvaji hysterky
Ono je spis upozorneni a "upozorneni". Kdyz vidime pri kesi nejaky problem, samozrejme ho zminime slusnou normalni formou v logu, a to spis jako pripadne orientacni info pro nasledne lovce po nas, nikoliv jako osoceni zakladatele kese. Kazdemu normalnimu cloveku je jasne, ze tam vlastnik kese nepestuje klisteci farmu ani se tam nechodi 10 cm od kesky obden vys***, proste se to stava. Stejne tak soudny majitel kese reaguje na veci, ktere se z obcasnych stavaji stalymi - tj napriklad kes se stala podhlavnikem bezdomovce, ktery se zabydlel, tak ji holt dis nebo posunu etc. Je to o lidech a zakladni elementarni slusnosti a normalnim upozorneni, nikoliv hned osobnim atakum, usklebky v logach a zbytecnych urazkach …
mám stejný zkušenosti…včely jsou fakt nejnebezpečnější (jde si toho třeba všimnout vždycky, když se zachrání včela a vosa z vody-vosa v pohodě sedí a schne, zatímco včela kolem sebe ze začátku bodá jak šílená
…ale i tak jsem si nikdy vosu vzít do ruky netroufla:)
No ja s tema vcelama versus vosy a srsni nevim. Vcelky maji prace viz nez dost, aby se rozhlizely okolo a chteli nekoho pichnout a umrit. To ji fakt musite zasednout, nebo zaslapnout. Pokud jste ale blizko vcelina (20m) - tak tam jsou obranarky hlidajici uly a ty utoci hlava nehlava. Naproti tomu srsni i vosy nic pichnutim neriskuji, takze rady pichnou i pri rychlejsim mavnuti ruky.
Trochu jsem odbocil, ale vzhledem k tomu, ze cele vikendy ted travim ve vceline a trochu chovani vcel znam, tak jsem si dovolil tuto poznamku :o))
sakra to mi nenapadlo až na přístí kešce čapnu klíště (a že už si jich letos pár z mojí maličkosti udělalo občerstvení) tak podam na zakladatele kešky žalobu že je tam nechodí pravidelně likvidovat
No prave ze vcela nema zihadlo k nicemu jinemu nez k obrane a navic ji necini problem padnout za ul, ostatne delnice nema jiny zivotni cil nez makat nebo padnout za kralovnu, sama se nerozmnozi. Jsou to takovi sebevrazedni atentatnici, kdyz na to prijde. Zatimco vosa pouziva zihadlo hlavne k lovu a clovek neni typicka vosi korist, tou je ruzny obtizny hmyz Navic o zabijackych vcelach utocicich jen tak z pleziru v obrovskych mnozstvich na lidi toho uz bylo zverejneno dost (i kdyz je to problem zatim jen v Americe), ale o zabijackych vosach jsem jeste neslysel.
A to nemluvim o tom, ze vceli bodnuti je horsi nez to vosi.
Ale nechme toho, kazdy mame sve zkusenosti. Ja jsem s vosama kamarad, na vcelky si davam pozor.
Tak konečně jsem se dostal ke compu a vidím, že jsem trochu rozhýbal vody. Drobet mne vadí, že mne někdo nepřímo obviňuje ze stavu, za který nemohu a se kterým by se mělo v době vrcholné vegetace počítat. Že tam narostl akát a před ním kopřivy ? Prosím. Ale já to přeci nezakládám pro sebe ( i když mne to samozřejmě dělá radost ), investuju do toho, věnuju přípravě spoustu času a mám i radost z toho, že krabku kačeři najdou a že žije. Upřímně, zakládat je pro mne větší vzrůšo než hledat. No, a pak po pár soukromých zprávách na profil si řeknete, že se na to nevyprdnu, mám to zapotřebí ? Berte to z tohto pohledu. Jistě, mám rád logy a obšírné logy, jsem asi jako většina z nás ješita a když někdo popíše cestu jako obtížnou a že si šáhnul, ale nakonec se dostavil úspěch, tetelím se …:D:D
Zdenku, takový fáze geo-deprese, že bychom ty krabky nejraději šmahem archivovali, máme jednou za čas asi všichni (tedy já určitě ). A to ti ještě (doufám) nechoděj maily od státních institucí, jako kdysi mně…
Po pár pěkněj lozích se to zase srovná, chce to vydržet (být pesimista tak podotknu - do zimy:D)
A na druhou stranu - máš krásnej námět na novou hardcore multinu skrz hadí hnízda, epicentra klíšťat, brty divokej včel, chapadla akátů, trsy kopřiv a bolševníkové plantáže: STEZKY CUKROVÝCH PANENEK :D:D:D
…úžasný vlákno :D, spousty legrace a nosných myšlenek - že by už vokurková sezona. A tahle věta by si zaloužila článek do Nature nebo Science. Zhruba 250 let entomologové zkoumají vosy a tohle ještě nikdo nikdy neviděl… (alespoň u té "vosy" o které je řeč - Paravespula vulgaris - na mysli mám to použití žihadla k lovu…:D:D).
Nature me zatim publikovala jen v online verzi a navic se to netykalo vos, ale opravdu by me zajimala citace clanku, ze ktereho plyne "zhruba 250 let entomologové zkoumají vosy a tohle ještě nikdo nikdy neviděl"
Jsi prvni, kdo se tu ohani druhovymi jmeny, zatim byla rec proste jen o vosach. Samotarske vosy bodaji korist zcela bezne, socialni vosy (kam patri i tebou zminovany druh) primarne utoci kousanim, zihadlo pouzivaji mene, nicmene take. Ale mozna je vsechna literatura, ve ktere se to pise, spatne a ceka, az to Dorcadion opravi Minule jsi se tvaril jako odbornik na historii, dneska je z tebe entomolog, copak budes zitra?
Doufám, že rozlišuješ "kačery s klíšťaty" a "kačery s klíšťaty".
Patřím mezi kačery s klíšťaty od Tvé keše. Ale pokud jsi četl naše logy, tak jsi mohl vidět, že celá naše skupina kačerů s klíšťaty, byla spokojená s keší, počasím, prostředím, taháním kol přes plot, rozbahněnou cestou a zpětně ve vzpomínkách i s těmi klíšťaty. Moje nohy sice vypadají jako Tichomořské ostrovy s akutní spálou při pohledu z raketoplánu, ale byla to sranda.
Z Tvého příspěvku mám pocit, že mám raději příště napsat "Dík za keš na krásném místě." A to neudělám ani náhodou. Chci říkat svůj názor a pocit.
Ještě jednou dík za keš.