Potvrzeni je nyni potreba jen na treti a dalsi navstevy, snazim se snizit byrokracii :-).
Když už děláš kešku, tak to není jen támhle za zeď mrsknout krabičku od filmu, ale také přebíráš zodpovědnost, za její kvalitu, funkčnost a údržbu. A je lépe, jestli někdo nemá ani čas, a ani prostředky na to, aby keš udržoval, a šel se tam podívat i v případě, že nemá negativní poznatky o její existenci, aby keš nezakládal vůbec. A jestli najdeš kešku dle hintu, kterou odtáha myš:)) a nevíš kam ji vrátit, tak si myslím, že ji stačí řádně schovat na nějakém přilehlém místě a o tom kde keš je stačí vyrozumět autora keše, který jako svědomitý autor zjedná nápravu. Ale aby bylo v hintu u multikeše nápsáno, že finalovka je za fotbalovym hřištěm u jediného topolu, tak na to nepotřebuji GPSku. Protože, když se v místním konzumu optám nakupující stařenky, kde u nich na vesnici je fotbalové hřiště, tak mi odvětí: Vidíš panáčku tááááámhle ten vysokej topol, tak když půdeš k němu, tak přijdeš na to čutálistické hřiště. Ale to ti povídám, jdi opatrně, ať se ti něco nestane, cestou tam leží taková plastiková krabice, tak ať o ni nezakopneš a něco se ti nestane. Úsměvné ??? Ale kdepak. To je skoro realita. Bohužel takovéto kešky s takovými to hinty existují. A to potom tedy nevím, o co jiného, než o ten “vytoužený” bod jde???
Jednoducha pomoc: Nechces-li, nelusti (Jak uz ostatne i delas ne?) Ja si teda u nekterych kesi lustim vylozene predem programove a vubec se za to nestydim. Proc taky ze jo.
Michal
tak jsem dal přesný hint. Vadí ti to? proč? Tak nelušti. Mně zase vadí, když někdo zahrabe keš v bukovym lese s blbym signálem, kde mám chybu 30 metrů, pod zem a do hintu napíše “pod bukem”. A jestli jde někomu jen o body a luští hinty dopředu. je to jeho věc. Když někdo na hinty kašle a loví podle souřadnic, je to jeho věc. Jestli má někdo mindrák z toho, že někdo jiný udělá lehký bod díky hintu, je to jeho věc. Každý hledá z jiného důvod, kvůli bodům, kvůli místům, kvůli hledání … a podle toho k tomu přistupuje. Smiř se s tím.
Jo, a aby ti byla jasno, ta asistence znamenala, že jsem s dotyčnou šel a rejpal do ní kvůli znalostem matematiky. Ale vypočetla a odnavigovala si to sama. Ale slibuju, že jí příště řeknu, ať raději vůbec neloguje.
Mas uplnou pravdu. Jakozto autora REBUSCACHE te zdravim, omlouvam se, ze na tvou kes nechci jit ani jednou a na jine bych chtel jit i dvakrat :-). Kazdy holt tu kvalitu a funkcnost vidi v necem jinym.
Kamáráde, až budeš mít v “terénu” přes třicet kešek, tak na to budeš koukat jinak… ono jezdit 2× měsíčně na Ještěd či do Chlumu u Třeboně přesvědčovat se, zda tam keš skutečně je či není, není tak jednoduché. Kromě toho kešky ukládám proto, aby je geokešeři nalezli. Takže je ukládám na místa s pokud možno velmi slušným signálem (nikdy jsem neměl při zaměřování EPE horší než 6 m). Občas mi zůstavá rozum stát nad umístěním některých keší - údolí, hustá keřová vegetace, EPE 20 a horší… a to v zimě bez listí, v létě tam nebude nic (ne každý má SiRFIII, 95% kačerů má Garminy). Výsledkem je hektar lesa přeoraný po návštěve geokačerů až ke kořenům. To mi jako velké dobrodružství a zábava nepřipadá…
Je potreba to konecne rict na plnou hubu a ne to tady porad okecavat : “Jarryho idea je naprosta kravina.” A dle prispevku v tomto threadu si to mysli vsichni krome nej. A Jarry se s tim bude muset vyrovnat i kdyz to pro nej, vzhledem k prispevkum vsede jinde na tomto foru, bude hodne tezko k prekousnuti …
Ja uplne souhlasim, ze to je naprosta kravina. Je to i proti memu dosavadnimu presvedceni. Ale stejne by se mi to v nejake forme libilo. Nenavrhuju to pro sebe a svoji statistiku. Je mi lito kesi, tech peknych, ktere najde 10 - 20 lidi, a pak se jich mesice nikdo nevsimne. Procitam dost logu, casto vidim “tady se mi libilo, prijedu zas az budu mit vic casu” ale kdo z nas to opravdu udela? Ja jsem se vratil jen jednou na Svatovu ADVENTURE a zapsal jsem tam o tom poznamku. Schvalne, kdo z vas si to slibil a pak to nekdy udelal?
Pritom tady v Praze lidi chodej davove na kese, ktere vznikaji za kazdym lejnem. (Musim priznat, ze co do kvality vznikajicich kesi jsi mel lepsi predtuchu nez ja, ber to jako hlubokou omluvu za mou pitomost).
Dale: zmizela nejmenovana kes. Na uplne stejnych souradnicich vznikla “nova” kes z ruky stejneho autora. Vesele se loguje uplne stejne misto. Takze kdybych zrusil kes Royal treasury a na jejim miste okamzite zalozil King treasury bude to OK? To by se mohlo chodit a logovat bez vycitek svedomi? Zajimava logika.
Navrhuju jen jednu dalsi sanci za presnych podminek, tak nevim proc diskutujici nedokazou udrzet tema a misto toho se trumfuji kdo vymysli jeste vetsi kravinu.
Na inovační průjem , tak jako na všechna ostatní průjmová onemocnění není moc specifických léků. Většinou postačí dieta a klid a čas všechno srovná. Přeji mu brzké uzdravení.
Neni nad vlastni zkusenost : consul, 30.11.2005 13:13 pise:
Muzes byt konkretni, jaky typ diety ti na ty fousy zabral?
A nejhorsi ze vseho jsou trpaslici…
Právě to co jsem napsal.
Add 1) omlouvat se nemusíš, jelikož to není tvá povinnost dorazit na každou kešku která existuje. Add 2) ty již jsi tam jednou byl, jenže tam chyběl hint, který kešku odlovuje sám. A protože jsi nenašel, tak absenci hintu omlouváš absencí signálu. Ale můžu tě potěšit. Na kešku jsem druhý den umístil dlažební kostku, kterých v tom lese zas až tolik není, a to bys nevěřil, jak se od té doby v místě zlepšil signál :)). Od té doby není nikoho, kdo by nenašel. Ovšem zatím nemám bohužel vypozorováno, jestli existuje přímá úměra mezi velikostí dlažebky a zlepšení signálu. Má doměnka je, že ANO, ale prozatím to ještě nemám ouplně ověřeno, takže nechci dělat předčasné závěry. Ale až to bude jisté, tak dám ve všeobecnou známost. Pak ti možná bude stačit před lovem dáti v kapsu dlažební kostku a všude bude signál jako zvon. Add 3) Já klíďo píďo na tvé kešky chodím. Jen mi prosím řekni, až se v létě půjdu opět lognout na Jiřák, jaký tam na mne bude čekat nový zážitek oproti listopadu? Že by vlivem letního času šli obrátěně ? :)))))) No nic v tomto vlákně končím, zde jsem se již dočetl všeho, co jsem k tomuto tématu potřeboval.
Ja nevim proc bys kdykoli chodil kamkoliv a je mi srdecne jedno kde a kdy se pohybujes. Snad jasne rikam ze to umoznuji, ne ze to narizuji. Bylo to zdvorile pozvani na druhou navstevu.
Jelikoz je kes koncipovana jako prilezitost pozdravit se s nejakym kolegou, mohl bys tam nekoho potkat. Jenze jsi tam byl v listopadu a na to se vyjimka nevztahuje.
Vícenásobný nález téže skrýše není přehnaně populární:
| 1 | Tabacek | 3 | Stone hill O poklad knezny Libuse/Treasure of princess Libuse Pendulum***** - Prague Travel Bug Hotel |
| 2 | Milancer | 3 | IQ-Cache Pendulum***** - Prague Travel Bug Hotel Pendulum***** - Prague Travel Bug Hotel |
| 3 | Honza&Silva | 2 | Kozinec sunset cache OK-XDM |
| 4 | Toniczech | 2 | O poklad knezny Libuse/Treasure of princess Libuse Prague Panorama |
| 5 | Dorcadion Team | 2 | O poklad knezny Libuse/Treasure of princess Libuse Pendulum***** - Prague Travel Bug Hotel |
| 6 | spyder1 | 2 | Ondrejov Ondrejov |
| 7 | Pc-romeo | 2 | Pendulum***** - Prague Travel Bug Hotel Prague Travel Bug Hotel "Hunger Wall" |
| 8 | asteris | 1 | Zvonik a zvonice / Bellringer and Belfry Cross |
| 9 | Jonni Cache | 1 | Rowan wood |
| 10 | hafici | 1 | Malenovicky hrad / The Malenovice Castle |
| 11 | Shishak | 1 | From Primeval-man to Industrial Age |
| 12 | Beno J. | 1 | Tajomna zem 1 / Mysterious land 1 |
| 13 | mya | 1 | Chariots of Fire |
| 14 | Zdenek+Jana+Verca | 1 | Temne udoli |
| 15 | MireCzech | 1 | O poklad knezny Libuse/Treasure of princess Libuse |
| 16 | Snehulak a Serpa | 1 | Hrad LOKET / The LOKET Castle |
| 17 | Lishka.Bystroushka | 1 | Svata voda/Saint wather |
| 18 | mikka | 1 | O poklad knezny Libuse/Treasure of princess Libuse |
| 19 | Milas13 | 1 | Water |
| 20 | dryas | 1 | Ondrejov |
| 21 | martinko | 1 | Orisek-Cache |
| 22 | planelover | 1 | Rocky valley in Prague |
| 23 | str8z | 1 | ordovik |
| 24 | peppino | 1 | Lekninove jezirko |
| 25 | kutil Tim | 1 | Royal treasury (Berounsko) |
| 26 | skalkas | 1 | Royal treasury (Berounsko) |
| 27 | edsu-team | 1 | Czech Golf Courses #1: Silherovice |
| 28 | BRUMLA | 1 | Celtic Calendar |
| 29 | BoB.C | 1 | Zvon / Bell |
| 30 | Solim | 1 | O poklad knezny Libuse/Treasure of princess Libuse |
| 31 | Bentley007 | 1 | United Islands of Prague N°5 |
| 32 | Barba.cz | 1 | O poklad knezny Libuse/Treasure of princess Libuse |
| 33 | sojovky | 1 | Kracejici umeni / Walking Art |
| 34 | Oulton Friend | 1 | Vaclavak / Wenceslas square |
skoda ze te statistice chybeji nejake vysvetlivky…
Neni to vubec popularni, vzdyt je to tabu. Vetsinou jsou to kese se stejnym nazvem ale presunute jinam nebo omyly v zapisu, logovani coinu a tak. Zajimava cisla, diky za ne. Je mozne udelat prumer navstev na jednu prumernou
kes (myslim pocet logu+ dnf ve vsech kesich dohromady deleno poctem kesi)? Samozrejme nektere uz existuji leta a nektere tyden, ale vzit treba prumer za kese zalozene do 31.12.04 nebo tak neco?
Jistě, moment.
Myslel jsem, že je to zřejmé. První sloupec číslo, druhé uživatel, třetí počet “vícenásobných nálezů” a ve třetím o které skrýše se jedná.