Umíme ještě chodit ??

Tohle se mi dnes objevilo v logu u [cache]GCY8ZB[/cache]:

PS: Kačeři to fakt neumíte chodit? Je to smutný, ale vyjetá cesta autama ze silnice k [cache]GC1FGNA[/cache] a pak přímo sem a zpatky na cestu přes cizí louku. Takhle nás budou lidi "mylovat".Vždyť šlo celkem asi o 700m…

Je fakt, že třeba tady [cache]GC1QMC0[/cache] byla taky stopa auta až ke keši a pak zase k silnici …

Jojooo, je to smutny. Ale tech autokaceru neni vetsina. 10 aut v podmocene louce vyjede koleje, ale zbylych 100 si tam dojde pesky. Ja jsem v nedavne dobe poridil geovozidlo a s autem jsem ke kesi (teda pokud to nebylo drive-in v patniku u silnice) nedojel.

Jo jo, je to tak, casy se meni. Kdyz jsem zacinal, tak GPS vlastnili jen turiste, dnes jsou uz v mensine a prevazuji motoriste a tak i na sve cache [cache]GC1FEPK[/cache] ctu logy vzali jsme to drive-in i kdyz to vyslovne zakazuji s ohledem na letecky provoz. Pritom je cache jen 5 minut od silnice. Zatim mam skore 50/50%. Pokud se skore zmeni, takl cache zrusim.
Jinak mam uz ze svych toulek vypozorovane, ze kdyz zacnu potkavat lidi, tak jsem od silnice maximalne 300m, coz je maximalni dochozi vzdalenost motoristu. Na cache to je taky videt. Cache u silnice = 300 nalezu, cache 300m od silnice = 100 nalezu, cache 1km od silnice = 40 nalezu, cache 3km od silnice = 10 nalezu. To je fakt a neda se s tim nic delat. Proto chodim prave po tech cache co maji malou navstevnost, jelikoz vim, ze tam nikdo nedojede a ze tam bude pekne.
Tech stop po otacejicich-se aut jsem u mnoha cache videl mnoho a je videt, ze to byl prave geocacher, pokud tam je polni cesta tak to nevadi, ale po loukach to je uz prohresek, z toho mi je smutno.

Pro "odhozeni" auta mam pochopeni, ale zdolavani prirody pomoci stroju nesnasim. Taky mam "terenaka", ale krome sjizdeni z dalnice kdyz je kolona ho mimo cesty nevodim.

Narozdil od treba:

a to v listu pisu: Keska samotná je na míste, které má zajimavý náboj. Dá se dojet autem hodne blízko, ale cím víc se projdete, tím to bude lepší.

Ale zase lepsi nez takovy ty "skakci" motorky, co rvou jako prase a smrdi jako tchor a tim padem si mysli, ze patri do lesa. :frowning:

No, když sem naposledy drivoval něco mimo silnici, dopadlo to tak, že sem zkončil uprostřed podmáčené polní cesty cca přesně v půlce a tak, že sem se z toho pár hodin dostával, takže od té doby (a že to je už tak dva měsíce) chodím pěšky :)))

Udělal sem dvě nondrive-in keše, jedna je za závorama asi kilometr od silnice (25 nálezů), druhá asi 2km po "pro většinu aut nesjízdné cestě" (20 nálezů). To mimochodem měla moje "skoro v centru Brna u silnice" tradička za pár hodin:))

V poslední době využívám VHD pro přiblížení a následně pěkně pěšky :slight_smile: Naštěstí su mladej a zvyklej chodit, takže mi to neublíží :))

Dobrý den všem . Jestli se můžu přidat do diskuze , je pravda že mnoho kačerů používá k odlovu geovozítka a tak dojíždějí co nejblíže ke keším ! Já osobně řidičský průkaz nevlastním a tak je moje geovozítko autobus nebo vlak , dojedu na určité místo a procházkou v okruhu odlovím 4 - 8 keší . Je to vetšinou celodenní žáležitost s trasou dlouhou 25 až 50 km ale ten pocit z procházky krásnou krajinou a odlovem krásných keší nemá chybu ! Vřele doporučuji odskoučet , o tom má snad geocaching být ?! Ale je to názor můj a mnoho lidí z velkých měst nemusí se mnou souhlasit . :o

JJ je to smutny, osobne si vybiram prave ty kese, ktery jsou dal od silnic, skryty nekde uprostred lesa. Protoze tam clovek obvykle nikoho nepotka. Zrovna nedavno jsem byl u pribuznych, jdu odlovit nedalekou kes (GC1F8EQ), po navratu vypravim jaky tam je pekny misto s rybniky a tak a oni na to ze to vubec nevedi. A to se tam prestehovali uz asi pred 2ma roky. :o

Ha, ha - to znam, stare trampske pravidlo (s nadsazkou) rika, ze potrebujes-li nejake info, neptej se mistnich, ti toho vetsinou vedi nejmin. :wink:

V zimním období to děláme stejně, ale když je teplo, tak hodíme kola na auto, zaparkujem někde na okraji cílové oblasti a objíždíme kešky na kole. Původně jsem si říkal, že bychom jezdili vlakem i s kolama, ale když jsem zjistil co by nás dva a dvě kola stálo dopravné, tak jsem tuto možnost zavrhnul. Tak bohatý abych mohl využívat hromadnou dopravu zase nejsem. :wink:

Já občas jedu vlakem jen tam a zpátky domů na kole :slight_smile:

Stejna zkusenost, autem jsem na miste driv a levnejc. Na kole pak objedu okoli a vracim se podle toho jak mi to vyde, nemusim cekat nebo naopak pospichat na vlak. Muzu si toho s sebou i vic vzit.

geokešing je NÁSTROJ, co s nim uděláš, je na tobě, a že toho jde hodně… a to je na tom právě to bezva.

Když mně kamarýdi dokopali ke krabičkám, dozvěděl jsem se, že prej jaktože nedělám ty sqělý budějcký mysterky, že si prej mysleli, že to je pro mně, hravýho, to pravý vořechový… a já místo toho běhám po kopcích po nocích s baterkou po pás v kopřivách a jsem šťastnej jak muňka (nebo jak to je). Takže tak. Nářadíčko máš, co s tím uděláš, je věc jiná.

Takže geokešing je o hledání, nalejzání a zakládání krabiček, o lidech kolem krabiček, a vo tom, co ty lidi baví, někdy samotný, někdy dohromady.

Supr, ne?

P.S.: auťáky na drive-inu na lesní cestě mě taky sejří, o tom žádná :wink: Škoda, že jim to nejde oplatit, třeba zakempovat na Staromáku, rozdělat vohníček, postavit přístřešky a oscávat Orloj :smiley:

Bohužel před pár lety mi jedem řidič kamiónu pokusil inplatovat kolo do kolene a od té doby mě na kolo nikdo nedostane !!! Ale uznávám jízdu na kole než auto . Ale některé údajné cyklostasky na kolo rozhodně nejsou , přesvědčil jsem se o tom včera z Horní Sytové do Mříčné při odlovu keší Kolícková hrušen a Roots of The Sentinel / Koreny Strazniku ?! To na vysvětlenou .:wink:

Jak to že ne - to je přece typickej scénář vánočních trhů :smiley:

No ja v Praze lovim pesky, a doma lovim vsechno drive-in, na kole proste clovek projede vsude :smiley:

Jinak na kesi [cache]GC1GGZA[/cache] taky uz par lidi zapadlo autem a tahal je hodny traktorista (Zavora:D)…

A proč nejsou? Obě dvě jsem lovil někdy loni na podzim z chalupy na Přední Labské a moc se mi líbily. Tedy, až na to tlačení kola přes louku :slight_smile:
No, je pravda, že moc vhodné tyhle dvě kešky na cykloodlov zrovna nejsou.
Na druhou stranu se tak vlastně chovám stejně, jako při tom dojíždění až na místo autem, když jsem to vzal přes posekanou louku na kole přímo…

:smiley: Tohle byly moje kešky No.2 a No.3 a obě jsem dal na kole. Jel jsem to z Jilemnice a na průměrné trekové kolo pohoda :slight_smile: ono to totiž nejde brát od hrušně ke kořenům za šipkou :slight_smile:

Mimochodem, a nemaji ti autokaceri treba jedinou GPS napevno namontovanou v aute? To se pak jinak "nula" najit neda :smiley: .

Tak my teda jezdíme ke keškám autem, ale že by až tak na drzovku a jezdit po louce tak to by nás nikdy nenapadlo. Ani na kole.
I když mám hendikep, který mi nedovolí ujet na kole více než 5km, tak jsme víceméně odkázáni na to auto (jako nejsem bez nohy nebo tak, ale zdravíčko prostě zlobí, ujedu kilometr a jsem mokrá všudemožně a není mi dobře - klesne mi tlak) no ale tohle je teda smutné, takhle ničit přírodu. Jednou snad si taky někam vyjedeme s koly na autě ven něco odlovit, ale jinak je to teda hnusné, dělat si ze všeho drive-in :frowning: