Předem všemi slibuji, že je to můj poslední bookmark, ale mě to prostě nedá :D Máte tipy na nějaké krabičky, ke kterým se přímo vztahuje nějaký podivný osud, příběh, perlička? Zde odkaz na bookmark krabek, co jsem zatím pohledal
Měl jsem neodbytný pocit, že odkaz vede na můj BL. Zahrnul bych tam, být Tebou, i ty nešťastné Rovery (viz zdejší tři kola výživné diskuse ;), archívováno natvrdo revírníkem, kompromisně povoleno, teplý bonz od nějaké rudé boty a nucený a nezvratitelný archív přímo ze Seattle…) [cache]GC29ZAR[/cache].
Jednoznačně [cache]GC1M2ZX[/cache] a [cache]GC1M2ZX[/cache], ke kterým se váže hodně působivý příběh o tom, jak i díky geocachingu našel muž z USA stopy a vzpomínky na vlastního tátu, který za války zahynul na našem území (viz).
Pak tu byly ty dvě veselé krabičky, co uplavaly po Labi… a našly se! [cache]GC3PARA[/cache], [cache]GC1ENKW[/cache]. A ta z výkopu od TV věže![cache]GCQD45[/cache]
Trhac: Je pravda, že tvůj bookmark mi byl velkou inspirací při hledání podobných perliček:)! Ona ostatně i ta archeologie, kde stále doufám, že konečně najdu svou první předtím nikým nenalezenou archiválii;)
Když už je řeč o plaváčcích - v létě 2009 byla při hromadném eventovém FTF odlovu [cache]GC1TFGA[/cache] nalezena ve vodách částečně zatopené štoly oslizlá pixla, z níž se vyklubala tři roky nezvěstná archiválie [cache]GCQ2NX[/cache] (obrázky jsou TADY)
Edit: A co geohumoristické záležitosti? Bereš je taky? [cache]GC12TNH[/cache] (viz pokyny v listingu a první logy) a pak ownerovi věnovaná [cache]GC130XJ[/cache]
A nebo legendární [cache]GC17K5F[/cache] (zvlášť začátek její historie je psina) a hlavně radost pro mysteriózní šílence [cache]GC17WB6[/cache].
No a asi sem patří i legendární "Marta" (více tady), s tou byla fůra legrace.
Velmi zajímavý bookmak. Možná by se do něj hodila i [cache]GCVK3X[/cache], která přežila velký požár Průmyslového paláce v říjnu 2008 na pražském Výstavišti, a která byla ownerovi zachráněna policií z ohořelých zdí. Keš, byť dost načichlá kouřem, přežila bez úhony a fungovala pak ještě nějakou dobu dál.
Klatovská keš Mohyla, která byla zarchivována, a pak se skoro rok po archivaci záhadně znovu objevila uvnitř jiné keše 6 km od svých původních souřadnic:
Tak to je ovšem bomba :D! Škoda, že dneska by takovou "kešu" žádnej revírník zřejmě nepustil. Leda snad to zkusit v Polsku, pohraničníci tvrdí, že tam přes revírníka projde téměř všecko.
Tedy tak tomu říkám opravdu zajímavé osudy, těším se na další tipy co si vzpomenete!
Mě velmi zaujala zazděná synagoga:o i ten její další osud, kdy se prý ztratila a přitom následovala řada FI…zajímavé:p
Kryštof Harant se nám tu objevil už podruhé:D opravdu zajímavý kousek:D je mu dokonce věnovaná jedna stále aktivní multinaB)
EDIT: mimochodem, lehce mimo téma, u jedné krabky velkým dílem figuruje STVANEC, který přepisoval listingy. Všiml jsem si, že jeho účet je už odbanován, že by i tam platila nedávná amnestie?