Zajímavé osudy krabek (bookmark)

Předem všemi slibuji, že je to můj poslední bookmark, ale mě to prostě nedá :D Máte tipy na nějaké krabičky, ke kterým se přímo vztahuje nějaký podivný osud, příběh, perlička? Zde odkaz na bookmark krabek, co jsem zatím pohledal

[url=http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=d3588e8f-1b5c-40d4-b78b-0e2fa6aa1199]BOOKMARK[/url]

[url=http://www.geopraha.eu/zajimave-osudy-kesek/]WEBOVKY[/url]

Měl jsem neodbytný pocit, že odkaz vede na můj BL. Zahrnul bych tam, být Tebou, i ty nešťastné Rovery (viz zdejší tři kola výživné diskuse ;), archívováno natvrdo revírníkem, kompromisně povoleno, teplý bonz od nějaké rudé boty a nucený a nezvratitelný archív přímo ze Seattle…) [cache]GC29ZAR[/cache].

Jednoznačně [cache]GC1M2ZX[/cache] a [cache]GC1M2ZX[/cache], ke kterým se váže hodně působivý příběh o tom, jak i díky geocachingu našel muž z USA stopy a vzpomínky na vlastního tátu, který za války zahynul na našem území (viz).

Pak tu byly ty dvě veselé krabičky, co uplavaly po Labi… a našly se! [cache]GC3PARA[/cache], [cache]GC1ENKW[/cache]. A ta z výkopu od TV věže![cache]GCQD45[/cache]

Trhac: Je pravda, že tvůj bookmark mi byl velkou inspirací při hledání podobných perliček:)! Ona ostatně i ta archeologie, kde stále doufám, že konečně najdu svou první předtím nikým nenalezenou archiválii;)

PaWcz: díky za tip!

Když už je řeč o plaváčcích - v létě 2009 byla při hromadném eventovém FTF odlovu [cache]GC1TFGA[/cache] nalezena ve vodách částečně zatopené štoly oslizlá pixla, z níž se vyklubala tři roky nezvěstná archiválie [cache]GCQ2NX[/cache] (obrázky jsou TADY)

Edit: A co geohumoristické záležitosti? Bereš je taky? [cache]GC12TNH[/cache] (viz pokyny v listingu a první logy) a pak ownerovi věnovaná [cache]GC130XJ[/cache]:slight_smile:
A nebo legendární [cache]GC17K5F[/cache] (zvlášť začátek její historie je psina) a hlavně radost pro mysteriózní šílence [cache]GC17WB6[/cache].
No a asi sem patří i legendární "Marta" (více tady), s tou byla fůra legrace.

Já vzpomínám na tuhle http://coord.info/GC1HV5F (více brněnských legrácek tady - Geocaching )

ale hlavně mi to připomnělo jednu keš, která se těmito nepodarky s podivným osudem přímo zabývala - http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=47193bc1-b20d-424c-989a-03b1df948cda - a koukám že po archivaci přibylo i řešení…

[gc]GC3JF33[/gc] - moje poněkud srdeční záležitost :D!

Paráda:D pomalu se prokousávám všemi tipy a snažím se do bookmarku ke každé uvádět krátky popis, některé opravdu stojí za to:D

Velmi zajímavý bookmak. Možná by se do něj hodila i [cache]GCVK3X[/cache], která přežila velký požár Průmyslového paláce v říjnu 2008 na pražském Výstavišti, a která byla ownerovi zachráněna policií z ohořelých zdí. Keš, byť dost načichlá kouřem, přežila bez úhony a fungovala pak ještě nějakou dobu dál.

Bohužel takovou mám. Kousek od povaleného neznámého pomníčku v lukách havaroval vrtulník a teď jsou tam pomníčky dva.

Klatovská keš Mohyla, která byla zarchivována, a pak se skoro rok po archivaci záhadně znovu objevila uvnitř jiné keše 6 km od svých původních souřadnic:

[cache]GC184EY[/cache]

Šnorchlova keš "Popovické rybníky", která po archivaci doplavala z Králova Dvora až do Drážďan:

[cache]GC1ENKW[/cache]

Chytráku, ještě jsem si vzpomněl na jednu veselou historku - tady je. Patří to k cache [cache]GC1CXVY[/cache].

Dobrá keš byla i tohle:

[cache]GC12TNH[/cache]

Tak to je ovšem bomba :D! Škoda, že dneska by takovou "kešu" žádnej revírník zřejmě nepustil. Leda snad to zkusit v Polsku, pohraničníci tvrdí, že tam přes revírníka projde téměř všecko.

Tedy tak tomu říkám opravdu zajímavé osudy, těším se na další tipy co si vzpomenete!:slight_smile:
Mě velmi zaujala zazděná synagoga:o i ten její další osud, kdy se prý ztratila a přitom následovala řada FI…zajímavé:p

Kryštof Harant se nám tu objevil už podruhé:D opravdu zajímavý kousek:D je mu dokonce věnovaná jedna stále aktivní multinaB)

EDIT: mimochodem, lehce mimo téma, u jedné krabky velkým dílem figuruje STVANEC, který přepisoval listingy. Všiml jsem si, že jeho účet je už odbanován, že by i tam platila nedávná amnestie?:smiley:

K záhadně ztracené a znovu objevené krabičce "Mohyla" mi bylo posláno vysvětlení. Doplněno do bookmarku:) nakonec je z toho pěkná úsměvná příhoda:D

Přidány nové krabičky:)
Magic Crystal, Pro Prince, kdysi na klic a dvě Enigmy
Díky všem za posílání tipů!

Tak teď jsem si přečetla celej bookmark, to je bomba. :smiley: