Nikdo danou osobu nenutí dělat reviewra, pokud mu to připadá jen jako další uhozená práce… Reviewři tu jsou snad od toho, aby dohlíželi na dodržování pravidel. Pokud by jim to připadalo jako uhozená práce, tak by ji snad nedělali, ne? Pokud dělají a mají tento názor, tak poněkud nechápu, proč to dělají.
Jinak reviewer je člověk, ne stroj. Vyloženě odfláknuté listingy snad dokáže každý člověk relativně objektivně poznat.
Nechtěl jsem reagovat, ale musím.
Jednoho reviewra znám osobně a věř tomu, že to co dělá, dělá dobře a taky ho to i baví.
Ty do toho taháš věci, které prostě kontrolovat nemusí /a ani nemá/ - a podle pravidel ani nemůže! jediné co by mohl je napsat ownerovi aby si listing opravil, ale nutit ho k tomu, nebo neschválit z těchto důvodů listing prostě nemůže!!!
Píšeš to naprosto přesně: Reviewři tu jsou snad od toho, aby dohlíželi na dodržování pravidel. - to dělají a dál o tom nemá cenu diskutovat.
jimmyjames: ty me nechapes, oni delaji sakra narocnou praci o ktere ty napises, ze jsi pro, abys jim ji zdesateronasobil (co te k tomu opravnuje doted nechapu). oni uz ted tu praci castecne delaji had ramec pozadovaneho, ale to co chces ty je docela mimo, nesmysl atd. ja třeba navrhuju, aby sis vzal na starost gramatickou spravnost veskerych listingu, muzes si všech 6000 listingu precist, vypsat hrubky a kontaktovat majitele. jo, ja jsem pro, abys to udelal.
Achjo, několikrát jsem tu zcela jasně zdůraznil, že po nikom nechci, aby detailně kontroloval každý listing a vracel ho, jakmile by objevil jednu gramatickou hrubku! Snad reviewra nezabije ta 1-5s podívání se na listing a rozpoznání vyloženě odfláknutého textu plného gramatických i stylistických chyb?! Tady nejde o žádnou práci navíc, ale jen o změnu pravidel (pokud tomu, co jsem požadoval, zamezují), aby odfláknuté listingy mohl neschvalovat. Prostě stejně jako neschválý listing z důvodu překrytí s jinou keší, tak by neschválil listing z důvodu odfláknutého listingu. Opravdu nechápu, proč v tom vidíte takový problém…
Možná to vyznělo jinak, ale nesnažím se tu nijak znevažovat práci reviewrů. Snažím se pouze o drobnou změnu měřítek pro schvalování keší.
Nicméně vidím, že to nikam nevede, takže nemá smysl o tom dále diskutovat. Hold jisté lidi je kvalita keší a jejich listingů zřejmě nezajímá, důležitější je asi kvantita…
Atraktivních míst není neomezeně mnoho, takže odfláknutá keš na zajímavém místě by také mohla znemožňovat založení lepší a kvalitnější keše na daném místě…
Jinak vždy, když narazím na odfláknutý listing, tak zkusím kontaktovat majitele… Nicméně ze své pozice obyčejného člena toho asi moc nezmůžu. Přecijen reviewer má mnohem širší pravomoce.
A to by mne zajimalo, jak chces objektivne posuzovat, ktery listing je odflaknuty a ktery ne? Ty dokazes nakreslit presne tu hranici mezi tim, kdy listing uz je odflaknuty a kdy jeste odflaknuty neni? Ja tedy ne! To vnimani odflaknutosti je totiz ciste subjektivni!
Ostatne, co je komu do toho, jestli nekdo udela ci neudela odflaknuty listing? Kdyz se mi kes nebude libit, tak na ni proste kaslu. Je to vizitka majitele, a jestli chce nekdo ze sebe verejne delat troubu, tak at si dela.
mno jimmyjamesi, tak se zkus třeba jen podivat na nase listingy, abys vedel, kdo vlastne broji proti tvym napadum. nejlepsim bojem proti nezajimavym a nicnerikajicim listingum je tvorba vlastnich
Hmm…takže to vypadá, že listing typu: keška se nachází v jednom pražském parku, kde neni nic zajímavýho, bude schválena, kdo tam nebude chtít, nemusí tam chodit. Osobně jsem názoru, že pokud takoví školáci budou vědět, že takovéhle keše se v pohodě schvalují, tak už jen z hecu budou sekat jednu za druhou, a paradoxně reviewerům práce přibude. Přísnějšími "zvyky" (když nejde použít slovo pravidly), které by tyto logy eliminovaly,by jim podle mne práce ubylo. No ale ostatní to vidí jinak, nechť tedy máme v Praze kešku co 160 metrů, dyk na ně nikdo chodit nemusí. Abychom pak nepřestali na poklady chodit vůbec.
jimmyjamesi, ted ted uz jsi me dost nadzvedl. Znas nektereho z nich, mluvil jsi s nimi o jejich praci, cetl jsi vlakna, kde se o nich hovori?
Asi si neuvedomujes, ze neschvaluji jen kese po CR. A kazdou chvili se do nich nekdo strefuje, ze pustili kes dlouho, ze uz mela byt davno venku. Naprosto souhlasim s Lerojem a Dainem, protoze oni vedi, o cem je rec. Zatim je pro tebe nejakcnejsi Elektrarna v Debri. No budiz. Najdi si nekolik dalsich kesi a nebudes uz myslet na kraviny. Otupis. A fakt na ne chodit nemusis.
Ted je to na klukach, aby se ti podekovali.
Můžeš mi vysvětlit, čím jsem tě tak nadzvedl?! To vám tak strašně vadí, že tu někdo chce, aby se alespoň trochu dodržoval český pravopis a listingy nebyli psaný stylem smskových teenageráků?! Napsal jsem snad někdy, že reviewři odvádějí špatnou práci?! Já tu nijak jejich prací nepohrdám a uvědomuju si, že to není nic lehkého. Jak tu někdo napsal, kontrola listingů na této úrovni není v pravidlech, takže to reviewři nedělají. Takže jsem jen vyjádřil názor, že by se ty pravidla měli změnit. Fakt nechápu, proč se tu rozčilujete, jak kdybych tu někoho osobně napadl!
Někteří lidi tu zřejmě v mých názorech neustále vyhledávají jen nějaké napadání reviewrů, které tam účelně vůbec není, a naprosto přehlížejí podstatu věci.
Všem se hluboce omlouvám, pokud je nadzvedlo ze židle, že si tu někdo dovolil vyjádřit svůj názor a "bojovat" za lepší kvalitu listingů! Pokud se vám zdá, že tu napadám práci reviewrů, tak mi laskavě citujte větu, ve které jsem se tohoto dospustil. Spíše mi ale připadá, že v mých příspěvcích úmyslně hledáte něco, co tam vůbec není.
no a takze bys vlastne nepublikoval par kesi, kde je napsano-"kes se nachazi na jednom kopci nad udolim s krasnym vyhledem na berounku"? ne, nerikej mi, ze je to něco uplne jineho, ze tohle je v prirode. ten z parku zase muze namitat, ze ten park je krasne opraveny, prijemny, pekny, chodi tam relaxovat, cist a hrat petanque… a at proste jen prijdete se uvolnit po praci - stejne jako ten od berounky. a bude mit pravdu. nemuzes subjektivne nastavovat pravidla.
Vrsovicke namesti, Heroldovy sady. An easy cache to find, relatively near the center of Prague.
The cache is hidden near the ground level in a dark, muddy place. There’s no pen inside (for now), so bring your own.
Cache je schovana blizko u zeme, v temne, blative skrysi. Uvnitr zatim neni tuzka, takze si prineste vlastni.
Toto je celý listing autora, který našel 3 poklady, a který byl naposled online 30 října. Když je v listingu napsáno místo s krásným výhledem na řeku, tak si řeknu, že asi nekecá a jdu do toho…ale co je uvedeno tady? Já do Heroldáků chodil 12 let na školu, vim že je to pěknej park, a tak jsem doufal, že se o něm třeba něco dozvím. Místo toho nenapsal vůbec nic, dal to na místo, které je dá se říci mimo park, do blátivé díry a ještě bez tužky. Když už chci lidi přivést do toho parku, tak bud udělám multinu, nebo to dám opravdu do parku a ne na jeho samotný krajíček a taky se o kešku starám nebo tím někoho pověřím.
S podobně "kvalitními" keškami se setkáváme častěji a vždy jsou to borečci, co našli pár kešek. Proto jsem nastolil jednoduchou otázku, jaký nápad by bylo nepsané pravidlo s "dolním stropem". Ne řešit tady práci reviewerů či gramatiku v listingách.
Když dám osobní příklady, tak na pda4x.com nemůžu hlasovat, když nemám dostatečně napsaných příspvěvků v diskuzi. Na warforum.cz nemůžu do tématu Stahování, dokud nemám dostatečný počet uploadů. Tady bych aplikoval obrácenou metodu - nemůžeš uploadovat (založit), dokud jich několik nestáhneš (nenajdeš).
Je to pouze návrh, ke kterému bych rád uvítal názory ostatních, a byl bych rád, kdyby se to udrželo v této otázce.
Děkujuuuu
Jeden tu bojuje za pravopYs, druhý požaduje povinné přezkoušení nováčků před založením vlastní keše, další čistí keše od turistických známek …
Kde se nám to tady bere, takových lidí s ideou, kterou vnucují všem kolem sebe …
Jestli chcete mít ve všem pořádek a všechno přesně podle pravidel, tak budete muset někam, kde je všechno srovnané do latě a pod kontrolou. Tady už je ta svoboda a můžeme si, v rámci pravidel, dělat věci podle sebe.
no ementhale, furt je to par strohych vet v obou pripadech, kdy by se dalo napsat vic. to ze je napsano ze kes je na blativem miste je prasteny, ale kdyz si to tak vezmu, mame par kesi pod kamenem - to je taky blative misto. no a byl jsem na tvoji dvojce, kdyz zaprsi, blato taky bude. proste na obou mistech vznikla kes. ze by tam nekdo mohl udelat hezci, lepsi, krasnejsi? no neudelal. stejne jako muzu rikat, ze ty jsi zabral mista pro kese, kde mohl udelat nekdo neco lepsiho, hezciho… zaplatpambu nemame komisi, ktera urcuje, kdo smi a nesmi zalozit kes, ci listing je uz dostacujici a ktera pixla se bude/nebude libit. to at si kazdy vybere sam. pokud nebezis pro ftf, z reakci v logach muzes usoudit, jestli dotycna stoji za navstevu.
Daine, nech už toho tlachání. Právě opouštím soustruh a jdeme vybrat pár keší, o nichž věřím, že za to stojí B) Všem ostatním přeju taky pěkného Silvestra a - jak říká maminka - nezapomeňte na slušné vychování
Z posledních 2 reakcí je patrné, že diskuze není schopna se udržet původní otázky, kdy jeden tvrdí že něco někomu vnucujeme, když se ptáme na názor ostatních, druhej opět a stále řeší něco jinýho. Nebudu to dále komentovat.
Zamykám.